Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 320
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Lemy, излязоха още вчера. 26 при препоръчителни нива над 30. Интересно е, че Бодимед нямат горна граница. Аз близо 2 години пия витамин Д, мисля да спра, предозирането е доста опасно. След време пак ще го изследвам заедно с Паратхормон, който може да се покачва при недостиг на витамин Д.

# 496
Калея, поне риба и яйца яж, нещо по-леко - пилешко, пуешко. Ценни витамини губиш така.  Peace

Ваяна, защо не се консултираш с ендокринолог по този въпрос, може би не трябва да го спираш  Thinking
Пиеш ли магнезий, и той трябва, за да се усвоява по-добре витД, също и вит.А. Хубаво е да се яде черен дроб.
Аз и друг път съм пускала разни линкове за ви.Д, но ако искаш пак може да ти ги пусна?
Има за това в какви стойности е добре да ни е нивото на витамина, колко горе долу е ориентировъчна дозата според теглото, при какви дози се получава предозиране, добавки полезни за усвояването му и тн.

# 497
  • София - Бургас
Леми,
риба само ям, и то много рядко~
друго месо - абсурд,
иначе яйца и млечни ям Blush

А витамини пия - Алайв, селен също Peace

# 498
Леми, юли месец ми беше 65 при норма 50-120 (в Цибалаб). Продължих още няколко месеца по препоръка на ендото и вчера пуснах в Бодимед. И магнезий взимах. Благодаря за предложението. Ще се консултирам пак с ендокринолога дали да не продължа с някаква поддържаща доза и ще пиша какваа е препоръката. Аз тези 2 години взимах по 1000-1500 единици.

# 499
Може би не ти е достатъчна дозата, аз пия 2.400 и в момента в който го спра, почвам да се разпадам отново, питала съм защо, отговора е, че вероятно ми е била малка дозата, за да се натрупа запас. Както и да е, все не стигам до изследване, че едно ли ми е до главата. Все пак ако искаш, мога да ти пратя на лични едни неща, има и "протокол", който е създаден от авторката на една от книгите за вит. Д (Сюзън Рекс Райън).

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 15:18 от Lemy

# 500
Здравейте! Наскоро ме диагностицираха с ИР и Хашимото. Терапията ми е Сиофор 1000 - 2 пъти по 1/2, Еутирокс - вдигам дозата постепенно от 25 на 50 мкг, Оксибор форте и Вигантол - веднъж седмично по 20 капки. Искам да попитам вие как приемате вит Д, веднъж седмично достатъчно ли е? Също така може ли по някакъв начин да се свали високия ТАТ, пие ли се нещо за него Thinking

# 501
Lemy, а в какъв смисъл "започваш да се разпадаш"? Аз разлика не усещам, независимо дали пия или не витамин Д. В началото ми беше 30 при долна граница 50 и нямах разлика в усещанията си.
Ще съм ти благодарна, ако ми изпратиш линкове. bouquet

Ema_P , и аз взимах последните месеци същата доза. Според ендокринолога е по - добре седмично да се приема дозата, за да не се губи количество, а и е по - удобно за пациента.
ТАТ и МАТ спадат с хранителен режим - най - вече без глутен, ако се наложи и с други ограничения.

# 502
Ваяна, благодаря за отговора. А вит. Д как го приемате? На мен лекарят ми каза на гладно и да капна капките върху парче хляб. Чела съм, че някои го накапват в лъжичка прясно мляко Rolling Eyes
Трябва да прочета кои храни освен белия хляб съдържат глутен и да започна режим.

# 503
От гледна точка на това, че витамин Д е мастноразтворим, някои го приемат с мазни храни, но мисля, че при Вигантол няма нужда. Добре е да се прием с храна, за да не остава по лъжичката.

Глутен съдържа и пълнозърнестия хляб. Безглутенови зърнени са ориз, елда, киноа, амарант, просо, качамак. Можеш да се придържаш и към АИП (Автоимунен протокол), който е доста по - строг - изключва всички зърнени храни, общо взето включва плодове, зеленчуци и месо. В нета има доста информация.

# 504
  • София - Варна
Браво, Kaleia!
Аз пък да се "похваля": за 25 дни качих ТАТ от 16 на 337 при граница 115. Майка ми ме пита как е станало...Grinning Grinning

# 505
И на мен ми е интересно как го качи
При нас безглутеновия помогна на много неща, вкл усещания и кръвни показатели, обачеее на тат и мат точно-не
Напротив, качиха се

# 506
  • София - Варна
Ако знаех как съм го качила, щях да го сваля обратно.  Mr. Green
При мен явно и ендометриозата си прави шеги, ТАТ е показател, който се повишава и от ендометриоза. Дори лекарите го казват.
МАТ все още си ми е в граници.
И аз ям много по-малко глутен напоследък, и по-малко сладко, почти съм ги спряла, но не съм ги спряла напълно, и въпреки това ТАТ скокна.

# 507
  • София - Бургас
Аз също не разбирам защо не мога да помръдна
Anti - TPO  newsm78
За 1 година все си е 2 пъти над нормата, от какво се влияе? Някой знае ли?

Защото безгрутен явно има ефект върху Anti - Tg но при Anti - TPO нещата явно са по - различни, има нещо друго което според мен също влияе... Mr. Green
Дали кафето пречи на антителата (еспресо) Blush Аз пия 1 на ден, но всеки ден, това ми е стартът за деня, макар че знам, че не е редно, но Blush, после плодове и т.н...
ех, само кафенцето ми остана, само него не съм спряла все още, а така го  Heart Eyes

# 508
Едва ли само то е причината
Би могло да е част от проблема, но само то- абсурд
2 пъти над нормата е ...едно нищо. Говоря за показатели в стотици...

# 509
  • София - Бургас
 ♥ HAPPY ♥  Heart Eyes
много ме успокои, дай Боже да е "нищо" Hug
Обичам те за този коментар, приемам го като знак  Blush Flutter

Общи условия

Активация на акаунт