МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 886
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
  • София
При мен е обратно- с по-ранна овулация съм и терминът ми е 5 март според положителния тест за овулация. Ако гледаме ПМЦ, трябва да е 7 март. Но пък на ехограф вървим с 1-2 дена напред, истината е някъде там  Laughing

# 136
vanaya успехи  бързо възстановяване и от мен  Simple Smile
Понеже гледам,доста от вас споменаха,че ще раждат секцио, а и около мен все секцио и се чудя, толкова ли пък при всички има мед.причини за това или просто така си решават? И как толкова рано се определя,че ще се ражда секцио? newsm78
Според мен е невъзможно при всички да има някаква причина, но тук разпитвах приятелка и както тя каза"причина ще си намериш, ако искаш".

# 137
Miss_Bingley  така е всеки ще си намери причина за раждане секцио. Аз лично преди 20 години правих операция на очите и още тогава ме предупредиха че няма как да родя нормално. Според очната лекарка има опасност от отлепяне на ретината, което си е голям риск. Така че аз искам не искам ще съм секцио.

# 138
  • София
Мис, това важи и за естественото раждане. Аз съм с пъпна херния и намерих много информация и сто причини по въпроса как да родя нормално. Секциото при мен е опция само по спешност или ако нещата много се сгo##ят с хернията и се притисне. Иначе няма тън-мън.  Mr. Green

# 139
Много ми се иска да родя нормално , пак да усетя онова незабравимо усещане , гъделичкането на крачетата отвътре... Simple Smile Но за съжаление от две години имам няколко дискови хернии, едната доста голяма и засяга гръбначния мозък. според док имам голям риск да се парализирам при нормално раждане

# 140
В България масово по желание се прави секцио, идея нямам защо newsm78
В Испания секцио по желание- абсурд! Преди години родих секцио в последния момент. Три дена бях с контракции, няколко часа бебето беше без вода, имах си разкритие, но не пожела да слезе и накрая ме срязаха. Минаха 6 години, сега не знам дали ще ме режат пак, предполагам да,  заради двуплодната бременност. Не е сигурно, де. Питах док, каза "има време". Иначе имам познати с първо секцио и после нормално раждане.

# 141
Аз имам едно безпроблемно нормално раждане, не исках и да чуя за секцио, даже и не съм си го помисляла. Сега обаче най- вероятно ще ми се наложи поради предна ниско прилежаща плацента.
Термина ми е 15.03, според ехо-графа 14.03.

# 142
  • В чуден свят с четири Слънца
Аз бях преди малко пак по спешност на преглед, от вчера съм с постоянни и силни контракции, болки в кръста и таза, но слава Богу шийката е добре -31мм. Предписаха ми вечер по 2 табл. Утрогестан вагинално. Но ми стана странно, че ми забрани да пия но-шпа  newsm78 Аз пък си мислех, че за Утрогестана трябва предварително да се изследват нивата на прогестерона, и тогава да се изписва. Освен това мислех, че Утрогестан се слага до 12 седмица newsm78 Но ще започна, щом докторката е казала, за да не стане нещо...Но пък защо да не пия но-шпа, на мен дали от самовнушение или от друго, но ми действаше добре, поне на психиката Crazy Бях спокойна, че пийна ли си хапчето, и ще ми минат контракциите.
Вашите лекари какво казват за но-шпа-то и за Утрогестана. Не, че се съмнявам в компетентността на лекарката си, но за второ мнение Peace

За изчисляване на термина - много сме го дъвкали, но май лекарите не обясняват и затова има постоянни въпроси. Терминът първоначално се изчислява на базата на първия ден на последния цикъл. Като се приема, че овулацията се е случила точно на 14-тия ден. Разбира се при много малко жени това е така. При мен овулацията е между 8-мия и 10-тия ден, при моята приятелка е на 30-тия ден, понеже е с цикъл 40 дни, а при една позната даже била на 60-тия ден, понеже цикъла и идвал през 2-3 месеца...Та нормално е в последствие при преценка на размерите на плода, да се мести и предполагаемия термин. При мен сметката по последен цикъл е 17 март, но по УЗ и съобразно ранната овулация е между 11 и 14 март. Бебето ми не върви по-едро, просто е "станало" по-рано от общоприетия 14-ти ден от цикъла.
Най-лесно можете да си сметнете вероятния термин по последен цикъл по следния начин : Към датата на посления цикъл прибавяте 7, а от месеца на посления цикъл - връщате 3 месеца назад. Примерно, аз съм с последен цикъл 10 юни, следователно 10+7=17, юни минус три месеца е март, така става ВТР 17 март Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 13:23 от mama_galka

# 143
И на мен ми казаха 2x2 утрогестан вагинално, но след 2 дена на своя глава го спрях...Изобщо не се разтваря. Пия си магнерота и ношпато.

# 144
Благодаря момичета за подкрепата! Моето секцио е в кърпа вързано, преди месец още док ми каза, че нещата вървят натам заради миомен възел който расте, аз му казах, че за друго не съм и мислила защото съм напред с годинките и усещам, че нямам сили за нормално, а той шегаджията ми отговори, че другото щяло да бъде тъпа авантюра  Laughing днес за всеки случай пак попитах тази, която ми прави амниото дали мога да родя нормално, каза, че мога но съм старичка и ще е много рисковано и по- добре да си го спестя....

# 145
И аз днес бях на ЖК. Всичко ни е наред. Но девойката спеше и аз казвам: "Ама докторе, то не шава!"  Joy
Паказа ми човека сърчицето, та се успокойх. Иначе сме пораснали. Малко напред си върви девойката, винаги ехографа показва с една седмица напред. Каза ми 420гр.  

Мис, честит рожден ден!  bouquet
Ваная, дано те пуснат днес и резултатите да са супер!

Аз си пия нош па и сега и магнезий ми изписаха, но някакъв на прахчета newsm78
На мен ми се иска нормално раждане, но първо трябва да се консултирам с очен доктор. Но все още не съм ходила.

Малко объркано стана, но пиша от телефона и не виждам и предните постове! Embarassed

# 146
  • В чуден свят с четири Слънца
Ваня, стискаме палци, вярвам, че всичко е наред с бебето и скоро ще ни се похвалиш Simple Smile
Честит Рожден Ден на Мис Бингли, малко на петрица, но от сърце желая много усмивки, здраве, любов, и прекрасно и здраво бебче напролет!

Ваня, и аз съм "старичка", но пък и лудичка за компенсация, та ще се пробвам нормално да родя Crazy Но след последното раждане от 32 часа, вече мисълта, че може да се наложи и да ме резнат, не ми се струва толкова ужасяваща. До предното раждане не исках и да чуя думата секцио.

# 147
Аз не мога да разбера защо е толкова негативнищо отношението към секциото..В цял свят се прави,и като кажат,че в еди коя си държава не разрешавали.Как може да ти определят как да раждаш?
Не знам,аз за нормално не ща и да чуя,само като си помисля и косите ми настръхват,но и от секцио ме е страх.Операция си е.
Не знам къде е истината.Като дойде момента ще разпитам лекарите.
И аз имам операция на окото,но лазерна,за махане на ечемик,нещо като мастна тъкън,безобидна,безкръвна,никаква демек.
За близнаци знам-задълбително  секциио или поне в голяма част от случаите.😊

# 148
  • София
Аз съм чувала, че само при нас секциото е по желание. В много европейски държави наистина се прави само по медицински причини, но тъй като при нас искат лесно и бързо, а докторите доходоносно, та нямат нищо против. Аз например и не си помислям за естествено, макар че този момент ми се вижда твърде далечен и още не съм го проучила. Гинекологът нещо каза за таза ми, но реално ме притесняват годините ми. Ако бях по-млада, можеше и да се прежаля.

# 149
  • От Луната
И при мен секциото е по медицински причини, заради операция на очите... въпреки това, имам желание да опитам нормално, но едва ли... човекът върви едъричък  Crazy

zaichenceto_bialo, браво на момата

Утрогестана понякога го изписват, понеже подпомага шийката, ако е тръгнала да се скъсява. 31мм вече е тръгнала да намалява ... затова ако са ви го изписали, слагайте го.

Общи условия

Активация на акаунт