Защо веганизъм?

• 280 274
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Според мен като искат да се опаковат така да го правят при племената човекоядци.Аз човешко не ям-така че ако ще и по двамата в тарелка да легнат няма да ме впечатлят.Иначе изобщо не оспорвам правата им.Начина ме отвращава.

# 391
  • София
Да заколят едно прасе на площада - таман наближава сезона. Ама не им стиска. Пък и не могат да го стиснат с тия вегански ръчички. Mr. Green

# 392
  • София
Да заколят едно прасе на площада - таман наближава сезона. Ама не им стиска. Пък и не могат да го стиснат с тия вегански ръчички. Mr. Green

Това беше излишна бруталност! Още, докато ядях месо, както и много мои приятели, които консумират не могат да заколят животно. Други пък могат. Нищо против нямам нито към едните, нито към другите. Щом можеш, о.к., аз друго освен комари и хлебарки не мога и без да съм веган. Но не е правилно да обиждаш хора по този начин.

# 393
  • MI
Но не е правилно да обиждаш хора по този начин.

О, да, горките. А те като наричат останалите мършояди и не знам още какво, това си е в реда на нещата, нали така? Хайде стига с тази политкорекност.

# 394
И тези сценки, които само един умопобъркан може да  измисли и натресе на Витошка. 

# 395
Не е въпросът могат ли а протестират или не - всеки може. Въпросът е КАК.

Отговорено бе - всякак, стига да не противоречи на закона.
Ако смятате, че противоречи - сигнализирайте в общината. Оттам се осъществява контролът.

На тях вече не им пука за хората. Иначе не разбирам защо биха причинили на деца гледките с тарелки.
Judy, веганите не са никак малко. Само тази година в офиса ни се пръкнаха трима нови, а не сме толкова голяма фирма.

Не съм убедена дали са наистина такива и за колко време ще останат на тази вълна. Никак.  Sunglasses
Имам само една колежка, която в момента е веган. Казвам "в момента", т.к. дори не знам от колко време го практикува и колко време ще продължи. Не налага избора си. Съвсем нормална жена е.
И много да станат - на вас какво ви пука? Никой никого не задължава с нищо. Аз, например, не се чувствам ангажирана от това, че някой си избрал определен начин на живот. Щом не ми пречи - нека си го живее, както си го разбира.
Не приемам по никой начин за нормално обаче обиди, насочени към определена група хора, които не нарушават обществения и правен ред, само заради такъв избор. Това отношение ми говори за големи липси. У обиждащите. Без значение, дали обект на атаките са вегани или каквито и да било други социални групи. 

# 396
  • София
А защо Столична Община разрешава подобни събития? Протести може да има срещу властта, срещу някой закон или увеличение на тока примерно, но как може да се даде разрешение за подобно фрийк-шоу? Това не е протест, защото не може да отправи искане, а по оживен булевард с хиляди минувачи по всяко време е безобразие някакъв психически нестабилен да си поставя кървавите пиеси. Ами аз не искам да го гледам!

Би следвало да го приберат за нарушаване на обществения ред, хулиганство и замърсяване. И да му връчат една метла и лопата, които да управлява в продължение на месец поне по Софийските улици...

# 397
  • София
Явно има механизъм, по който няма проблем да се вземе разрешение, но не може пиеска с 34 литра кръв да се постави на оживен булевард, където неволен зрител може да стане всеки. Ако искам да гледам симуланти на трупове, оплискани с кръв, ще си пусна някой криминален филм и ще пратя детето в другата стая, защото ще има точка за възрастово ограничение. Да не говорим че най-податливи на подобни силно провокативни, както сами си ги наричат, постановки, са точно подрастващите и точно те могат да бъдат увлечени. На мен и Трещетица няма нищо да ни стане да минем покрай тарелките с хора, но някое чувствително дете може доста сериозно да се потресе. Безотговорност от стана на общината е това, просто някой не си върши работата. То е точно секта, с нищо не е по-различно, имат си гуру, имат си и вяра, а и вербуват хора. СЗО не обяви ли вече веганството за психично заболяване? Да не се бави повече, че е крайно наложително, сцената за подобни прояви се намира в Курило, не на Витошка.

Една много любопитна характеристика на кръвта е, че е хлъзгава. Т.е. разливането й представлява съзнателно създаване на опасност за живота и здравето на гражданите.
Друга интересна характеристика е, че е богата на захари, витамини и минерали - и не само едрите хищници я търсят, ами и... бактериите! С други думи, това пък е съзнателен опит за масово заразяване с неизвестни болести.

# 398
  • MI
Ако смятате, че противоречи - сигнализирайте в общината. Оттам се осъществява контролът.

Не приемам по никой начин за нормално обаче обиди, насочени към определена група хора, които не нарушават обществения и правен ред, само заради такъв избор.

Ами според мен нарушават обществения ред и бих сигнализирала ако живеех в София.  Peace Както вече казах, тук не си позволяват точно по този начин да протестират, а се събират на групички с плакати и скандират културно. Има понякога агресивни, помня 2-3 случая на арестувани вегани.

# 399
  • София
Ама то кръв ли е било? Не е ли боя? Не е ли анти-веганско да се ползва кръв?

# 400
  • Куциндрел
 newsm78
Наистина ли е било кръв?

# 401
Боя е било, разбира се. На такива едно време баба ми им казваше "хора без работа". От презадоволеност се чудят каква простотия да измислят.

# 402

Не приемам по никой начин за нормално обаче обиди, насочени към определена група хора, които не нарушават обществения и правен ред, само заради такъв избор.

Ами според мен нарушават обществения ред и бих сигнализирала ако живеех в София.  Peace Както вече казах, тук не си позволяват точно по този начин да протестират, а се събират на групички с плакати и скандират културно. Има понякога агресивни, помня 2-3 случая на арестувани вегани.

Какво е "според някой е без каквото и да било значение. Без значение е и в кой край на света кое се приема за нормално. В някои страни е нормално да те заровят до шията в земята и да те претрепят с камъни, например. Та затова всяка държава си има своя правен ред.
Затова има нормативни правила, за да е що- годе ясно какво е допустимо и какво не е. В противен случай хората ще се избият по улиците - на всеки все нещо ще му е на криво и ще му убива. Има контролни органи - отново със същата цел.
Обърнете се към тях, щом намирате за недопустима дадена практика. Ако Е обективно такава, то си има санкции, могат и шествието или каквото е организирано там, да спрат /при подаден сигнал навреме/.
Но само нечие лично мнение по такива въпроси е без значение.  Peace
Агресивни хора иначе има всякакви.  Аз "помня" най- различни такива, в тази връзка. Но не ги обвързвам тотално с даден социум, против който да подскачам. Понеже представителите му са различни обикновено. И се държат различно.

# 403
  • MI

Какво е "според някой е без каквото и да било значение. Без значение е и в кой край на света кое се приема за нормално. В някои страни е нормално да те заровят до шията в земята и да те претрепят с камъни, например. Та затова всяка държава си има своя правен ред.
Скрит текст:
Затова има нормативни правила, за да е що- годе ясно какво е допустимо и какво не е. В противен случай хората ще се избият по улиците - на всеки все нещо ще му е на криво и ще му убива. Има контролни органи - отново със същата цел.
Обърнете се към тях, щом намирате за недопустима дадена практика. Ако Е обективно такава, то си има санкции, могат и шествието или каквото е организирано там, да спрат /при подаден сигнал навреме/.
Но само нечие лично мнение по такива въпроси е без значение.  Peace
Агресивни хора иначе има всякакви.  Аз "помня" най- различни такива, в тази връзка. Но не ги обвързвам тотално с даден социум, против който да подскачам. Понеже представителите му са различни обикновено. И се държат различно.
Хубаво е да си патриот, но да си мислиш, че останалите страни от ЕС (особено старите членки) са в диктатура, а може и с камъни да те убият е леееееко смешно.  Laughing Правилата в съюза са горе-долу еднакви, друг е въпросът спазват ли се навсякъде.

# 404
  • София
Между другото, този организаторът беше казал в едно предаване, че всичко е било уредено с Общината.

Общи условия

Активация на акаунт