Здравна застраховка и раждане

• 17 873
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
В случая Schnappsyy търси застраховка като ФЛ , а не през фирма  Peace

По темата с пакетите към болниците - предлагат се на много малко места в България и то предимно от частни болници  Peace  И ако не си се насочил на там не можеш да се възползваш

# 46
ЗБ Амарант предлагат такава застраховка. http://amarantbg.com/bg/zdravnamedico.html

# 47
  • София
Скрит текст:
Привет, от фирмата ни правят застраховка  3-та поредна година към Фихелт. Доплатих си за пакет, който включва раждане и няколко прегледа през бременността. Не съм имала проблеми с възстановяването на сумата.
Много е важно колко са тези "няколко" прегледа т.е. какво се включва в пакета: УЗ, микробиология, изследния, ФМ, тонове и т.н.

Доста бяха, ще копна линк да не копирам, от типа по 1-2 УЗ на триместър, ПКК, тонове, микробиология. Зависеше от вида пакет. Аз не съм ползвала услугите за прегледите, тъй като се следях при конкретен лекар без договор с тях. Но за раждането предоставих документите, които искаха /имаше някаква особеност с фактурата, но Майчин дом ми я издадоха каквато трябваше/ и беше ок.
http://www.fihealth.bg/Docs/FiHealth_Paketi2.pdf  - на страница 5 започва. По мое време /2014 г/ за раждането поемаха до 900 лв сега не намирам колко, но разгледайте.

Да, значи горе-долу дружествата имат сходни условия. Някои възстанвовяват и избор на екип при раждане. Ако изровя нашите условия, ще ги сложа за сравнение, но за ФЛ може да са по-различни.

# 48
Втори ден търсене, все още не съм открила това, което търся. Явно всички ЗК са сменили условията си и това покритие е възможно само за застраховки, сключени от името на работодател.
Сега имам ново търсене - нов работодател, който е включил в своя социален пакет застраховка  Rolling Eyes Whistling

# 49
  • София
Скрит текст:
Втори ден търсене, все още не съм открила това, което търся. Явно всички ЗК са сменили условията си и това покритие е възможно само за застраховки, сключени от името на работодател.
Сега имам ново търсене - нов работодател, който е включил в своя социален пакет застраховка  Rolling Eyes Whistling
Еее, чак за една застраховка да смениш работодателя си. Заслужава ли си, ако си доволна от другите условия? Wink

# 50
Шегувах се, разбира се. Но така или иначе съм в търсене на нова работа, наличието на здравна застраховка също би било важно. Хареса ми да съм спокойна и да не разчитам на личната лекарка, която все няма направления  Crossing Arms

# 51
  • София
Шегувах се, разбира се. Но така или иначе съм в търсене на нова работа, наличието на здравна застраховка също би било важно. Хареса ми да съм спокойна и да не разчитам на личната лекарка, която все няма направления  Crossing Arms
Да, разбрах ти шегата, затова сложих емотикон. Wink
Не е без значение тази застраховка. Много работодатели вече я предлагат.
Успех! Peace

# 52
Скрит текст:
Привет, от фирмата ни правят застраховка  3-та поредна година към Фихелт. Доплатих си за пакет, който включва раждане и няколко прегледа през бременността. Не съм имала проблеми с възстановяването на сумата.
Много е важно колко са тези "няколко" прегледа т.е. какво се включва в пакета: УЗ, микробиология, изследния, ФМ, тонове и т.н.

Доста бяха, ще копна линк да не копирам, от типа по 1-2 УЗ на триместър, ПКК, тонове, микробиология. Зависеше от вида пакет. Аз не съм ползвала услугите за прегледите, тъй като се следях при конкретен лекар без договор с тях. Но за раждането предоставих документите, които искаха /имаше някаква особеност с фактурата, но Майчин дом ми я издадоха каквато трябваше/ и беше ок.
http://www.fihealth.bg/Docs/FiHealth_Paketi2.pdf  - на страница 5 започва. По мое време /2014 г/ за раждането поемаха до 900 лв сега не намирам колко, но разгледайте.

Да, значи горе-долу дружествата имат сходни условия. Някои възстанвовяват и избор на екип при раждане. Ако изровя нашите условия, ще ги сложа за сравнение, но за ФЛ може да са по-различни.

Мда, аз само като допълнителна опция за дружество, с което съм се сблъскала ги пуснах, тъй като не бяха споменати по-назад Simple Smile но наистина се припокриват. Дано Schnappsyy намери вариант за ФЛ. Simple Smile

# 53
И аз да се включа в темата. Моя работодател ни е застраховал към Булстрад, но не покриват бременност и раждане. Януари месец трябва да се подновява застраховката и ще опитам да си доплатя за пълна застраховка, но не знам дали ще успея. С предния работодател бяхме към ДЗИ, и там покриваха само следене, без раждане, но пак е нещо.
Търсих като физическо лице да сключа, но нищо не намерих, особено след като вече съм бременна.

# 54
И аз да се включа в темата. Моя работодател ни е застраховал към Булстрад, но не покриват бременност и раждане. Януари месец трябва да се подновява застраховката и ще опитам да си доплатя за пълна застраховка, но не знам дали ще успея. С предния работодател бяхме към ДЗИ, и там покриваха само следене, без раждане, но пак е нещо.
Търсих като физическо лице да сключа, но нищо не намерих, особено след като вече съм бременна.

в моя случай работодателят ни поема стандартен пакет, а аз си доплатих за този с раждането, така че провери за опциите да си доплатиш за по-разширен. 

# 55
  • София
Аз имам допълнителна здравна към Дженерали от работодателя. При нас пакета на включва бременност и раждане. Всяка година ни предоставят опция за разширен пакен, за който се доплаща, но и той не включва тези рискове. Дженерали дори не предлагат доколкото знам здравен пакет за физически лица.
Аз се спрях на генеколог и заплатих пакет женска консултация за проследяване на бременността, който ми включваше всичко за 450 лева. По мое мнение е много удобно. Раждах в бившата Тина Киркова и заплатих само 900 лева за избор на екип, а самото секцио ми беше безплатно.

# 56
Здравейте момичета,
и аз съм в търсене на варианти за такава застраховка. Мъжа ми има но тя не включва пакет за проследяване на бременност и раждане (говорих и със секретарката им тя каза, че няма и опция за добавяне в момента).
Приятелка ме посъветва да си направя сега, но и аз никаква информация в нета не откривам. Само тук от бг мама чета някои полезни съвети.
Аз съм от Пловдив, и прочетох че момичета раждали в Селена са доволни от Дал Бог, всички са им изплатили и предполагам те имат условия за ФЛ, сега смятам да им напиша едно запитване, че сайта им е ............ нищо не ти става ясно от него. Ако имам положителен отговор ще ви пиша.
Но с тези отлагателни периоди за които гледам че споменавате, мен не знам дали ще ме огрее, защото вече съм бременна, та накрая пак като попове ще си платим ... ама такова е.

# 57
Аз имам допълнителна здравна към Дженерали от работодателя. При нас пакета на включва бременност и раждане. Всяка година ни предоставят опция за разширен пакен, за който се доплаща, но и той не включва тези рискове. Дженерали дори не предлагат доколкото знам здравен пакет за физически лица.
Аз се спрях на генеколог и заплатих пакет женска консултация за проследяване на бременността, който ми включваше всичко за 450 лева. По мое мнение е много удобно. Раждах в бившата Тина Киркова и заплатих само 900 лева за избор на екип, а самото секцио ми беше безплатно.

Когато плащаш за избор не е ли по принцип включено всичко (упойка, операцията)  newsm78

# 58
Здравейте, някой правил ли си е здравна застраховка във 2-ри месец от бременността? Има ли смисъл? Моя приятелка ми каза, че преди 5 години си е направила и е платила няколко месеца назад и така са и покрили бременността и раждането. Доколкото виждам навсякъде има отлагателен период от 9 месеца и няма такава опция.

# 59
Здравейте, някой правил ли си е здравна застраховка във 2-ри месец от бременността? Има ли смисъл? Моя приятелка ми каза, че преди 5 години си е направила и е платила няколко месеца назад и така са и покрили бременността и раждането. Доколкото виждам навсякъде има отлагателен период от 9 месеца и няма такава опция.
Много се злоупотребява, на застрахователите им е ясно, че целта е само да се покрият прегледи и раждане, затова почти всички имат клаузи, че трябва полицата да е сключена между 6 мес и година преди установяване на бременност, за да покрият прегледи и изследвания свързани конкретно с бременността. Можете да прозвъните големите застрахователи и да попитате, но месечните вноски вече не са никак малки и общо взето ще е напразно упражнение. По ЗК си имате прегледи, феталната морфология нали уж вече също минава по каса, няма кой знае какво доплащане при нормално протичаща бременност.

Общи условия

Активация на акаунт