МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 031
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Аз също съм в чуденка с пиенето на хапчетата - приемам ги наведнъж сутрин 1 магнезий , 1 биозин мама,1 но шпа,1 фолиева киселина и 1 витамини пренатал.Следобед и вечерта по една таблетка но шпа.

Другата седмица като посетя АГ и ако не забравя ще я питам , дали е добре всичко наведнъж.

# 466
На веднъж ги пия- Магнезий и еутирокс.
Да се разпиша и тука, бях на преглед всичко с беба е наред върви с 3дни напред. Плацентата обаче още ми била ниска, стана ми странно защото на ФМ ми казаха че е нормална.

# 467
iwelinа* извинявам се за въпроса може да е глупав но искам да разбера- ниската плацента означава къса маточна шийка или ?

# 468
Не зная, Зара, но тя май се вдига плацентата сред определени седмици? newsm78о Моята е с по-предно разположение.
Защо не попиташ и в темата Бременност-бързи въпроси и отговори.Там се включват и мами, вече родили и ще знаят сигурно. Simple Smile

# 469
Маточната шийка няма нищо общо с плацентата. Маточната шийка е входа на влагалището. Тя си е част от анатомията на жената. Може малко смешно да ви звучи това обяснение. А плацентата се образува по време на бременността. Ако плацентата е ниска, тя може да покрие изхода на матката и бебето да не може да излезе. За това се гледа разположението й, ако не се вдигне, правят секцио. А ако маточната шийка се е скъсила може да се получи разкритие е да започне раждане. Е малко е лайшко обяснено, но...

# 470
  • cloud number 9
Моята схема с хапчетата е следната:
Като се събудя Витамина и 1 магнерот
След закуска 1 Малтофер(заради нисък хемоглобин- от малтофера се повлия и ще си го пия май докрай)
На обяд 1 Магнерот
Към 16,30-17,00 пак 1 Магнерот
И вечерта към 9 пак 1 Магнерот
 Ето и от мен заглавие(не ме бива много, ама все пак...)
Денят може и да се смалява, но Мартенчето все по-голямо става!

# 471
Есента е вънка вече, бодро рита мартенското ни човече
Това предложение от мен.
Какъв препарат против кървене на венците ползвате? ooooh!

# 472
vanaya  Радвам се, че са отхвърлили  единия синдром. За Балев- пращай таткото - много добре си разговарят на тема бременност:)

Схемата ми на хапчетата е следната:
Сутрин рано 5ч -л тироксин
Около 10ч фолиева киселина
След 4 часа магнерот 2т + ношпа
след 2 часа сорбифер  (желязо)
На обед инжекция фраксипарин
След 2 часа магнерот 2т + ношпа
след 2 часа сорбифер  (желязо)
Вечер магнерот 2т + ношпа
Докторката ми обясни , че м/у л тироксина и магнезия тр да има 4 часа , а м/у магнезия и желязото поне 2ч. Витамини засега да не вземам , тъй като ще стане предозиране.

Момичета , който сте на фраксипарин , имам следните оплаквания:миналата седмица получих розово зацапване с червеникави точици (като  мини съсиречета).След всички прегледи се оказа , че е от фраксипарина. Намалиха ми го на 0.3ml. Днес си пуснах изследванията за  протромбиново време и APTT ми е под нормата , INR - 0.8. Отговора на Док е да редувам 0.3мл и 0.4мл докато го нагласим.
Вие следите ли редовно кръвосъсирването и коагулацията?

Излязоха ми резултатите за Anti TG и Anti TPО са доста над нормата.Сега през Б ми се оказа високо TSH и ми изписаха л тироксин. Не съм наясно  с проблемите на щитовидната  жлеза. Имам час в понеделник при ендокринолог, но тези завишени стойности ме притесняват.Някой би ли ми казал да ли пречат на бебо?

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 15:14 от dididg

# 473
Зара, Зайчето е обяснила по- добре от мен, за което й благодаря.  bouquet

А ако плацентата е предна и ниска, но не застъпва шийката пак ли се прави секцио? Моята е на 3мм или на 30мм от шйката (мисля че каза на 3, но като се замисля и нещо 30 ми се върти в главата, стреснах се и не запомних точно колко каза).

# 474
  • От Луната
Диди, аз правя изследвания на 3 седмици и моето АПТТ е на долна граница Sad Това е положението Sad
За ТСХ, важното е че си взела мерки, и него го следи на 3 седмици в началото, докато напаснеш дозата.
Витамините трябва да са с 8 часа разлика с тироксина Sad, така че измести ФК в друг час... фраксито е по-добре да го биеш вечер. Сутрин са рисковите ситуации, затова ми казах да го бия вечер.

Аз се оказах с анемия, сериозен дефицит на Б12 ... на ФМ ще знам повече. Предполагам, ще бия инжекции няколко дни и после ще го видим пак.

Ниска плацента означава, че там където се залавя за матката, чисто като положение е ниско - близо до шийката. Шийката е отвора м/у влагалището и матката. Видовете плацента се определят според местоположението на залавяне за матката. Рисково е само ако закрива шийката, това е плацента превия. Всички останали видове са ОК и няма риск - предна, задна, по фундос (горе). Плацентата сама по себе си не се мести. Измества се защото расте. Ниската плацента е предпоставка за проблем, тъй като с растежа, може да се измести надолу и да стане въпросната превия.

Превия плацента е проблем за естествено раждане, затова се налага секцио. Няма друга причина да се притеснявате, важно е да се знае, да се пазите, останалото е в ръцете на лекарите.

Шийката се скъсява заради контракции.  Т.е. слиза надолу, нормално е да е до 30мм ... падне ли, може да има разкритие и да започне раждане. При скъсена шийка в началните седмици, правят серклаж (зашиват я), някои лекари го правят и в по-късни седмици, но е рисковано, понеже бебето натежава и може да се предизвика раждане. В момента шийката е затворена, като тръгне нормално раждане там се мери  разкритието.

# 475
vanaya
Мда добра идея е да пратиш таткото. Аз като ходих да се записвам, бяхме 3 бременни, още две жени и около 10-12 мъже Grinning

# 476
♥Синеока♥  страхотна си   Heart Eyes За всичко имаш точен и конкретен отговор Hug
Благодаря ти !
Колко ти е хемоглобина и как се сетиха да ти направят изследване за Б12? Аз съм с нисък , но със сорбифер го докарах до 110.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 15:22 от dididg

# 477
  • От Луната
Диди, за нищо ... тези неща не съм ги научила за добро Sad , но все пак се радвам, ако мога да помогна с нещо. Вие ще помагате с другите неща, понеже съм много зле ... наскоро питах майка, какво е камизолка?  Joy

Исках да допълня само, че Сигридов съветва момичетата с ниска плацента да се движат повече, така помагат да се измести нагоре, не надолу. Моята е висока, не съм го чула лично от него, но моя приятелка беше с ниска плацента и съвета му беше да се движи, естествено да не се претоварва.
На мен за инсулина ми е казал да карам велоаргуметър, но пулса да не ми скача над 120. За сега действа кръвната захар ми е добре, дано така се запази и занапред  Praynig

# 478
Момичета,благодаря ви,че споделихте за лекарствата.Е,имало и момичета,които пият повече неща от мен.Щом се налага,няма как.Ако ставам към 8ч. ще си реша проблема-сутрин,обед и вечер ще пия и толкоз.Но не мога да ставам рано,а поне за но шпато да има 8ч. разлика трябва.Да ви кажа толкова работа имаме в нас(нали се местим и правим ремонт),а аз все се пазя,че как малко се натоваря повече и ми се напрягат коремните мискули и почне да ме придърпва.😃А нещо ми се прави.😊

# 479
  • София
Момичета, а знаете ли какво е наименованието на латинки на шийката на матката? Тъй -като обсъждате размера й, на мен на ФМ нищо не са ми казали за нея и сега гледам да се ориентирам за нея по резултати, които са ми дали от изследването.

Разбрах как се пише, но гледам, че при мен няма такава информация в резултатите. Rolling Eyes При вас пише ли нещо?

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 15:38 от mia1

Общи условия

Активация на акаунт