МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 041
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
Мис, Аз също съм с тромбофилия. Синеока е описа доста подробно .
Трябва спешно да си направиш изследванията. Аз съм на инжекции фраксипарин , също сама си ги слагам в корема. При първата ми бременност изобщо не се разбра , че имам тромбофилия. Родих здрав, едър син. След два спонтанни аборта  се разбра за диагнозата.
С тази бременност дори беба върви една седмица напред. Кризисният период е  около 10- 11 седмица.
Относно кръвното съм с ниско - 90/50.

# 421
Връщам се от преглед.Всичко е наред с бебето.Обаче ми правиха доплер и казаха,че нв достига достатъчно кислород и хр.вещесрва от матката към бебето.Питаха ме дали имам високо кръвно и ми назначиха две изследвания за някаква тромнофилия.Много се шашнах.Според резултатите ще се.види какво ще е лечението.При доста жени го имало това.Има риск да развия кръвно,бебето да не се храни добре,да се роди преждевременно.И сега мн се притесних.Някой чувал ли е.за такова нещо?

Спокойно, аз правих такова изследване още след БХС само че при мен беше освен тромбофилия още за преекламсия и усвояване на фолива киселина. Кръвно изследване и го правих в Геника пакета е 180 лева принципно излизат за 5 работни дни но на мен ми се обадиха на третия ден казаха ми резултатите и какво трябва да се предприеме разбира се след консултация с др. Сигридов. Съответно на мен ми изписаха ежедневни инжекции фраксипарин 0.3 Не се притеснявай като се хване на време няма проблеми.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 18:29 от IlianaIvanova80

# 422
Момичета благодаря ви за съветите.
Утре ще ги направя изследванията.
Чака се мисля две седмици.Не е ли много?

# 423
Здравейте момичета,

Днес бях на лекар и най-накрая ми казаха пола  - е и аз се присъединявам към клуба на розовите гащи   stork-girl. До последно мислех че ще е пак момче, но..... не се оказах права и съм много щастлива в момента. Много исках второто да е момиче и така стана. Дано всичко да протече нормално и да си имам и една здрава принцеса. Бяхте писали за имената, но аз не се включих защото незнаех какво ще е, но сега мога да кажа кои са ми любимите женски имена - Стефани или Виктория  Simple Smile. Да видим ММ какво ще каже Rolling Eyes

Мисс, Дано всичко да е наред и по-бързо да ти назначат лечение  bouquet
Добре дощли на новите мами  bouquet

# 424
Здравейте момичета,току що се връщам от ФМ.Беба е много добре,расте си и док. каза,че не вижда нищо притеснително.Всичко било нормално.Беба е 380гр.Това ,което ме притесни,че плацентата е втора степен зрялост CryНе спомена изобщо ,че това е притеснително.Но аз не спирам да го мисля.Сега чета из нета,че е много рано за втора степен зрялост.Направо ще се побъркам.

# 425
При мен излязоха резултатите след 4-5 дни, като се има предвид ,че ми вземаха кръв тук във Варна и я пращаха до Генетика София. Успех

# 426
Само 5 дни, но може и да имаш късмет и по бързо да станат. Както написах по горе мойте станаха на 3 ден.

# 427
  • София
Miss аз също си правих изследването но в Надежда и резултата излезе след три седмици, струва 150 лв. Нямам тромбофилия, но пия аспирин протект профилактично. Също се следя при специалист рискова бременност, защото подобни състояния са опасни за бебето през цялата бременност и може да се наложи да се взимат допълнителни мерки.  Peace

# 428
Аз също нямам генетична тромбофолия , но трамбоцитите ми се бяха качили много и бях на два фраксипарина от 0,6 на ден.така ,че освен тези генетичните пусни ПКП и тези който ти е написала синеока при мен проблема беше там. Успех и не се притеснявай Мис когато е открит навреме проблема винаги има решение.

# 429
  • Пловдив
И аз съм на клексан. Аз изследването го правих в Геника и от там ми казаха,че като подчертаят,че съм бременна изследванията ще станат по-бързо.На 3-тия ден ми се обадиха за резултата (хем ги пратиха от Пловдив в София) . На мен пък ми е чудно за другите изследвания - протромбиново време и фибриноген. На мен не ми го изследват и според моя док. не били нужни.На вас какво ви казват за тях?
Мис,не искам да те плаша,но това,че бебето се развива нормално и си отговаря на седмиците не е критерий за липса на проблем.При мен с предната Б проблема се появи в 9 месец и то с бебе по-едро с 1 седмица.  Peace резултатите да са добри и да не се налага да се боцкаш.

# 430
Привет!Направих изследванията и до петък ще са готови едните,а след 10 дни и др.Ще се чака доста.Консултирах се със специалист по генетика в МД.Като разбра кой ме праща,се усмихна и каза,че повечето пациенти на доц.идват с такава "диагнистика".Прочете и коментира протокола от ФМ и там пише,че кръвотока е нормален.Само едната стойност е леко понижена и има проблем само в дясната маточна артерия.Каза,че антифосфолипидните са били излишни да
ги правя.Но щом съм дошла ще ми го пуснат всичко.
Каза,че едва ли не е преувеличила доцентката.
Честно казано аз се успокоих.Ще си чакам резултатите.
Аспирин протект и флебодия ми изписаха.

# 431
Мис, важно е да мислиш позитивно. Преди няколко дни аз усетих бебчо мноого ясно. Вече ме подритва серозно, чуството е неописуемо. Усещам го сутрин, много активно следобяд и вечерта, като си легна. Вие по кое време ги усещате и колко често?

# 432
Момичета, а как докторите се насочват да ви дадат тези генетични изследвания. Аз имам един спонтанен аборт и моята ми даде някакви генетични изследвания ако реша да ги направя. Като ви прочетох тук погледнах какви изследвания ми е дала. Няма такива. Дала ми е за рубеола и това дето го дават ако имаш котка. Сега като ги гледам изобщо се чудя защо трябва да ги правя, защото аз никога не съм имала котка. А това изследване за което говорите и ми се струва важно го няма. Има ли нещо с което първо се усъмнява доктора и после да праща на такива изследвания.

# 433
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile Минавам да видя как сте, разбрах, че някой е питал за мен bouquet
Аз съм добре и моят малък мъж също Simple Smile

Ще използвам да вметна, че листериоза и токсоплазмоза се хваща не толкова от домашните котки, колкото от недобре измити плодове и зеленчуци, рохки яйца, недопечено месо и т.н. И двете не са опасни за възрастен, но атакуват плода и може да предизвикат аборт или да причинят увреждания.

Пазете се Hug

# 434
Аз нямам никакви показатели за този проблем.Единствено установи не достаттчно добър кръвоток,спазъм на една от маточните артерии.И така ме насочи към ген.изследвания-антифосфолопидни антитела и за вродена теомнофилия.Иначе те разпитват за наследсвено болести,като хипертония,инсулти в рода.Оттам също си правят изводи.
Това дали имаш котка или не не значи че нямаш токспплазмоза.Аз имам две котки и я правих.Тя се предава и от неизмити добре плодове и сурово месо.Усещам вече бебето,понякога доста често и отчетливо.

Общи условия

Активация на акаунт