МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 014
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
До колкото знам има няколко вида превия и при всички препоръчва секцио,моя приятелка беше с най безобидния вид ,на нея и казаха че по принцип м8же да се вдигне до 28 седмица,ако до тогава не стане едва ли след това. Док също обясни,че каквато се оформи  сега около 20 седмица ,такава е в смисъл не може да си промени вида/да стане по ниска/нейната беше близо до канала,но не го застъпваше.  И при всеки един вид има опасност от кървене ,забраняват се полови контакти и вдигане на тежко. Мисля че тук са описани http://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-o44-3/o44-предлежаща-п … -placenta-prаevia

# 481
  • От Луната
Myrcheta, има ги 4те вида на снимката в дългия пост. Има риск при превиа, но е важно да се знае, че ако се вземат мерки, всичко ще е наред.  Praynig Praynig Praynig

Миа, в моите резултати от Сигридов винаги пише ... и той ги казва още по време на прегледа. Не се притеснявай, ако е имало нещо за казване, са щели да ти кажат Hug

# 482
Мия,сега проверих моите -на Фм и на амбулаторния лист от ЖК не пише нищо за шийката. Пише за плацента и матка височината й и разположение.Те ще кажат наистина, на мен не ми обясняват кой знае колко, те повечето са така. Ама аз си питам, ММ също Simple Smile

# 483
  • София
Дано, Синеока Hug Ама исках да се уверя и аз, да го има черно на бяло, но не виждам.
Мис, аз на моята ФМ не виждам информация за матката, само за плацентата.
Наистина забравих да питам, а се чудих преди това за размера й, за контракциите питах, а за матката не.

# 484
Дано, Синеока Hug Ама исках да се уверя и аз, да го има черно на бяло, но не виждам.
Мис, аз на моята ФМ не виждам информация за матката, само за плацентата.

Да, и при мен на протокола от ФМ няма за матката нищо.
 На мен за матката ми пишат на амбулаторния лист, след ехографа, какво е състоянието, там където пише твоите кг, на бебто размерите, редовен цикъл, на колко дни, наследствени и твои болести ако има-ей там.

# 485
  • София
На мен не ми дават такъв лист. Пишат си нещо, а на мен ми дават направления за изследване. Мисля си, че другия месец няма да ме гледат на ехограф, че нали и там има ограничения.

# 486
Честно казано тези ограничения не ги разбрах много. Всеки път ме гледа на ехограф.
Не смятам да се задълбочавам, така и така толкова пари давам, ще ги давам и това е. Simple Smile
Моя док ме гледа на хубавия ехограф миналата седмица, а първия път на неговия си в кабинета, който е по-стар. Явно имаш право на две или три ултразвука по ЗК,защото мен на последната консултация ме пита в коя седмица съм и като му казах 19 ме извика да направим един ултразвук на хубавия апарат и ни каза пола.  Simple Smile
Аз май не правя разлика между ехограф и ултразвук  Blush Mr. Green То не е ли едно и също де?

# 487
Есента е вънка вече, бодро рита мартенското ни човече
Това предложение от мен.
Какъв препарат против кървене на венците ползвате? ooooh!

За венци - Сандрин билков екстракт - 4лв. Само това ми помогна!

# 488
Есента е вънка вече, бодро рита мартенското ни човече
Това предложение от мен.
Какъв препарат против кървене на венците ползвате? ooooh!

За венци - Сандрин билков екстракт - 4лв. Само това ми помогна!
Мерси  bouquet

# 489
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Успях да върна и прочета назад, дано не съм изпуснала нещо важно.
Ехограф и ултразвук е едно и също изследване.
Шийката на матката на латински е цервикс утери (cervix uteri), оттам-цервикален канал,цервикална слуз и т.н.
ТСХ и аз потвърждавам- се изследва на 3 седмици докато се напасне дозата.
Камизолка не е ли бебешката блузка тип "прегърни ме", много често бяла на цвят?

За всички други важни въпроси ми се стори че има много хубави отговори.

# 490
На мен кървенето от венците ми спря когато си почистих зъбния камък, в Испания това си е част от пакета по ЗК- две посещения при зъболекар и почистване на зъбен камък, та оттам си знаех и като започнаха да ми кървят венците преди два месеца ги оправих.
И аз много се притеснявам за кръвното- редовно ми е 130/80 или 140/90 , започнах освен аспирин протект да приемам чесън(гълтам малки скилидки направо, за да не мирише) и да ям по един нар на ден.
Спрях и Огестан , защото в него има йод, а на мен ТСХ ми излезе леко завишено и предполагам има връзка , за радост антителата си бяха нормални, но все пак си имам едно наум.

# 491
Avchelinia, по кое време са консултациите със зъболекар, на мен нищо не са ми казвали,че дори е в пакета #Crazy за първи път чувам.

# 492
Здравейте, момичета! Минах и аз през ФМ и малко 4D
Кифличка си отговаряла на 20 г.с
Вече сме 320гр, 25см и не се спира. Пък с едно мъничко носле...ръчички, пръсчета...няма такава гледка..

Момичета вие пиете по 1 шепа хапчета  ooooh!
От 14г.с спрях абсолютно всичко...само при мисълта за хапче и ми ставаше зле.

# 493
  • Бургас
Момичета, да се отчета и аз. Днес ми беше ФМ при д-р Атанасова в Марковс. Всичко с бебето е наред. Бройте ме при сините гащи. Имам и почти 5г.девойка, та ще мина и през любовта на зетя и снахата:) живот и здраве. Да кажа, че съм много доволна от прегледа/знам,че поне още една мама е на преглед при Атанасова/.
 По темата за хапчетата, в момента вземам само Магнерот и Пренатал и си признавам, че ги пия като се сетя, нямам строг режим.
На мен след консултация пък не ми дават никакъв лист, прикрепят ми го там към досието, та до днес- почти месец от последната ЖК- бях със свито сърце за дължината на шийката, тъй като съм с конизация и серклаж при първа бременност. Сега обаче ще го правим само при нужда, а не превантивно.

# 494
Avchelinia, по кое време са консултациите със зъболекар, на мен нищо не са ми казвали,че дори е в пакета #Crazy за първи път чувам.

За толкова години тук и  аз за пръв път чувам за безплатен зъболекар, освен ако нямаш частна застраховка,  но там пак си си платил. А за почистване на зъбен камък по здравна каса, чак не ми се вярва. Толкова важни неща орязаха последните години в здравеопазването. По здравна каса имаш право на вадене на зъб само, на два мисля.
И за какъв пакет става дума? Имаш право на три екографии, три кръвни изследвания и накрая тоновете. Това при безпроблемна бременност.
При двуплодна, рискова и т.н. видеозон всеки месец, матрона всеки месец, три кръвни изследвания, след 27 седмица/или 28 беше/ видеозоните са през две седмици. Имам приятелка с еднояйчни близнаци викат я на всеки две седмици на преглед, предвид риска, въпреки че е в 12-13 седмица все още.

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 00:23 от mariana_

Общи условия

Активация на акаунт