МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 941
  • 722
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Сис Тантум верде може да се ползва от бременни диабетички защото не съдържа захар/глюкоза а заместителите им, които са подходящи за диабетици. Амоксиклав, АмоксиГард и Аугментин са едно и също нещо, имат различни милиграми и има такива с продължително действие. Това е от едно от първите средства на избор на антибиотик което лекарите изписват на бременни когато се наложи.  Не се притеснявай, по добре с антибиотик, и да оздравяваш Simple Smile

За съжаление частните болници могат сами да регулират цените си и ние нищо не можем да направим.  ConfusedГадното е че 1-2 клиники като вдигнат цените, скоро това правят и останалите. За мен е важно: получавам обслужване на ниво -плащам. Здравето не е скъпо, то е МНОГО скъпо и да искам да получа качество за 14.80 на месец (толкова ли беше задължителното здравно осигуряване), това е като да искам да нахраня децата с безплатния обяд от  52 стотинки на ден и той да има продукти с високо качество- ами няма как да стане...
Такава ни е скапаната система в БГ.

# 331
Момичета много ми е притеснено , вчера бях на ФМ в Надежда .Гледахме бебо - главичка,мозък,ръчички,крачета,бъбречета и през цялото време беше с гръб и трябваше на няколко пъти да прекъсваме прегледа и да се разхождам , хапвам и пия нещо за да го обърнем и му видим сърцето.Но така и не успяхме да го накараме да се обърне изцяло но нямаше накъде и лекаря се опита да прегледа и сърчицето.След прегледа каза че плацентата ми е задна и ниска и съм с къса маточна шийка - трябва да избягвам натоварване и пътувания на дълги разстояния.Освен това ми каза че не трябвало да имам контракции и да не спирам магнезия и но-шпа (както моята АГ ми беше казала да ги спирам)и можело да имам кървене на по късен етап от бременността  Cry Cry Cry , при такъв случай трябвало веднага да ходя до болница.Освен това ми каза че вижда три проблясъка в сърчицето на бебо  Cry , и ми препоръча консултация и преглед при кардиолог - на 08.11 ще ходя пак в Надежда при д-р Маринов за преглде.Офффф много ме е страх , дано всичко е наред  Praynig Praynig Praynig. Иначе растежа на бебо си отговаряло на седмиците  бил е много хубаво бебе и 100% ще е мъж.

Момичета стискайте ми палци всичко да е наред с моя малък мъж  Praynig

# 332
  • София
Zara_bulgaria когато бебето е много подвижно дава отражение върху образа и тези проблясъци не е изключено да са именно от това. Въпреки това специалистът е направил добре да сподели и да каже да поискате второ мнение, което най-вероятно ще ви успокои. Мисли си как ако си спокойна и бебо ще е спокоен! Напоследък комуникирам с много момичета които са имали/имат контракции и скъсена шийка, спазват режим на лежане и много малко движение. Имам приятелки които са родили така и разказват с досада дните на лежане, гледане на филми и се смеем на манджите сготвени от мъжете им, когато им е зле  Laughing  Ако още не си болничен пускай веднага и не се връщай на работа. Добри специалисти за ехокардиография на бебе има в 3-та градска, освен това и доц. Томова от МЦ Надежда прави ехоКардиография на плода и е специализирала в това. Стискам палци за малкия мъж  Praynig Praynig Praynig и напролет една щастлива кандидат-свекървичка  Heart Eyes

# 333
Бяло зайче, точно от теб се надявах да получа включване, благодаря! Наистина трябва да се оправям вече. и мм изкара нещо подобно бактериално, сина ми... в момента не знам със стомашен вирус ли е или започва нещо подобно на нашето или нещо друго. Ох, този сезон как го мразя и всички тези вируси... ooooh! Аз Тантум верде 100% ще си взема да имам и за друг път, въпроса ми беше, за да посъветвам Dida Dinova, ето че може да го ползва Wink

Зара, стискам ти палци! Мисли положително, то 1во, че може да не е видял всичко точно след като бебечето не е искало да се завърти, и 2ро - ако има нещо, важното е, че го виждат навреме и ще бъдат подготвени! Имам позната, чието момиченце се роди с лек дефект на сърцето, открит при ФМ. И съм чувала, че това въобще не е рядкост. Казаха, че може да го израсте и да не се налага намеса, детенцето сега е добре!
И аз съм с ниска плацента и ми казаха същото - да почивам и да не пътувам, т.к. при малко натоварване имам подръпвания и тежест ниско долу. Много се надявам да се качи в следващите седмици. четох, че сега е ранен етап, за да се правят заключение и че при много висок процент жени след 20г.с. се вдига плацентата. Не се плаши предварително Hug

# 334
WhiteWabbit благодаря ти за отговора  Hug , опитвам се да съм спокойна и да не го мисля.Ще гледам да съм по-внимателна с натоварванията и домашните задължения.Не ходя на работа от 01.10 , в болничен съм .

# 335
И аз вчера имах пак контракции.Мисля,че вече ги разпознавам.Твърд корем и долу ниско тъпа болка,почвам бавно да вървя и така.Това се случва през ден,през два. Сутрин и следобет нищо,а вечер или ако тръгна да върша нещо и хайде.Той и доктора ми потвърди,че и по време на прегледа съм имала една контракция.На мен ми е странно,как може в 5 м. да имаш контракции? Но виждам,че е често срещано явление.И на мен ми казаха повече да си лежа,да не върша нищо натоварващо.И аз веднага спрях работа.И ми е супер да не ходя.Няма да спирам и хапчетата.Всички докита казаха да си ги пия.Не е хубаво обаче,че не се движа.Изморявам се много бързо.И само лежа и седя.

# 336
Miss_Bingley миналата седмица в неделя бях много зле , коремам ми се поду беше адски твърд и бях с много силни болки по целия корем и долу в дясно , незнам как да ги опиша болките но бяха като колики / газове в червата със силни болки , все едно бяха ме напомпили с помпа .
Отидох в спешното и ми казаха че бебо е добре и матката е спокойна но червата били много раздути , искам да отбележа че ме гледаха с много стар ехограф , предполагам знаете наличните по държавните болници.

От тогава насам съм много стресната  с тез контракции Sad , и ще продължа да си взимам магнезия - пия един път на ден от Биолектра магнезий.

Имам един въпрос дължина на маточната шийка 32мм  толкова ли е критична ?

# 337
И при мен е така,но моите болки не мога да са кажа,че са силни.А червата си имам проблем по принцип и помдъщия начин се чувствам подута,постоянно къркорене,пукане И затова и не разбирам движения ли са или просто червата се обаждат.Неприятно е.Мисля да пия сега пробиотик,ме пия и антибиотик.Само хапчета Ама като така са казали.

# 338
Относно вдигането на плацентата много се надявам да е така но аз съм вече в 20+5 , дали имам още шанс?
[/quote]
Зара, аз днес влизам в 21г.с. Ако остана така, АГ каза, че ще е проблем за нормално раждане. Абсолютно си има шанс да се променят нещата. Казват, че някакви наблюдения/заключения за плацентата могат да се правят след 20г.с., но въпреки това е много рано да се правят прогнози изобщо за края на бременността и раждането. Последните месеци ще наедреем още, матката ще се вдигне по-нагоре и най-вероятно това ще подръпне и плацентата Wink

# 339
И аз вчера имах пак контракции.Мисля,че вече ги разпознавам.Твърд корем и долу ниско тъпа болка,почвам бавно да вървя и така.Това се случва през ден,през два. Сутрин и следобет нищо,а вечер или ако тръгна да върша нещо и хайде.Той и доктора ми потвърди,че и по време на прегледа съм имала една контракция.На мен ми е странно,как може в 5 м. да имаш контракции? Но виждам,че е често срещано явление.И на мен ми казаха повече да си лежа,да не върша нищо натоварващо.И аз веднага спрях работа.И ми е супер да не ходя.Няма да спирам и хапчетата.Всички докита казаха да си ги пия.Не е хубаво обаче,че не се движа.Изморявам се много бързо.И само лежа и седя.
И аз получавам болки ниско долу 😞

# 340
  • В чуден свят с четири Слънца
Имам един въпрос дължина на маточната шийка 32мм  толкова ли е критична ?
На мен на прегеледа по спешност, като ми мериха шийката я изкараха 31 мм. и казаха ОК е засега, не си за болница, повече лежане и магнезиий. И аз се успокоих, но като чета из форумите, май е скъсена, знам ли newsm78 Пия си магнезий 3Х2 и контракциите намаляха, но пък от многото магнезий сега пък ме заболяха бъбреците, то няма оправия
 Simple Smile

# 341
Здравейте,мами.Да се включа и аз с едни розови гащи (поне за сега).Как вървите с килограмите.Аз съм +1,5кг и съм 22г.с. и коремче едва забележимо. Embarassed При мен времето е дъждовно от седмици,но дано при вас е по-слънчево  Simple Smile

# 342
как го постигаш това, само 1,5кг в 22г.с?

Аз съм 17г.с. +3,5 вървя към 4  Simple Smile

# 343

Имам един въпрос дължина на маточната шийка 32мм  толкова ли е критична ?

Моят доктор ми каза, че нормално е около 4см. Проблем е ако стигне 2 см. Почивай си повече.

Аз нищо няма да купувам за сега. Имам доста неща от баткото. Както и количка, столче за кола, легло. А за играчки ... мога да обзаведа цяла детска градина, но те са за доста далече във времето. След Нова година ще се огледам за дрешки за изписването. Единственото което съм си харесала е една бебешка люлка. Но и тя още отлежава като идея.

С нетърпение чакам 2.11, когато съм но ФМ. Дано всичко да е наред!  Praynig На последния преглед док. ми каза че бебо е около 400 гр., което ми се вижда много за 19 г.с.

От сряда пия магнезий и ми се отразява добре, ходя до WC всеки ден.  Laughing

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 17:47 от zaichenceto_bialo

# 344
аз май най-много съм качила + 5 кг съм, на месец по 1 кг, за мен е нормално, но не не знам, може и да не е
днес си ме боли и лежа сега, май ще си увелича пак магнезия, на своя глава на 3 по 2

Общи условия

Активация на акаунт