МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 893
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
  • София
simonix Стодал може да се пие и няма да навреди, на мен ми харесваше вкуса му Simple Smile Другият вариант, за сироп за кашлица, за който се сещам е Грин тус (GrinTuss) на италианската фирма Абока. Той е 100% билков и е безвреден.

# 196
  • Пловдив
В спешния не се заплаща,но при ЖК извън полагащите се плаща.Като обсъждате раждането днес моя док.ме изненада,че трябва да родя нормално.При положение,че от форуми и познати знам,че препоръчва секцио.И моите години са повече,но според него след 2 нормални раждания е глупаво да искам секцио и,че третото раждане било най-сладко,бързо и без болка.А мен страха ми идва от тежкото първо с увита пъпна връв и второ фатално увито в пъпната.Но доктора е прекрасен и каквото каже това ще е.Беше забавно,защото му казах,че съм пропуснала да кажа,че имам спинабифида,а той казва:значи ще раждаш секцио,а аз казвам,че имам 2 нормални раждания и той се ококори,че не може или спинабифидата е лека,та значи нормално,аз пък продължих:ама съм на 37г. и 2-те бяха с увита пъпна връв.А второто на колко го роди и аз казвам 36.Той се засмя и каза:най-добре нормално.Щом на 36може,защо на 37 да не можеш.И потвърди,че е момче и всичко е наред.Това ме направи много щастлива Simple Smile

# 197
Katy като чета и се сещам за сестра ми. Тя роди две деца нормално. Години след това на снимка ренгенова заради синусите май не помня и се оказва, че има дефектен и то доста първи прешлен, този който носи главата. Обесняват и как много трябва да внимава при спорт, колко е опасно при катастрофа и в никакъв случай естествено раждане Shocked е да ама тя вече е родила два пъти. Ох добре, че нищо и няма,  че малко късно са и казали.

# 198
  • Пловдив
Аз знаех много преди да забременея,но не съм предполагала,че е важно за бременност.Пропуснах да кажа,понеже някой питаше за цвета на околоплодна течност.На мен от 3дни нещо ми тече и се бях притеснила да не е това,но той каза,че от хормоните се увеличава секрецията,а с моята лацерираната шийка е нормално да изтича повече.А за болките ме успокои,че след 2раждания е нормално да стане по-чувствителна матката.Невероятен доктор.Още куп неща ми обясни.

# 199
  • От Луната
Някъде в първите теми слагахме линк към описания какво се полага по ЗК.
За проблемни Б се полагат 4 или 5 прегледа... според зависи от лекаря.
Ще се опитам да го издиря о да го сложа в първия пост.

Мис, благодаря за книжката ... веднага ще я захвана  Hug bouquet

# 200
На мен редовно нещо ми изтича ,особено при по интензивни движения и аз все се филмирам,но май са си секрети,въпросът е че понякога са по гъсти друг път по течни.Като ходя на прегледи всичко е ОК,така че спирам да мисля ,че само това правя. Наистина ни се полагат много по-малко неща от колкото си мислим,един ехограф в началото после 16-20 седмица пак,това че моята ме гледа всеки път и дори вече 2 пъти извънредно си е от нея ,а не защото ни се полага.

# 201
  • София
Цитат
На мен редовно нещо ми изтича ,особено при по интензивни движения и аз все се филмирам,но май са си секрети,въпросът е че понякога са по гъсти друг път по течни.Като ходя на прегледи всичко е ОК,така че спирам да мисля ,че само това правя

myrcheta  много ме успокои това, защото имам същите симптоми, и макар че ме увериха, че повишената секреция била нормална, и аз съм във филма тези дни. Точно при интензивно натоварване, движение, стресова ситуация и т.н. се получава, точно както го описваш. Не съм сама на Мелмак, хубаво е да го знам  Laughing

# 202
  • От Луната
И аз съм на Мелмак  Joy
Имам секрети всякакви ... даже ще ме извините, че ви споделям това, но днес рибко е хванал дебелото ми черво и се учи да връзва възли  Joy Joy Joy
Аз си имам гъбки, док не дава да ги трепя ... и си влача разни симптоми, не знам от тях ли е, не е ли...
Имало някакви лентички в аптеките, дето засичат околоплодни води, някой да знае нещо?  newsm78

# 203
защо не ти дава да лекуваш гъбите Thinking

# 204
  • От Луната
Защото е педант ... иска да чакаме 22ра седмица, когато вече мозъка се е оформил.
На ФМ ще питам пак, но той е много против всякакви медикаменти, ако чуете какво каза за Биозин мама, и витамините за бременни, все едно са отрова за кърмачета. И му вярвам, на бебе не бих дала нито биозин, нито витамини ... когато се чудя за нещо, се питам, бих ли го дала на бебе, и бързо се отказвам  Peace

# 205
  • София
Не съм чувала за тестове за околоплодни води, но ще разпитам колегите из аптеките утре. Thinking
От утре пускат бебешки дрешки в Лидл, атакувайте! Simple Smile Лека нощ от мен.

# 206
  • От Луната
Това май са такива тестове за околоплодни води... може да има и по-евтин начин за тест.

# 207
  • София
Нямате изчитане Simple Smile

Аз съм фен на "Книга за бебето" на семейство лекари Сиърс. Обхваща цялото родителство, хранене, обличане, пишки, първа помощ, как да се научим да следваме нуждите на своето си бебе, а не да прилагаме техники, които са за някое "универсално" бебе Simple Smile  и изобщо всичко в едно Simple Smile Дебеличка е, но пък служи са справочник, като започнат да му се въртят някакви чуденки на човек в главата.
 Лекарите имат и сайт. Някой може да погледне дали са от една кръвна група със специалистите, че да инвестира в книгата им Simple Smile http://www.askdrsears.com/

iwelinа*, не е рядкост плацентата да е ниско. Вдига се после. Пък и ако не е превия, даже да си остане близо до изхода, няма драма. Прозрачни са околоплодните води.
vanaya, защо лекаря смята, че миомния възел е причина за секцио?
Miss_Bingley, "истината" за секциото и вагиналното е, че и двете са важни и нужни. Истината е, че страхът не е добър съветник. Ако има страхове, има и платени и доброволчески групи, които помагат за преодоляването на тези страхове.
 А при нормално раждане има много разкъсвания, ако позволиш да те срежат или ако нещо се е усложнило (а в БГ често се усложнява, защото жените раждат с краката на два без десет, легнали по гръб). Но ако човек е решен да прави това, което крие най-малко рискове, няма да е изненада да има хубав край Simple Smile  След три раждания (последното от които четири килограма и половина) аз нямам разкъсвания. А епизиотомия  отказах даже в писмен вид. Съответно задника ми си ми служеше за сядане веднага след това.
Mrafka, налагало ми се е с предишна бременност, но не съм плащала нищо за тези инцидентни прегледи. А не беше само да ме потупа по рамото и да изпише лекарство. С ехограф и слушане на тонове (че госпожичка мързелива и не я усещах да мърда).

Относно връзката нормално раждане- неболедуване и секцио- болести...пълни глупости. Дъщеря ми за 6 години е ...
Личния опит няма никакво отношение към обективната информация . Ти ще дадеш един пример, друг ще даде обратния и до никъде. Твърденията щяха да са пълни глупости, ако нямаше никакви данни, че са верни. Но има сериозни данни, че наистина са верни. Няма нищо сигурно, особено щом става въпрос за организъм. Няма гаранции, няма безусловно правилно или безусловно грешно, но има практики, които влияят положително и такива, които влияят отрицателно. А какво ще излезе накрая, се разбира, като  дойде тоя "край".
а никой не казва колко трайно увредени деца има от естествено раждане, колко загинали, колко майки с много по-тежко възстановяване, колко с инфекции и т.н.
Как така никой не казва? Аз се вълнувам от темата и намирам огромно количество информация за всякакви усложнения при различните раждания.
 За какво агитиране изобщо става въпрос? Всичко споделено като мнение или извадена от някъде информация в темата ни би могло да се сложи под ножа заради агитация.

# 208
Момичета, околоплодните води прозрачни ли са?!
вчера имах близка среща с тях, цели две спринцовки Confused Доки каза, че прилича на урина ама не е, прозрачни са и леко жътеникави.Притесних се снощи като се замислих, че май доста голямо количество ми взеха, вярно, че тестовете са два...И друго ме притеснява, че ме гледа на ехографа преди и след самата амниоцентеза, което според мен не е нормално. ами ако бебето тръгне към иглата, каква е гаранцията, че е кротувало? А то не е от кротките, ама никак. Sad тестове за околоплодни води има,амнишуър тест но са много скъпи 50 лв. Skrech за миомния ми възл, проблема е, че расте постоянно, откакто забременях и даже се притесняваше дали ще успеем да избутаме до края на бремнноста без да създава проблеми и годинките са другата причина 39 Wink

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 06:57 от vanaya

# 209
Ваная Искрено ти пожелавам всичко да е наред.

Преди да отида в спешното погледнах тестовете, като им видях цената предпочетох спешното.
Не ми изтичат водите, както се бях филмирала, ама не ми й обясниха от какво се е получило. Добре че днес съм на ФМ и ще питам и там.
Аз се следя по здравната каса и предната и с тази Б. На всеки преглед ме гледа на ехо-графа, 2пъти без час съм ходила 1 стотинка не ми е взела, даже като я питах последния път малко ми се обиди.

Общи условия

Активация на акаунт