Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 214
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, аз вече съм сигурна, че влошаването ми е от инжекциите Б12, а не от антибиотиците. Прочетох за тези странични ефекти, които се случиха и при мен - Разстроен стомах, Учестено сърцебиене, Болки в гърдите , Чувството за изключителна жажда, Чувството за изключителна умора  Sad Остана последната инжекция за този месец, но не знам дали да не се откажа. Чак понеделник мога да звънна на лекарката.
Според вас нормално ли е да получавам тези странични ефекти, при условие че ми е за първи път с тях и Б12 ми е много ниско 130.  Sad

# 736
  • София - Варна
nkeif, аз получих такава реакция от Б12 - разстройство, повръщане, и страхотно вътрешно напрежение - все едно ще избухна, не можех да седя на едно място, не можех да спя. Б12 превъзбуджа така нервната система точно.
Няма никакво значение, че нивото ти е ниско, ти не си предозирала, тия симптоми са просто страничен ефект, реацкия от Б12, от самия витамин, но не и от предозирането му. Трябва да го приемаш под друга форма явно, или да разредиш приложението на инжекциите, или да биеш по-ниска доза инжекции.

# 737
  • Бургас
Moмичета, да не би в нещо друго да е причината за нещата, които описвате? Знам, че е възможно да има сериозни странични ефекти, но все пак ... При мен е обратното, след като ги сложих нямам сърцебиене и като цяло се чувствам по-добре, може и да е съвпадение и да не е от тях де, знам ли...
nkeif,  afrikancho е права - пробвай да ги слагаш през по-голям период от време или по-ниска доза, аз слагах от 1000мкг/мл през ден, твоите какви са? Или пък друга форма, но не знам каква. Аз ще проверя началото на февруари колко е станал Б12 и ако има нужда смятам и да попия малко, но не знам какъв, има един куп на пазара. Не ми е останало време да ги проуча.

# 738
Моля,Гърненце. Hug всичко по реда си,когато му дойде времето Laughing Важното е да сме добре и всичко да минава. Nkeif,моят б 12 също беше 130,още не съм го изследвала отново,миналата седмица ми беше последната инжекция.Сега ще започна с витамина б 12 под форма на хапчета,но ти може би си имала странични ефекти,попитай лекаря. Значи пак се повтарям вит б 12 ми е препоръчан на мен от доктора на Garden of life,може да си го поръчате от Iherb,че в България е спрян.  Hug

# 739
  • София - Варна
Мон, при мен е категорично от Б12. Аз покрай тия АИ болести от последните 4 години толкова зорко вече се следя, за да мога за всяко оплакване да имам обяснение и да намирам причината. Mr. Green
А и Б12 дава точно разстройство и безсъние най-често. Сигридов също потвърди и веднага ми ги спря. Каза, че тази е точно реакцията, но се случва много рядко, още повече толкова силна, колкото моята. Даже се ядоса как така не ми понасят, чак се чувствах виновна. Имахме тогава едни разправии. Mr. Green
 На моя приятелка се случи същото, само че по-слабо, но и тя беше на инжекции 500 мкг, а не 1000 - аз бях на 1000мкг и съвсем зле...
Аз слагах по 1000 мкг през 7-8 дни. Ако ги слагах през ден като теб, сигурно щях да съм в болница на ситеми от обезводянване. И без това си докарах едно 24-часово стабилно обезводняване, без прием дори на вода, и постоянно киснене в тоалетната.... Изкарах все едно тежък стомашен вирус, без Т. И това бременна...
Успях да вдигна нивото с почти 100 единици след тия 3 инжекции и диарията, и повръщането. Което повишаване пак е нещо. Уж дефицит не съм имала, но в небременно състояние съм около 300 (140-490), а в бременно беше паднало до 215 някъде. Е, вдигнах го обратно до 300 с инжекциите. Grinning

# 740
Тази сутрин си пуснах тсх 2.82 (0.27-5.50) и фт4 16.95 (12.00-22.00).
Смятам да си само увелича еутирокса(в момента съм на 50), но се чудя дали на 62,5 или директно 75. Иска ми се да го сваля под 2-целя забременяване.
А фт4 добре ли е  Rolling Eyes
Нежна целувка, пожелавам ти успех, бъди спокойна и намери сили да мислиш позитивно  Hug

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 10:45 от Poliiii

# 741
  • София - Варна
Поли, според мен увеличи на 75. ФТ4 може да е още по-висок, но той няма никаква стойност, зависи ФТ3 как ти е.

Аз да се похваля докъде стигнах: почти се оправих, карам с 2-3 (под 5) прескачания на ден, и то само пърхания, а не тежки прескачания. Останалите симптоми на хипофункция ги преборих. Постигнах го на голяма доза Л-тироксин (125мкг - 6 дни и на 7-мия - 175). Само така успях да кача ФТ3 над 6, но то цифирте не са важни, важно е симптомите ми да изчезнат. ТСХ ми е 0.03. Joy ФТ4 ми е към 25, ха-ха. Не съм хипер, защото ФТ3 не е над горна граница, а и нямам симптоми на хипер. Пулсът ми е 65-80 в спокойно състояние. Повече не мисля да се изследвам, поне не и в скоро време.

На фона на преднишните по 24 екстрасистоли в минута почти по цял, което правеше хиляди прескачания на ден (към 20000), 3 на ден се ядват. Joy
Останалите симптоми - ужасната умора, болки в кости и мускули - ги няма. Не съм си гледала нотките дали се чупят, трябва да ги пусна, за да видя, но тоя симптом ми беше дългостоящ, както прескачанията, така че може и още да се чупят. И косопада трябва да следя.

Нещо, което установих при себе си, може и да ме вземете за хамава, лекарите не го вярват, но - Л-тироксинът ми действа изумително бързо, не знам преработвам ли го бързо, какво правя, но за един ден буквално усещам ефектите му, и това че съм пила дозата предния ден. И обратното - ако намаля дозата малко, на другия ден имам вече доволна бройка прескачания, а ако намаля повече  - на другия ден лъсва и умората. Той ми действаше така още в началото, когато започнах да го приемам за първи път, но никой не ми вярваше. Нали трябват 7-10 дни да се натрупа и пак толкова, за да се усети, че му секва действието, след като съответната доза е намалена или спряна.
Л-триоксинът има доста по-дълъг полуживот от Т3, Т3 на повечето хора действа за няколко часа само, затова се пие по 2-3 пъти на ден. Мисля, че и заради това не се получи при мен само с Т3, защото през деня успявах да се задържа с малко прескачания, пиейки по 3-4 дози, но легна ли си, и до сутринта си бях пак хипо - с прескачания... Мисля, че наистина много бързо преработвам хормоните, Т4 го преработвам свхърбързо, какво остава за Т3. И самите ми изходни резултати и нива не са чак толкова лоши, а ми трябват големи дози, за да мога да кача трайно ФТ3, и да се чувствам добре. Поне за себе си нямам дурго обяснение, освен че много бързо преработвам Тироксина, както и Т3 де.

Сега тая доза 125 ми е леко ниска, тъй като имам по няколко прескачания на ден (което значи все пак леко хипо), но искам да задържа на нея до пролетта поне, тъй като нали през топлите месеци дозата обикновено е по-ниска. Искам да видя дали 125 няма да ми дойде добра тогава. Та карам си на 125 мкг дневно и идва един ден, в който вместо обичайните 2-3 прескока, получавам около 10-тина (пак леки пърхания), та в тоя ден, който се пада обикновено 7-мият ден някъде (понякога и 6-ти, понякога и 8-ми, различно, зависи как се чувствам), пия по 125 мкг сутрин и след това на 2 пъти по 25 мкг през деня. И на другия ден отново имам по 2-3 пърхания само. Наистина Тироксинът ми действа главоломно бързо.

Та така се разиват нещата засега при мен.

# 742
Благодаря Поли,в понеделник като ме приемат ще ми изследват всичко което трябва и се надявам да успея да се оправя и да сваля тия пусти килограми.И аз целя забременяване,дано и при теб се получи.

# 743
Има ли значение по кое време на деня пия селен и след хранене ли трябва да е?

# 744
Аз мислех, че няма, но скоро някъде във форума чеох за ЩЖ да се пие вечер

# 745
Happy, благодаря! На мен наскоро ми го изписаха и забравих да питам, но дори и да бях - имам чувството, че ендокринолозите не обръщат внимание на тези детайли.

# 746
Afrikancho, понеже прочетох в друга тема за изследване на Начев относно Изопринозина, дали ще е удобно да споделиш повече подробности?

Има ли някой възможност да пусне нова тема?

# 747
  • София - Варна
Ами, Сети Бети, попитай тук най-добре:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=959151.390;topicrefid=20

или тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=958911.new#new

В една от тези две теми го бях мяркала (мисля, че първата), но не го помня добре, и не мога да го възпроизведа. Беше добре обяснено от някоя потребителка, Начев точно ѝ го беше казал.

Редакция, ето, това намерих:

"Начев оня ден изрично го питах точно за изопринозин,той каза,че при деца даже може да предизвика левкемия,каза че е по-добре витамини отколкото имуностимулатори,еле изопринозин."

"Изобщо не е безобидно това лекарство, трябва много внимателно да се дава, според д-р Начев дори не би следвало да се дава на деца, защото прекалената му употреба, можела да доведе до левкемия в по-късна възраст .."

Не намерих това, което търсех, но то гласеше същото кажи-речи.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 23:15 от afrikancho

# 748
Мерси много, тъкмо и аз попаднах на единия цитат.
Лека  Hug

# 749
nkeif, аз получих такава реакция от Б12 - разстройство, повръщане, и страхотно вътрешно напрежение - все едно ще избухна, не можех да седя на едно място, не можех да спя. Б12 превъзбуджа така нервната система точно.
Няма никакво значение, че нивото ти е ниско, ти не си предозирала, тия симптоми са просто страничен ефект, реацкия от Б12, от самия витамин, но не и от предозирането му. Трябва да го приемаш под друга форма явно, или да разредиш приложението на инжекциите, или да биеш по-ниска доза инжекции.

+ Мон.. Благодаря ви за отговорите. Явно ми е много дозата 1000 спрямо моите килограми. Утре трябваше да ми е последната 5-тата, но няма да отида,най-много да ми стане по-зле.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт