МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 008
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Аз също съм в чуденка с пиенето на хапчетата - приемам ги наведнъж сутрин 1 магнезий , 1 биозин мама,1 но шпа,1 фолиева киселина и 1 витамини пренатал.Следобед и вечерта по една таблетка но шпа.

Другата седмица като посетя АГ и ако не забравя ще я питам , дали е добре всичко наведнъж.

Не е добре всичко наведнъж, Биозин мама се пие на празен стомах, най-добре сутрин преди закуска, а витамините винаги по време или след храна. А по принцип тези неща са написани и на листовката, за да се избегнат проблеми със стомаха и да е максимална ефективността на приемите.

# 496
vanaya
Мда добра идея е да пратиш таткото. Аз като ходих да се записвам, бяхме 3 бременни, още две жени и около 10-12 мъже Grinning
Добро утро! Успях да си запазя час при Балев, не било толкова трудно, даже мисля, че и по телефона някои ще успеят да си запазят понеже бройките бяха 24, а ние се събрахме по- малко от 20. Аз си почаках със свекито час и половина, защото таткото за съжаление няма възможност да отсъства от работа, но пък бяхме втори и си го избрах в удобено за мен време Simple Smile  Hug

# 497
Mariana, на първия ми преглед, ми дадоха таблица в коя седмица при кого ще имам час. 4 ехографии (с вкл. Diagnóstico prenatal) и 7 срещи с матрона.  Това със зъболекаря,  щеше да е много хубаво, за да е истина. Но пък май   Avchelinia преди години е раждала тук, та може би е било по - различно.

# 498
Ехеее, 4 ги направили, браво на тях! Не знам кога е раждала, аз повече от 12 години живея постоянно тук.И какво ти вкл. диагностико пренатал?

# 499
Ами моите витамини преди ядене ми каза.Флебодията поне със сигурност.Добре,значи Феминиона поне ще го пия след ядене и магнезия и но шпа то.Днес съм за резултати за АФА-телата и да коментираме.Ох,аз с тия прегледи така съм се филмирала.няколко дни съм спокойна,после си вкарам филм-хайде на преглед.Кажат,че всичко е ок,пак няколко дно спокойствие-пак желание за преглед.😊Стискайте палци днес!💐 Реших да пратя ММ,че да не се разкарвам до СФ пак,да вземе резултатите ми.И тя ще каже какво да пия.
Иначе аз се консултирах и с др.ми лекарка и тя каза да не се притеснявам за този спазъм в артерията-при много жени го имало.😊
Беба поритва вечер основно.

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 09:54 от Miss_Bingley

# 500
Здравейте,момичета!Извинете,че се включвам така помежду другото в темата.Просто забелязах,че много момичета взимат но-шпа.Аз тази нощ се събудих с болка в корема и се принудих да изпия 2 от страх да не е контракция(в 19седмица съм).Не бях пила от 20дена,когато АГ ми каза да разчитам само на магнерота,ако ме боли.Днес по телефона АГ ми каза,да не го пия,магнезия е достатъчен,и че но-шпа в тези седмици не е добре,отпускал някакъв канал и можел да доведе до разкритие и много се уплаших.Някой да е чувал пододно нещо?  Confused

# 501
ОФ,и тия доктори всеки различно казва.Ами аз съм на но шпа нон стоп,и при всеки преглед ми казват да си го пия,да не го спирам.Имах и една контракция на предния преглед-и доктора каза но шпа и магнезий.Не зн защо така се различават мненията.😊Не се притеснявай според мен.
Аз ходя при трима док.и нито един не ми е казвал да спирам но шпа то или нещо такова,а аз навсякъде казвам,че го пия.

# 502
desinka8810 я дай малко повече инфо относно но-шпа и какъв мускул отпускал?

Преди 3 седмици моята АГ ми каза да спирам но-шпа понеже ще съм си вкъщи вече и да го взимам само при нужда!Но аз преди около 10 дни имах много болки и корема ми беше твърд , изплаших се адски много  Sad , и реших не да спирам но-шпа ми да го приемам 3х1 + магнезий веднъж на ден.

# 503
Мис,благодаря ти за отговора!Моята АГ няколко пъти ми каза да не пия след 16седмица при последния преглед.При нужда 3х2 магнерот,ама мен някак не ми действа,а и по-скоро се притеснявам за натоварването на бъбреците от толкова много-това са 3гр.Каза ми,че няма как да не ми действа и било на психична основа.Вече и аз не знам на какво да вярвам.От друга страна миналата седмица ме беше тръшнал вирус с повръщане, и се наложи през нощта да посетя спешния.Там се опитаха да ми бъркат с нещо странно отдолу-пластмасово издължено и прозрачно,не знам какво е.После и с ръка опитаха.Казах,че ме боли и се дърпах.После приятелка ме наплаши,че не трябвало да позволявам подобни неща,че се правело в напреднала бременност.И аз като се замисля какво общо има повръщането с това?!Много се ядосах,сума лекари,а не знаеш какво е редно да ти правят,те самите не знаят  Close

# 504
Това за нош па за първи път го чувам. С първата ми Б бях през седмица в АГ на системи нош па и магнерич(имах разкритие в 4 мес).Сега го пия от първия ден на Б. Бях решила преди две седмици да си го спря , защото станаха мн хапета. Е  , получих веднага болки и контракции....
Vanaya - браво.ММ когато ми записва час са останали 3 мами без преглед - Просто късмет...
desinka8810 - направили са прегледа , защото при повръщане има напрежение и може да се получи разкритие. Това се установява или с ръка или с вътрешен видиозон

# 505
Луда работа в това спешно!Аз гледам уж да се доверявам на докитата-щом са казали,те си знаят,така е.И аз нямалях но шпа то,като не ме боли,не го пиех,но тя ми каза,че може.Обаче като ме заболи изведнъж и аз като теб се панирам,и пак го почвам.😊Някои казват,че магнезия влияе на диакомфорта,де.че не.На мен като си пия всичко,определено ми е по-добре.

# 506
Зара,не разбрах точно какво отпускало,някакъв канал,който се намирал някъде долу,ама ми излезе от главата.Този канал като се отпуснел можел да доведе до разкритие и да съм направила беля.Та аз се притесних много.Четох,четох,гледам,че доста момичета пият.Майка ми например/родила 3деца/казва,че е имала и болки и контракции и трябвало да се мине през това,така се учел организма,и че нищо не са пили/то тогава не е имало/.Но все пак времената са различни...Напоследък усешам бебо да подритва,ама всякаш не е много горе,ами по-скоро е по-надолу и сега и това го мисля,кога трябва да се вдигне по-нагоре,въпреки че то си се върти.Моля се, за всички бебчета и мами всичко да ни е наред и вярвам,че ще е така!Важно е да сме позитивни!

# 507
Дано,да е така и всички да сме добре💐И аз затова се моля.Моето също се усещя много ниско долу.Но на ФМ док.каза,че наистина главата му е там в момента,много надолу.

# 508
Връщам се от преглед и казах на моя доктор, че съм спряла ношпато, а магнезия съм намалила на 3x1, защото съм по-добре. Но той ми каза магнезия 3x2 и ношпа 3x1, като да има интервал от 1 час между двете.

# 509
Фокси,мн.ти благодаря за инфото.На мен ще ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт