МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 043
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте и от мен. Аз днес бях на работа, но имаме толкова много работа че се прибрах много уморена. Аз първия път не успях да кърмя,но се надявам този път да се справя по добре.Днес взех направлението за проследяване,че до сега ми даваха все за преглед. Сега се чудя на коя докторка да го дам. Бях се насочила при тазиндето ходих последните няколко пъти, но нещо не ми е спокойно при нея. Последно ми направи картон с изследванията. Сега се чудя ако се преместя трябва ли да я уведомя. Спира ме и това че няма много бременни които се следят при нея имаше около 10/15 картона което е показателно. Някак си не ми вдъхва доверие. С килограмите аз съм с 5 отгоре, което ми се вижда много. С предишната бременност качих 10 и бързо ги свалих след това.Тогава всичките килограми ми бяха на корем докато сега съм станала едра изцяло с не само на корем. Лека нощ на всички.

# 406
Какви са тези манекенски кила бре дами?Аз 48 кг съм била последно в 7клас 😃 за мен тези кг са слабост направо невиждани 😊 Това значи,че дори и 15-20 да качите ше стигнете моите начални отпреди бременността,а аз се смятам с нормално тегло.Ех,блазя ви.Сега като си видях стърчащия задник в огледалото,веднага се сетих за Ки м Кардашиян 😃 ужас,но е за хубаво 😊 Уж не са много кила пък си се познават.

# 407
Момичета при кого да отида на фетална морфология в Селена?

Летисия и аз след бях в чуденка и в крайна сметка си запазих при др. Апостолова. Другия, който прави там е Кръшков. Много хубави отзиви четох за него.
И аз четох за Кръшков тук много хубави неща и си запазих час при него за ранната фм, но не останах очарована и за това търся някой друг. За кога запази час и каква цена?

# 408
Какви са тези манекенски кила бре дами?Аз 48 кг съм била последно в 7клас 😃 за мен тези кг са слабост направо невиждани 😊 Това значи,че дори и 15-20 да качите ше стигнете моите начални отпреди бременността,а аз се смятам с нормално тегло.Ех,блазя ви.Сега като си видях стърчащия задник в огледалото,веднага се сетих за Ки м Кардашиян 😃 ужас,но е за хубаво 😊 Уж не са много кила пък си се познават.

Ами при мен си е ген, не съм пазила диети никога, качвала ли съм - само съм изключвала тестеното за няколко дни и връщам кг-те.  Но ти ако си висока, или с по-едър кокал вероятно си изглеждаш абсолютно нормално в  небременно състояние. Аз съм 165см.
А Ким е готина мацка, сега маса женоря са полудели по нейната визия и целят да изваят нейния задник, пък ти хем бебе ще имаш, хем визия ала Ким  Laughing

# 409
  • София
 Аз пък усетих как ми се пукат капиляри по краката. За една нощ два пъти. Беше странно, но някак сигурно, че вътре нещо се пука.

И имам някакво странно ЗВЕРСКО ръгане от корема навън. Не е бебешки ритник, защото го усещах още когато бебето ми беше по-скоро в гащите, от колкото в корема Simple Smile Горе близо до ребрата е. И е жесток удар от вътре навън. Не мога да си обясня какво е това. Няма предшестващи симптоми, нито отшумява бавно. Рязък удар и след това нищо. Но е толкова интензивно, че го сравнявам с токов удар (какъвто съм получавала няколко пъти). Преди ми се е случвало при рязко изправяне от легнало положение, но днес на два пъти го усетих в напълно спокойна поза.

За ФМ играя на онче-бонче между Сигридов и Игнатов от Ортогин. След две седмици ще съм измислила на кого да се доверя. Все хубаво впечатление правят и двамата, но аз нямам нещо късмет с препоръчани лекари Simple Smile

Добре дошли на новите бременни в темата ни! Мъж в женска група винаги буди съмнения Simple Smile Много мило и отговорно от страна на таткото да поеме грижата за информирането, но разбирам и другите жени. Предпочитат да си споделят женски работи в уюта на затворената група, без да се смущават, че четат чужди мъже (пък че всеки мъж може да чете през профила на жена си е друга работа Simple Smile уюта е малко илюзионен).

# 410
Бамбукита,развесели ме.Не съм висока,168см,60,кг около тях се въртя.Да,съвсем е нормално,но това не значи че не може и по-добре.Имаче имам едър кокъл,и съм склонна към пълнеене,в смисъл такъв,че лесно качвам само да се отпусна малко,трудно свалям.В рода ми са също нормално тегло,обаче аз си знам,че по структура съм на мама,която с мен е качила 20,кг.Та съм се настроила,че нещата на там ще отиват.Сега не е момента да се вайкам за това,живот и здраве ще го мисля догодина.
Днес съм на втора ФМ при  от Фемина.😊Нямам търпение вече.
Снощи имах проблеми,малко по-силни болки ниско долу.Вече не зн от какво са тези болежки при мен.За сметка на това пък,май вече усещам побутващи движения отвътре.😊😉
И не е като типичното къркорене,по-различно е.
Днес ще разпитам по-подробно докторката да ни обясни за болежките и за бебето.Скоро не съм го виждала от екрана.😊

# 411
Здравейте,очаквам третото си детенце, термина ми е за 07.03.2017 год.Записвам се да следя темата и ако мога да съм полезна с нещо.

# 412
Бамбукита,развесели ме.Не съм висока,168см,60,кг около тях се въртя.Да,съвсем е нормално,но това не значи че не може и по-добре.Имаче имам едър кокъл,и съм склонна към пълнеене,в смисъл такъв,че лесно качвам само да се отпусна малко,трудно свалям.В рода ми са също нормално тегло,обаче аз си знам,че по структура съм на мама,която с мен е качила 20,кг.Та съм се настроила,че нещата на там ще отиват.Сега не е момента да се вайкам за това,живот и здраве ще го мисля догодина.
Днес съм на втора ФМ при  от Фемина.😊Нямам търпение вече.
Снощи имах проблеми,малко по-силни болки ниско долу.Вече не зн от какво са тези болежки при мен.За сметка на това пък,май вече усещам побутващи движения отвътре.😊😉
И не е като типичното къркорене,по-различно е.
Днес ще разпитам по-подробно докторката да ни обясни за болежките и за бебето.Скоро не съм го виждала от екрана.😊
Сигурно болежките ти са от разпъване на матката, понякога и аз имам-ниско долу към влагалището. Но шпа и магнезий сигурно ще ти назначи или увеличи дозата ако пиеш Wink А вече си му е време за побутвания, та и по-силни ще стават Wink

# 413
Връщам се от преглед.Всичко е наред с бебето.Обаче ми правиха доплер и казаха,че нв достига достатъчно кислород и хр.вещесрва от матката към бебето.Питаха ме дали имам високо кръвно и ми назначиха две изследвания за някаква тромнофилия.Много се шашнах.Според резултатите ще се.види какво ще е лечението.При доста жени го имало това.Има риск да развия кръвно,бебето да не се храни добре,да се роди преждевременно.И сега мн се притесних.Някой чувал ли е.за такова нещо?

# 414
  • София
Мис, дано Синеока да се включи, мисля че може много да помогне. Ако не й пиши на лични. Аз нямам инфо  Embarassed Embarassed

# 415
Мисс Дано всичко да е наред!  bouquet

# 416
Връщам се от преглед.Всичко е наред с бебето.Обаче ми правиха доплер и казаха,че нв достига достатъчно кислород и хр.вещесрва от матката към бебето.Питаха ме дали имам високо кръвно и ми назначиха две изследвания за някаква тромнофилия.Много се шашнах.Според резултатите ще се.види какво ще е лечението.При доста жени го имало това.Има риск да развия кръвно,бебето да не се храни добре,да се роди преждевременно.И сега мн се притесних.Някой чувал ли е.за такова нещо?

Мис, аз съм с тромбофилия, както и още две момичета от групата, но аз не помня имена, извинявам се за което. Знам, че някой споделяше, че е на фраксипарин. Той разрежда кръвта. Аз за сега съм само на аспирин,на първата ФМ ми казаха, че това е достатъчно. По принцип може да се образуват малки съсиреци, тромби и да запушат плацентата и за това не достига кислород и хр.вещества. Аз съм на ФМ на 2.11 и до тогава ще си умра от притеснение. Направи си изследването възможно най-бързо и да ти назначат лечение. Дано всичко е наред!  Praynig

И другите момичета ще се влючат и ще кажат повече инфо и съвет. Само се успокой, нали са ти казали, че бебчо е добре. Heart Eyes

# 417
  • От Луната
Мис, пускай ги, тези изследвания за тромбофилия са генетични и важат за цял живот.
Първо не се шашкай, всичко е наред!
Това са симптомите на гадината, но ти си минала критичните първи седмици, където най-много вреди (води до ранни аборти). Има риск от прееклампсия и преждевременно раждане, но това е на теория, може да стане, може и да не стане. Ние сме далеч от тези месеци все още, така че не си закъсняла.  Според изледванията ще стане ясно. Бебето е здраво, само малко е изостанало с развитието и ще навакса, даже след раждането, обаче има риск и трябва да се знае, за да се вземат мерки. Консултирала съм се с де що лекар-гуру има, и всички са на едно мнение... НЕ ВОДИ ДО УВРЕЖДАНЕ НА ПЛОДА, просто може да се роди недоносено, поради по слабия кръвоток към него. Терапията е с Нискомолекулярен хепарин (клексан / фраксипарин), бие се инжекция (аз сама си ги бия, ще те обучат ако се налага), всеки ден, или през ден, според зависи от резултатите. Отделно можеш да пуснеш ПКК с диференциално броене, фибриноген, АПТТ, време на кървене/съсирване. Може да обсъдиш резултатите с доцент Русев - клиника Малинов. Той е ендокрионолог и имунолог. Отиваш с изследванията, и той ще ти назначи терапия. Прегледа е 30лв. след него не съм плащала и стотинка, пращам му резулатите на имеил и той или се обажда, когато може или ми връща отговор. Контролите на горните изследвания са на 3 седмици.
От няколко човека във форума разбрах, че вече тези изследвания не ги правят в МД, което е лудост!!! Така че другия вариант ти е Геника. Там за съжаление не е много евтино, но честно казано нямаш голям избор. Ако искаш провери в МД, прави се там къде се прави и БХС, в генетичната лаборатория на 2рия етаж в малката сграда. Аз там съм ги правила през май месец, но тук преди седмици четох, че имало промяна. На сайта на МД има телефони, можеш да се обадиш. Точното име на изследването е "разширен пакет вродена тромбофилия", в МД беше 105лв., а в Геника е 160лв. - основен пакет.
Отделно бих те посъветвала да се следиш и на още едно място, при специалист по рискови бременности. Аз ходя при д-р Сигридов. Има и други лекари естествено, но на него му имам доверие, 70% случаите му са такива... малко е странен, може леко да се скара, но слушаш и изпълняваш  Mr. Green и е кротък  Crazy

# 418
В генетичната на МД и в някаква при Александровска ги правели.
Бебето е с нормално тегло,всичко му е ок,размери и тегло,всичко.
Каза ми че съм минала рисковия период,можело на по-късен етап след 26седмица се разбира какво е положението.Нямам проблем с кръвно,даже ми е ниско.Изписа ми аспирин протект и витамини някакви.тези изследвания ще покажат дали има тромбофилия ли?
И ако няма какво се прави.То изобщо може ли да се подобри кръвоснабдяването?Да ходя ли при др. лекар,не знам.
Не стм мислила,че бременността ми е рискова.Имам си болки от нарастване на матката.Това има ли общо,не знам.
Толкова ли е опасно това се чудя.
Док.каза че просто съм такава и няма какво да направя и е по-добре бързо да се реагира на това.😊 за да се назначи адекватно лечение.

# 419
  • От Луната
Ами виж сега според зависи от изследванията ще ти кажат. Да сериозно е! Но не при всички се проявява, това е генетична предразположеност, може да се прояви, може и да не се прояви. Ако тези са ОК, има други изследвания, пак генетични. Целия пакет в Генка е 360лв, но не е нужно на този етап.
Не бих рискувала да не ги направя ...
За сега не е нужно да търсиш и друг лекар, според резултата ще прецениш. Имаш право на генетична консултация при получаване на резултата на място. Има и коментар ... общо взето като излязат резултатите ще има яснота.

Общи условия

Активация на акаунт