Защо веганизъм?

• 280 706
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 195
  • В царството на игрите:)

"..... невинни социални, интелигентни животни единствено с цел удоволствие, удобство и забавление. Дори този процес да се облепва със стикери "хуманно", "сводобни", "пасищно" и "щастливи".
Нищо социално и интелигентно не виждам в прасето или кравата, например....Сигурно от там идват разликите ни! Епитетите социални и интелигентни мога да сложа само за хора, не и за животни. Така като чета , оставам с впечатлението, че веганите не правят разлика между общуването с човек или крава, например. Те откриват еднаквости, а аз не! Иначе, да, невинни са, просто, защото не могат да извършат грях, а не могат, защото нямат разум. /не че греховете са нещо хубаво, де!/ Това е реалността. ...
Фея, искам да те попитам ти познаваш ли не вегани и откриваш ли между тях креативни и интелигентни хора?

# 3 196
На 34 г. кожата блести, тенът е свеж и още искрящ, особено пък когато още се вихрят хормоните на бременността. Нашата Деси мяза на изстискан лимон с мигли и коса, айде моля ти се.
Някъде имаше снимка преди да стане веган. Изглеждала е по абсолютно същия начин.
Ако човек не се поддържа със скъпи мазила, редовно си недоспива и има много стрес в живота си, на 34 нито тенът е блестящ, нито свеж.

За б12 съм чела, че някои ядат леко неизмити зеленчуци. Забравих какво беше обяснението, но това спомагало да се синтезира б12 в дебелото черво.

Бактерии, вероятно. Те спомагат за усвояването на Б12. Само, че неизмитите зеленчуци и плодове носят и токсоплазмоза, и купища други паразити и вредни бактерии със себе си.

# 3 197
За б12 съм чела, че някои ядат леко неизмити зеленчуци. Забравих какво беше обяснението, но това спомагало да се синтезира б12 в дебелото черво.
...както и да си завъдиш нов любимец Ascaris lumbricoides и да си отглеждаш него и поколението му с любов.

Новият еволюирал вид, който няма нужда от месо, а само от едно хапченце Б12 седмично, може да живее в симбиоза с всички живи същества. Heart Eyes Били те и от горните.

# 3 198
Епитетите социални и интелигентни мога да сложа само за хора, не и за животни.
Мислиш, че интелигентността на делфините, например, е просто една измислица? И не мисля, че става дума човек да си общува със слон, а това, че слоновете го правят чудесно помежду си.
Отделен е въпросът, че интелигентни, неинтелигентни, човекът Е всеяден бозайник, колкото и да не им харесва на борците за права и свободи на полската мишка. И да се изтъква, че просто може да вземеш едно хапченце, вместо да ядеш естествената си храна, е толкова несериозно, че чак е смешно.

# 3 199
Да ви разкажа за един интелигентен гларус. Гонех другарчетата му от терасата и той реши да ми отмъщава. Така се засили към мен, но явно е имал проблемно зрение, че се блъсна в стъклото и го пукна. После ги гледах на отсрещния блок как се съвещават. Вероятно обмисляха ново нападение. Силни птици са. Да не ви казвам как се чисти оакано от гларуси, пълно с Б12.

# 3 200
  • София

Не е веганско да ме следиш!!!

моля, моля, аз съм от партия Мръфка, къде ме търсиш.

# 3 201
  • MI
То затова всички вегененормалници сте заприличали на концлагеристи от ВСВ.
И кои са тия медицински организации за които споменаваш?
На какво базираш твърдението си и защо намираш за редно да ме обиждаш?

Поименно ли искаш да ти цитирам организации? Заповядай няколко:  World Health Organization, American Academy of Nutrition and Dietetics, American Diabetes Association, Harvard School of Public Health, American Heart Association, British Dietetic Association, British Nutritional Foundation, Dietician's Association of Australia, Dietitians of Canada, Heart and Stroke Foundation, Mayo Clinic, UCLA Health Center, University of PA School of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine, British National Health Service, National Institutes of Health, USDA, US Dept. of Health and Human Services, Kaiser Permanente... Дори д-р Спок твърди, че децата не трябва да се хранят с животински продукти.
Фейо, не се ли умори да дезинформираш?! Нали веднъж вече пробва със СЗО и те хванах в лъжа?! Говори се за вегетарианство, а не за веганство. И за възможна, а не за единствена възможна диета. Изрично се подчертава че умерената консумация на месо не е вредна и е част от здравословна диета. СТИГА ЛЪГА!  #Cussing out

# 3 202
То затова всички вегененормалници сте заприличали на концлагеристи от ВСВ.
И кои са тия медицински организации за които споменаваш?
На какво базираш твърдението си и защо намираш за редно да ме обиждаш?

Поименно ли искаш да ти цитирам организации? Заповядай няколко:  World Health Organization, American Academy of Nutrition and Dietetics, American Diabetes Association, Harvard School of Public Health, American Heart Association, British Dietetic Association, British Nutritional Foundation, Dietician's Association of Australia, Dietitians of Canada, Heart and Stroke Foundation, Mayo Clinic, UCLA Health Center, University of PA School of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine, British National Health Service, National Institutes of Health, USDA, US Dept. of Health and Human Services, Kaiser Permanente... Дори д-р Спок твърди, че децата не трябва да се хранят с животински продукти.
Фейо, не се ли умори да дезинформираш?! Нали веднъж вече пробва със СЗО и те хванах в лъжа?! Говори се за вегетарианство, а не за веганство. И за възможна, а не за единствена възможна диета. Изрично се подчертава че умерената консумация на месо не е вредна и е част от здравословна диета. СТИГА ЛЪГА!  #Cussing out

Разбира се. Няма медицинска организация, която да отрече това.

# 3 203
  • SA
Всъщност няма нито една медицинска (авторитетна или не), официална медицинска организация, която да е обявила, че човек е строго растителноядно същество и няма нужда да приема храни от животински произход.
Моля Фея да не дезинформира хората!
Растителната храна НЕ доставя нужните за съществуването ни хранителни вещества и това не се свежда единствено до вит.В12. Голяма част от дългогодишните вегани имат множество дефицити, доказан факт.
В историята на човечеството, датираща от стотици хиляди години, засега няма открити популации -вегани.

# 3 204
  • MI
Фея е на принципа 'ако мине'. Стара тактика, повтаряш една лъжа 100 пъти, накрая сам си вярваш и все някой ще ти се върже на глупостите. Тя като се приравнява с кравите и свинете, моля да не ми преподава морал и на мен. За мен човешкият живот е с пъти по-ценен от свинския.  Crossing Arms

# 3 205
  • Куциндрел
От както съм "тире уфолог", т.е. 3 дена... 2-ма вегани ме блокнаха.
Техните умнотии не се различават от тези на Феята, даже понякога я бият по акъл. Mr. Green

# 3 206
Всъщност няма нито една медицинска (авторитетна или не), официална медицинска организация, която да е обявила, че човек е строго растителноядно същество и няма нужда да приема храни от животински произход.
Моля Фея да не дезинформира хората!

Изглежда всичко е допустимо в името на "възвишената" кауза. Tired

# 3 207
Фейо, не се ли умори да дезинформираш?! Нали веднъж вече пробва със СЗО и те хванах в лъжа?! Говори се за вегетарианство, а не за веганство. И за възможна, а не за единствена възможна диета. Изрично се подчертава че умерената консумация на месо не е вредна и е част от здравословна диета. СТИГА ЛЪГА!  #Cussing out
Естествено. Никоя нормална здравна организация няма да заяви подобно нещо.

Просто те си чуват нещата избирателно.

"Консумирането на месо в прекомерни количества сутрин-обед и вечер е вредно" - факт. Това, което Феите чуват е: "Веганството е единствената правилна диета." Или "Да имаш висок холестерол е вредно." И те чуват: "Да не си веган и да ядеш животински продукти е вредно." Като чуят за успял в някоя сфера веган изведнъж гръмват как всички вегани са интелектуалци, креативни и преуспели. "Някои хора могат да имат непоносимост към лактоза" за тях е равно на "Млякото е вредно и никой не трябва да го пие." Също и "Някои хора демонстрират добра адаптивност към ниско-протеинови диети." става равно на "Хората са растителноядни и не им трябват протеини."

# 3 208
Мога ли да попитам как се синтезира Б12, защото имам някакъв спомен, че е от разни животински части, които няма как да се ползват за производство на хапченца без да се поубие животинката.

# 3 209
  • София

Да, човекът е всеядно, но на днешно време нямаме здравна нужда нито от месо, нито от яйца, нито от риба, нито от млякото на друг животински вид. В много случаи е даже обратното. Всяка уважавана медицинска организация застава зад това твърдение.

Лъжеш.
И ставаш смешна, и жалка, забравяйки че публиката тук няма менталните увреди, присъщи на хората с обсесии.

И конфликт, оправдаващ консумацията на животински продукти не съществува. Защото колко от нас оцеляват при самолетна катастрова в Андите? И колко попадат на самотен остров, където за ядене стават само животните? Сиреч, какъв процент от вас е истински и всекидневно изправен пред избора "или аз оцелявам, или животното"?
Ще ти обясня, въпреки че се съмнявам, че дори ще поискаш да схванеш.
Първо, няма остров, на който да не расте нищо, ставащо за пасене.
Примерите с принудените да ядат човешко месо, за да оцелеят показват, че човекът, като всеядно същество, не може да оцелее само с треволяци.
Вие също го демонстрирате всеки божи ден, като добавяте към бъркочите си изкуствено синтезирани витамини, добавки и всичко, което ви липса поради неяденето на животински продукти.

Със сигурност всяка една от вас е убедена, че е не просто неморално, а престъпно да се причинява жестокост и страдание на невинни създания единствено с цел наслада. И всяка от вас би се съгласила, че ако Бъфало Бил сложи килимче в мазето, където държи жертвите си, това няма реално да намали или премахне ужаса и страданието на отвлечените, оставени да гладуват, удушени и одрани жени.

Използвайки същия морален аршин, не е етично да се създават, отглеждат и убиват невинни социални, интелигентни животни единствено с цел удоволствие, удобство и забавление. Дори този процес да се облепва със стикери "хуманно", "сводобни", "пасищно" и "щастливи".

Със сигурност, липсата на основни хранителни вещества, необходими на мозъка за правилно функциониране, ти довежда тези безумни заключения.
Храната е жизнено необходима на организма и както секса, носи наслада, което гарантира че няма да бъде пренебрегната от здравите индивиди, които ще я търсят и набавят, и така ще държат организмите си в кондиция.
Хора, които живеят с видения за удушени и одрани жени, са за психиатър.
Вярно, до едно време, будите съжаление, като ви гледам как пиете тия боклуци.
Мъчно ми е за децата ви- с огромните гладни очи, заели цялото им лице.
Но когато войнствено се опитваш да прехвърлиш проблема от болната на здравата глава, не ми остава нищо друго, освен да ти кажа, че вашата социалност и интелигентност явно, е на нивото на свинете, кравите и кокошките, затова не вдявате нищо от това, което всеки разумен човек се опитва да ви обясни.

Общи условия

Активация на акаунт