МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 965
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Майчета бих искала малко съветчета от личен опит ... тази коса многоооооо пада.. който казва, че на ден падали по 1000 косъма е аз вече мога да го потвърдя на 100%.  Чудя се ще ми остане ли поне един косъм за опашка?! 😞☹  Толкова много мами се радват на страхотни коси по време на бременност, а при мен е обратното. Даже я постригах, ходих и на терапии за коса малко да се освежи, че е суха.. и няма някакво подобрение. Тоооолкова много коса пада , направо се вижда беличкото горе в корена. Не съм на някакъв строг режим , хапвам всичко по- малко. Пия витамини Фемибион 2 по предписание на доктора.
Към какво да се насоча?! Ампули? Домашни маски?
Много благодаря на отзовалите се. 🤗😘👶🏻

# 361
Ше си го пия по две.Десет дни трябваше по две,но след като го намалих пак започнаха болките.И вчера ми беше доста гадно.Но шпа то и него ще си го пия по две,няма да намалям.Те ми казаха по две,ама аз на своя глава,да не пия хапчета.
Там е работата,че не знам това подготвотелни контр. ли са или реални.Четох,че при много жени е така.Притеснявам се честно казано и се чудя какво е обяснението.Знам,че матката се подготвя обаче ми се струва рано да имам контракции.Е,това е че не мога да прецена какво са-тъпа болка и тежест,корема ми е много подут и твърд,стягане ниско долу,напрягане,все едно мускулите ми се разтягат,трудно ми е ходенето даже,ако легна по гръб на леглото не мога да стана.А не ме боли.А вчера усещах някакви мърдания,побутвания отвътре.Почвам ударно хаповете и това е.Във вторник на ФМ ще говоря с докторката да ми обясни.

# 362
Здравейте, може ли да ме приемете във вашата групичка. Термина ми е на 15.04, но ще съм секцио и докторката каза да се готвя за края на март. Имам едно голямо детенце и един спонтанен аборт. Започнах да пиша в началото в темата на априлките, но не бях активна, защото исках да изчакам до края на 3-тия месец, че след аборта бях много чувствителна. Не исках да гледам как се записват и после някои отпадат. Мъжът ми много ме подкрепя и когато имах някакви въпроси той се включваше във форума и питаше за да не се филмирам допълнително. Включих се и в фейсгрупата, която направиха. Но почнаха да говорят че не било нормално мъж така да се интересува от бременността на жена му. Опитах се да обясня защо не съм толкова активна и че всеки може да има различни причини, но думите им определено ме обидиха. Била съм трол, да докажа че не съм мъж, при положение ще съм във форума около 10 години. Във фейса има снимки на семейството ми и се вижда всичко, но ме изключиха групата. Спрях да пиша, защото не искам да се натрапвам там където не съм желана, но понякога имам нужда да попитам за някои изследвания или други неща свързани с бременността. Така, че ще съм благодарна ако ме приемете при вас. За сега всичко е добре и влязох в 4 -ти месец. Дано всички се радваме със здрави бебета напролет.

# 363
Моят магнезий също е на прах и пише 300мг. 3×1 ми е назначен.
Вал27,  здравей! Дано всички имаме безпроблемна бременност и да гушкаме здрави бебчета! Аз имам три мисед-а и знам за какво говориш. И аз в началото само четях, не смеех да се запиша.

# 364
Добре дошла Валя bouquet Не обръщай мнимание на държането на съфорумките, доста често е нападателно, осъдително  и откровено просташко Peace
Колкото до това,че ТМ пишел и се интересувам,естествено, че е нормално-всичко, което е свързано с такова желание и чакане, особено когато става дума за дете е нормално  Simple Smile Някои хора това не го разбират.  Simple Smile И се държат грубо.
СисинкA,много неща мога да говоря за косапада и да ти предложа, но с оглед на бременността ни не съм сигурна кои от тях са подходящи.Особено що се касае за добавките. Пий ФК, тя е добре за косата, витамините от група Б също. Но нали сега не се приемат хапчета, вземи добавки за бременни, вероятно пиеш такива. Пробвай с настойка от коприва, корени или листа, може да вариш и обливаш при къпане, да си поръчаш такъв лосион от коприва с впръскване в корените,има в Зоя БГ.
Иначе маски с малса, рициново, кокосово, зехтин, домашни маски,да нямат обаче етерични масла.
На мен ми помогна много отвара от коприва и чай пиех, обаче сега не се пропоръчва.
И на ден е нормално да падат по 100 косъма, не повече.
Аз знам,че косата при бременност се променя,обаче косопада се явява след раждането.
Много се надявам да ме подмине.  Simple Smile Косата ми сега е суха и безжизнена, но това е по-скоро от боята.
Много искам нещо да пия, да я подхраня вътрешно, но няма как.
Посъветвай се с лекар, хормонално е сигурно. Може пък да ти препоръчат нещо за коса, което е подходящо при бременност и да ни светнеш после и нас.  Simple Smile

# 365
Sis, бързо оздравяване.

Ksiela,не съм оторизирана да представям Електра Blush, но само да кажа, че е ок, не иска да следи тази тема за това я няма тук, в други я срещам.

Zara, повече почивка. И аз мисля, че заради позицията на бебо може да не е много точно предположението, силно се надявам всичко да е добре.  Praynig

Сисинка, аз ползвам хининов шампоан наЗдраве, против косопад, редовно хващам връхчета, слагам кристали , гледам все по - рядко да използвам сешоар, и вчера фризьорката каза, че имам много хубава коса Blush.  Иначе и моята пада де, ама е търпимо, а пък и за сезона е нормален косопада, нали казват, че и при нас като при дърветата падат листата Tired

И аз бях в петък до спешното,  то е специализирано само гинекология,  чаках 2часа(22-00ч.) не ме викнаха за ехограф при гинеколога и само предупредих, че си трътвам. Сестрата, коята ме прие като обясних, че корема ми е стегнат често и тежи каза, че те са били "спешно , спешно отделение", за по - сложни случаи с кървене и силни болки.... ами аз как да знам кое ми е "спешен - спешен случай?! И наистина за двата часа дето бях там приеха само две жени, едната припадна, а другата се виждаше, че беше много зле. Та така. Съжалявам за дългия пост, ама и вие не се шегувате с темата...страничките летят Joy но нали е за това хаха.

# 366
Здравейте, може ли да ме приемете във вашата групичка. Термина ми е на 15.04, но ще съм секцио и докторката каза да се готвя за края на март. Имам едно голямо детенце и един спонтанен аборт. Започнах да пиша в началото в темата на априлките, но не бях активна, защото исках да изчакам до края на 3-тия месец, че след аборта бях много чувствителна. Не исках да гледам как се записват и после някои отпадат. Мъжът ми много ме подкрепя и когато имах някакви въпроси той се включваше във форума и питаше за да не се филмирам допълнително. Включих се и в фейсгрупата, която направиха. Но почнаха да говорят че не било нормално мъж така да се интересува от бременността на жена му. Опитах се да обясня защо не съм толкова активна и че всеки може да има различни причини, но думите им определено ме обидиха. Била съм трол, да докажа че не съм мъж, при положение ще съм във форума около 10 години. Във фейса има снимки на семейството ми и се вижда всичко, но ме изключиха групата. Спрях да пиша, защото не искам да се натрапвам там където не съм желана, но понякога имам нужда да попитам за някои изследвания или други неща свързани с бременността. Така, че ще съм благодарна ако ме приемете при вас. За сега всичко е добре и влязох в 4 -ти месец. Дано всички се радваме със здрави бебета напролет.

Добре дошла, чувстай се една от нас. Не мисля, че трябва да някой да отблъсква друг, още по-малко че не го познава лично. 

# 367
  • София
Днешния ден започна с остра хемороидална криза (вече втора за бременността), лежане на легло и притичване за кисело мляко и банани до хладилника. Малките гадини са опънати до пръсване, супер болезнени и нищо локално за мазане не помага. Още 4 месеца само  ooooh! Не мога да стоя седнала и с мъка се отправям до химическото надрусана с Но-шпа и Магнезий (нали трябвало да се движим  Twisted Evil ) за да взема една престояла поръчка. Ако още някой ми каже, че бременността е най-прекрасното нещо, ще го  #2gunfire Единственото прекрасно нещо спинка кротко и се надявам да не разбира, че мама я боли, ама много.

# 368
Днешния ден започна с остра хемороидална криза (вече втора за бременността), лежане на легло и притичване за кисело мляко и банани до хладилника. Малките гадини са опънати до пръсване, супер болезнени и нищо локално за мазане не помага. Още 4 месеца само  ooooh! Не мога да стоя седнала и с мъка се отправям до химическото надрусана с Но-шпа и Магнезий (нали трябвало да се движим  Twisted Evil ) за да взема една престояла поръчка. Ако още някой ми каже, че бременността е най-прекрасното нещо, ще го  #2gunfire Единственото прекрасно нещо спинка кротко и се надявам да не разбира, че мама я боли, ама много.
Флебодия табл.600 мг -помага при остро възпаление на хемороидите. Дозата е 3х1 таблетка , за три дни и оплакванията изчезват, след което х 1 т дневно . Може да се пият от бременни

# 369
  • В чуден свят с четири Слънца
Момичета, магнезия от колко мг приемата? Моят е от 500, 3 по 2, а сега намален на 3 по 1.Не е ли много?
не са ми казвали от колко мг да вземам.Просто ми дадоха рецепта,но не пишеше.
Моят магнезий е от 250 и пия 3Х2, но с дъщеря ми беше от 500мг., тогава такъв ми бяха изписали и пак 3Х2 го пиех, че на своя глава и 4Х2 пиех при зор. Магнезия не може да се предозира, доколкото знам, като се запълнят липсите на организма, излишъкът се изхвърля, а пък ако много прекалиш с хаповете, само разстройство се получава. Е, при мен и бъбреците леко ме понаболват като си увелича прекалено дозата, но мен така си ме болят от какво ли не, та не знам дали има връзка с магнезия.
Аз да се оплача, някакви разширени вени ми се получиха, такова чудо съм нямала до сега, и в родата нямаме, а сега краката ми са като на синьолилави магистрали, 3D  Cry И ме болят, само като си вдигна краката, минават. Ще търся лекарско мнение и за това...Някой да знае бабин лек за това чудо?
А за килограмите, май аз водя, вече съм почти плюс 7, но аз преди забременяването бях с доста поднормено тегло, та кльощавите нормално качвали повече, така каза докторката. Опитвам се да се успокоявам с тази мисъл Simple Smile Аз затова се и бях обзавела с дънки за бременни 3-4 размера нагоре, но май толкова няма да кача, та в тоя ред на милси, подарявам H&M дънки за бременни, черни, 42 размер, нито веднъж не съм ги носила, само след покупката ги изпрах, че съм гнуслива. Аз по принцип нося 34 размер, взех си едни 36 и едни 38, които сега са ми още широки. Та тези 42 размер няма да ги нося. Не искам да ги продавам, нямам нерви да се занимавам с olx, а и ги купих на супер намаленията лятото и ми излезнаха съвсем прилична цена. Ако някой ще може да ги ползва, може и на лични да ми пише, да му ги пратя.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 15:36 от mama_galka

# 370
Мама Галка,благодаря ти.😊

# 371

Аз да се оплача, някакви разширени вени ми се получиха, такова чудо съм нямала до сега, и в родата нямаме, а сега краката ми са като на синьолилави магистрали, 3D  Cry И ме болят, само като си вдигна краката, минават. Ще търся лекарско мнение и за това...Някой да знае бабин лек за това чудо?

и на мен ми се появиха такива по бедрата, но моите са червеникави. Това, според мен е от дебелина, тък като кожата се разширява. Дано като отслабна да изчезнат. Също така, краката и дупето ми станаха целите в целулит  Cry, а ми бяха гордостта. оххх искам си фитнеса и тренировките  smile3514

# 372
Много благодаря за доброто посрещане. Наистина много време се чудих дали да пиша и се радвам, че го направих. Да кажа повече неща за себе си. На 33 години съм. От Благоевград. Ходих на БХС при Сигридов и всичко каза, че е наред. В началото пиех дуфастон и се чувствах много зле, но той ми го спря и сега е по-добре. Ходя на консултация при една докторка тук в града, но май доста ме стряска за да правя повече от платените изследвания. Правих цитонамазка миналата седмица и излезе тип 2 с кандида. В лабораторията казаха че е добре и било нормално при бременност. Някой сблъсквал ли се е с това. Тази седмица съм пак при докторката да каже какво следва.

# 373
  • От Луната
Момичета, малко ви изтървах тия дни ...
За магнезия нищо не знам, още не пия Sad

Вал, добре дошла, аз те помня от ИБ, винаги си добре дошла при нас...  Hug За ЦМ не знам, но кандидата и аз си я нося, не е страшна. Ще я лекувате на малко по-късен етап.
Тук да си призная, аз съм перкото, дето е психясва за всяко нещо, и още не са ме изгонили  Joy , но има време  Mr. Green

За вените, търсете хематолог евентуално. Аз направих алергия към аспирин протект в ранните месеци, целите крака ми бяха сини. Вие може да правите някакви тромбози ... аз се мажа с крем за синини, изписан ми е от ендокрионолога за хематоми, но това са вени, та питайте все пак.
Иначе се мажа с хепароид Зентива и съм много доволна.

WhiteWabbit, и мен постоянно ме мъчи, но можа всеки ден, даже и да не ме боли. Мия се с топла вода, не се бържа с хартия. За навън нося мокри кърпи... като бебетата.

# 374
Втора група цитомазка е напълно нормална. Кандидата е друго-това е гъбична инфекция, тя се изследва с макробиология, а не с цитонамазка и също е нещо напълно обичайно при бременните. И аз имах гъбички, лекуват се, вече можеш да я лекуваш, не чакай, те могат да се лекуват още след 13 гс. Сега пия и антибиотик за инфекция в урината,така и не ми обясниха точно каква. Не се тревожи, нормално е, ще ти изпише глобули и ще се махнат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт