Защо веганизъм?

• 280 703
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 165
  • София
Поне червиво да беше, че мезе............таковата, ама с тия парафини отгоре, забрави! newsm45

# 3 166
А децата как си набавят Б12?

# 3 167
  • Пловдив
А децата как си набавят Б12?
Не искам да казвам нищо цинично.....

# 3 168
Сигурно това е целта на смутитата
Да не се вижда какви заешки дарадонки се добавят

# 3 169
  • Куциндрел
Тея вегани наистина имат липси.
Няколко дена съм Уфолог и не мога да спра да се хиля. hahaha hahaha hahaha

# 3 170
  • София
Тея вегани наистина имат липси.
Няколко дена съм Уфолог и не мога да спра да се хиля. hahaha hahaha hahaha

ти и електричество ще имаш без прекъсване, защото не просто във фейсбук, ами в цял форум разпространи СЛОВОТО Joy Joy Joy

# 3 171
Имаше един филм по действителен случай за оцелели от самолетна катастрофа, които прекарват два месеца в Алпите. Накрая ядяха от труповете на умрелите. По твоята логика и това трябва да е присъщо на човека.
За протокола на съм веге.
Това доказва само, че човек има нужда и от месо, за да оцелее..Нищо друго.
Това доказва единствено, че човекът би ял всичко, за да оцелее. Нищо друго. Сред пресните примери, за които се сещам са военните, трудовите и концлагерите, където хората са ядяли и фекалиите си. Или японската окупация на Корея, когато корейците са оцелявали, като са ядяли брезови кори.

Да, човекът е всеядно, но на днешно време нямаме здравна нужда нито от месо, нито от яйца, нито от риба, нито от млякото на друг животински вид. В много случаи е даже обратното. Всяка уважавана медицинска организация застава зад това твърдение.

И конфликт, оправдаващ консумацията на животински продукти не съществува. Защото колко от нас оцеляват при самолетна катастрова в Андите? И колко попадат на самотен остров, където за ядене стават само животните? Сиреч, какъв процент от вас е истински и всекидневно изправен пред избора "или аз оцелявам, или животното"?

Със сигурност всяка една от вас е убедена, че е не просто неморално, а престъпно да се причинява жестокост и страдание на невинни създания единствено с цел наслада. И всяка от вас би се съгласила, че ако Бъфало Бил сложи килимче в мазето, където държи жертвите си, това няма реално да намали или премахне ужаса и страданието на отвлечените, оставени да гладуват, удушени и одрани жени.

Използвайки същия морален аршин, не е етично да се създават, отглеждат и убиват невинни социални, интелигентни животни единствено с цел удоволствие, удобство и забавление. Дори този процес да се облепва със стикери "хуманно", "сводобни", "пасищно" и "щастливи".

# 3 172
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Да, човекът е всеядно, но на днешно време нямаме здравна нужда нито от месо, нито от яйца, нито от риба, нито от млякото на друг животински вид. В много случаи е даже обратното. Всяка уважавана медицинска организация застава зад това твърдение.
Хайде бе, я пак. То затова всички вегененормалници сте заприличали на концлагеристи от ВСВ. Дано все повече и повече хора не ви се вързват на акъла. И кои са тия медицински организации за които споменаваш?
Използвайки същия морален аршин, не е етично да се създават, отглеждат и убиват невинни социални, интелигентни животни единствено с цел удоволствие, удобство и забавление. Дори този процес да се облепва със стикери "хуманно", "сводобни", "пасищно" и "щастливи".
Използвайки същия морален аршин ще ти кажа - хрупай си кротко тревата, а остави на нас да се наслаждаваме на каквото ни е вкусно да ядем. Вегененормалниците искате да обърнете процеса на еволюцията което е противоприродно, но нещо не ви се отдава!

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 02:34 от emokey

# 3 173
То затова всички вегененормалници сте заприличали на концлагеристи от ВСВ.
И кои са тия медицински организации за които споменаваш?
На какво базираш твърдението си и защо намираш за редно да ме обиждаш?

Поименно ли искаш да ти цитирам организации? Заповядай няколко:  World Health Organization, American Academy of Nutrition and Dietetics, American Diabetes Association, Harvard School of Public Health, American Heart Association, British Dietetic Association, British Nutritional Foundation, Dietician's Association of Australia, Dietitians of Canada, Heart and Stroke Foundation, Mayo Clinic, UCLA Health Center, University of PA School of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine, British National Health Service, National Institutes of Health, USDA, US Dept. of Health and Human Services, Kaiser Permanente... Дори д-р Спок твърди, че децата не трябва да се хранят с животински продукти.

# 3 174
Сега пък одрани и одушени жени...Това някакъв отчаян опит за просвещение ли е? Ако някоя американка може да избяга с писъци, когато я изманипулират, че все едно на качулката си има одрано куче, смятам, че с подобни примери не само се подценява жестоко аудиторията тук, но и направо са обидни.

# 3 175
Фея, каквото и да говориш, аз нормално изглеждащ веган не познавам и не съм виждала. Нямат здрав и свеж вид, а са все едно някой им е изпил жизнените сили - повехнали, изпити, проскубани. Съученик на синът ми станал веган. Беше чудесно лъчезарно момче, тренираше, беше добре сложен. Сега изглежда ужасно, блед, оцъклен, оплешивял, а е само на 22 г.

# 3 176
Сега пък одрани и одушени жени...Това някакъв отчаян опит за просвещение ли е? Ако някоя американка може да избяга с писъци, когато я изманипулират, че все едно на качулката си има одрано куче, смятам, че с подобни примери не само се подценява жестоко аудиторията тук, но и направо са обидни.
И какво точно те обиди? Твърдението, че според нормалните човешки морални стандарти не е приемливо да бъде изтезавано и убито невинно същество единствено с цел наслада, удобство и забавление?

Използвайки същия морален аршин ще ти кажа - хрупай си кротко тревата, а остави на нас да се наслаждаваме на каквото ни е вкусно да ядем. Вегененормалниците искате да обърнете процеса на еволюцията което е противоприродно, но нещо не ви се отдава!
Точно там е работата: измъчването и убийството на невинно същество с цел удоволствие е аморално. И дължим наличието на тази морална норма именно на еволюцията ни до високоорганизиран социален животински вид. Без нея щяхме да намираме за нормално да консумираме всякакви животни, чиито интелект е различен от човешкия или които не говорят човешки език. В този случай нямаше да имаме домашни любимци, а хората с психически недъзи и отклонения щяха да бъдат считани за дивеч.

Фея, каквото и да говориш, аз нормално изглеждащ веган не познавам и не съм виждала. Нямат здрав и свеж вид, а са все едно някой им е изпил жизнените сили - повехнали, изпити, проскубани. Съученик на синът ми станал веган. Беше чудесно лъчезарно момче, тренираше, беше добре сложен. Сега изглежда ужасно, блед, оцъклен, оплешивял, а е само на 22 г.
А колко вегани познаваш? Аз познавам много. Ама наистина много. Все интелигентни, начетени, креативни хора. По-голямата част от тях са с висока физическа активност, здрави, смели, хубави - радост и за душата, и за окото. Мнозина са даже фитнес маниаци, които градят и поддържат завидна мускулатура. Другите са на средна възраст, но са младолики, усмихнати, свежи, борбени.

Е, и?

# 3 177
Вярно, едва ли познавам колкото теб, около 10-тина са. И никой не оспорва интелигентността им, даже предполагам са по- интелигентни от теб. Никой от тях не налага мнението си и не обяснява колко е ОК да си веган. Коментарът на въпросът ми защо са вегани все е бил простичък - така съм решил за себе си.

# 3 178
  • Ямбол
Фея, откъде си набавяте Б12?

# 3 179
Вярно, едва ли познавам колкото теб, около 10-тина са. И никой не оспорва интелигентността им, даже предполагам са по- интелигентни от теб. Никой от тях не налага мнението си и не обяснява колко е ОК да си веган. Коментарът на въпросът ми защо са вегани все е бил простичък - така съм решил за себе си.
Ако само ти познаваш около 10-тина вегани, значи веганизмът е започнал да става доста популярен в България. Радвам се, че все повече хората правят връзка между това, което е в чинията им и моралните си устои.

Интересно какви са ти критериите, по които определи нивото на моя интелект в сравнение с този на въпросните твои познати...

А защо смяташ, че отговорът "така съм решил за себе си" е признак на информиран избор и показател за по-силно изразена човечност?

Фея, откъде си набавяте Б12?
Задаваш въпрос, чиито отговор много добре знаеш. Повечето вегани приемат допълнително В12 под формата на таблетки метилкобаламин.

Това по какъв начин влиза в разрез с факта, че на днешно време не е нужно => е неморално да се създават, отглеждат и убиват животни за човешка консумация?

Общи условия

Активация на акаунт