Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 214
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ,че се включи все пак. Hug Не знам,странно ми стана ,че уж чаках да дойде и да каже ,че тръгва и както съм чакала (не повече от 15.мин) се обръщам ,поглеждам колко е часа и се чудя защо още не идва,пък е време да тръгва и му звъня а той излязъл ама аз не съм разбрала Joy

# 691
Това с паметта е едно от най-гладните проблеми при Хашимото. Много неща забравям,  а когато уча за изпит или нещо друго просто... Да не говорим за неща,  които са се случили отдавна или съм ги учила или чела. Много трудна работа.

# 692
Стига бе, аз забравях имената на колегите, беше много тъпо постоянно да ги наричам "ъъъъ, този"... Това, че хапчето има ефект го усетих първо по паметта - преди забравях думи като консерва, стадион и тн. Да не говорим, че в момента, в който оставя слушалката на телефона, забравях, че въобще съм говорила с някого. Как ме търпяха колегите, не знам...

Африканчо, това

Витамин Д и К2 трябва да се приемат с мазна храна, но не една и съща мазна храна. Трябва да се приемат поотделно.

пък го чувам за пръв път, продават ги комбинирани Д3 + К2.  От ай хърб съм взимала, сега МК7 взех пак от там, отделно Д3, но пак ги пия заедно. Можеш ли да ми кажеш откъде идва това инфо, че трябва да са на различен прием?

# 693
  • Бургас
 Rainy day  Joy разсмя ме. Аз съм на хапчета, но пак продължавам да имам проблем с паметта. На моменти чак се притеснявам. И големи проблеми със стомаха имам, дали е свързано с Хашимотото?

# 694
  • София - Варна
Рейни дей, значи на това съм попаднала, значи грешка от моя страна, все пак щом ги продавам комбинирани. Ами беше от някакъв сайт на лекар за ЩЖ, имаше и видове диети, и много информация, но сега не знам дали ще мога да го изнамеря, защото аз чета по 100 неща на ден и не ги съхранявам. Joy Явно трябва да проверявам по няколко пъти всичко прочетено. Щом ги продават комбинирани, значи може.

Аз забелязвам, че когато съм в много лека хипофункция (познавам го по малкия брой прескачания, и по съвсем секретно чупещите се нокти, че все още съм в хипофункия), едно че имам настроение, второ - имам желание да подреждам къщата. Joy Иначе съм нервна, и не искам никой да ме занимава, а аз съм човек, който не е нервен като цяло, нито пред МЦ е нервен. Само какво прави тая болест!

# 695
Ами аз също съм си ха хапчета,ама се стряскам като забравям..като това днес.. Crazy най-вероятно съм била полузаспала Thinking

# 696
И аз забравям, но не събития, а думички, наименования на предмети. Много често изпадам в неловко положение ☺️

# 697
Рейни дей, значи на това съм попаднала, значи грешка от моя страна, все пак щом ги продавам комбинирани.  

Ами те и други продават комбинирани, пък попадам на публикации, че не трябва да се приемат заедно, за това попитах. Като като например калций, магнезий и цинк, които се продават в Калмацин, а инфото, че си пречат в усвояването е оттук
http://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelnite-si-dobavki
КАЛЦИЙ
Антагонисти: Кофеинът, магнезият, цинкът и фосфорът пречат на усвояването
.

Та не исках да кажа, че грешиш, просто и аз се чудя вече как да пресявам информацията.  Hug

Мекичка* точно думи забравях, сега като се пооцеферих и например докато гледаме филм непрекъснато информирам околните кой актьор как се казва, в кой друг филм е участвал и въобще съм мега досадна, но не мога да се накефя, че си ги спомням, та ще ме търпят. Тва е.

# 698
  • София - Варна
Вярно ли така казват... че то си има Калмацин добавка. Уфф, ужас верно. Joy И аз не знам кое е вярно, по себе си правя експерименти. Joy Например повечето неща, които пише за Т4 и Т3, и които важат за почти всички, при мен не важат. Както и кръвоизливчетата от Омега 3 и Е не се срещат често. newsm78

# 699
Здравейте, искам да си запазя час при Начев или Тодорова, за първи път ще ми е. По телефона ли става записването и ако може да ми дадете номер?
Не е спешно, но искам към края на месеца да отида. Какво им е работното време?
Аз намерих този номер на Начев - 0888896843
Благодаря предварително  Hug

# 700
От омега 3 и вит.  Е какви кръвоизливчета стават? Спукани Капилярчета или за нещо друго става въпрос.

# 701
Здравейте, искам да си запазя час при Начев или Тодорова, за първи път ще ми е. По телефона ли става записването и ако може да ми дадете номер?
има информация в първия пост.. Тодорова преди идваше един уикенд в София, сега не знам.
Начев преглежда в МЦ Панацея и болница Надежда, където се обаждаш и си записваш час. В Майчин дом се ходи без час, сутрин от 8 до към обяд. Минава се по реда на пристигане, платен прием.

# 702

Здравей, Начев приема без записване на час в ендокринологията на "Майчин дом". Ето това е контактната му информация - www.zdravencatalog.com/d-r-emil-nachev-endokrinolog-sofia. Все пак, обади му се 1 ден предварително, за да си сигурна, че ще е там, и да не се разкарваш напразно. Първоначалният преглед, с включена ехография на ЩЖ, е около 40-50 лв. при него.

Съмнява ме, че ще успееш да си запишем час при Тодорова за края на месеца. Тя записва за доста напред. Практикува в Плевен и идва в София само от време на време. Ето и нейният телефон, за записване на час - www.zdravencatalog.com/doc-d-r-katia-todorova-reproduktivna-endokrinologia. Peace

# 703
  • София - Варна
От омега 3 и вит.  Е какви кръвоизливчета стават? Спукани Капилярчета или за нещо друго става въпрос.

http://img.aws.livestrongcdn.com/ls-article-image-400/cme/cme_public_images/www_livestrong_com/photos.demandstudios.com/getty/article/103/224/88015316_XS.jpg

Подобни, но по-малки и бледи.

# 704
Африканче, благодаря за  информацията! 

Общи условия

Активация на акаунт