С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 250
  • 798
  •   1
Отговори
# 420
К.А.Г. понякога има странен аршин, но нищо.
Мисля обаче, че такива обобщения не са обективни, най-малкото, защото отстрани изглежда едно, но НИКОЙ не знае какво точно се случва в една връзка.  Peace
И оставете това гладене и пране. Не става въпрос за слугуване, живеем в 21в., претрупани сме от технологии, естествено че всеки може да се погрижи за себе си. За някои жени си е израз на любов да се погрижат за мъжа си. И не говоря за онова слугуване да му бършеш задника, а елементарна грижа да станеш и да му направиш сандвич и кафе и да му изгладиш ризата, ей така да го зарадваш, за да поспи още 20 минути говедото. Mr. Green

# 421
  • София
Мисля обаче, че такива обобщения не са обективни, най-малкото, защото отстрани изглежда едно, но НИКОЙ не знае какво точно се случва в една връзка.  Peace

Абсолютно!
Хората винаги са смятали, че майка ми командва парада у дома, защото беше по-екстровертна като темперамент, а баща ми по-интровертен. Обаче след като тя почина и особено в последните години покрай здравословните проблеми на баща ми имахме по-интензивно общуване и тогава разбрах кой е карал влака у дома.  Wink

Не случайно хората са казали, че тихата вода е най-дълбока.

# 422
Ама защо някой трябва да кара влака? У нас шефове са кучето и детето. В смисъл ние трябва да се погрижим за техните нужди, защото те сами не могат. Детето поне ще порасне и ще почне да се оправя само един ден, кучето няма шанс да е независимо.

Ама пък и ние не сме някакви домошари и тримата. Може и затова така да ни се получават нещата. Пътуваме много, излизаме много, дето се вика у нас се прибираме за баня, хапване и сън. Основните неща се вършат от всички заедно в събота или неделя. Аз готвя единия от двата почивни дни и докъдето изкараме със сготвеното. После минаваме на бързи вечери до другия уикенд.

# 423
КАГ имаше предивид да не е путьо. И аз не харесвам мъже, които се въртят на пета покрай жена си.   Ама май са станали модерни.

# 424
  • при късмета
В едно семейство не трябва да има един командващ. Който и да е той. Трябва решенията да се взимат от двамата и само те да си ги обсъждат и сами да си разпределят задачите.
Разбира се, свекървата ще види само това, че синчето мие чинии и гледа детето, но никога това, което прави снахата.
А тъщата в повечето случаи няма да вземе отношение, защото жените много по-малко дават отчет на мама от мъжете.
И ето ти семейство, в което горкия мъж е под чехъл, а това няма нищо общо с истината, разбира се, само в главата на свеки е.
Лично аз не бих търпяла командорещ мъж, чакащ всичко на готово, нито такъв, който чака аз да кажа кое и как. И двете крайности са твърде неприемливи

А на Бобка не ѝ се връзвайте, от самото начало стана ясна, че цялата история е скалъпена и лъже. Само, че в началото един, двама само го забелязахме.

# 425
За мен путьо е мъж, който не може сам да вземе решение, а ако случайно вземе решение да не може да си отстоява позицията. Както и да проявява някакви чисто женски черти - да клюкарства, да сплетничи и да се оплаква постоянно.
Да, двете крайност не са окей, но пък си има и хора, на които им е добре така.
Имам приятелка с мъж, който ходи на работа (5-7 дни в месеца) готви, чисти, пере, глади, всичко прави, защото има бол свободно време. И защото има желание. Тя не знам какво точно прави, а не е и моя работа. Споделяла ми е, че е домошар и му е кеф да се занимава с такива неща и тя не мисли, че щом е жена е редно да му убива желанието.
Той пък мрази да се занимава с колата. Тя я води по прегледи, тя я мие, тя я зарежда и т.н. И тя шофира много по-добре от него. Не го намирам за путьо, супер мъжкар е даже.
Обаче е излишно да казвам, че в очите на свекървата тя е абсолтна мърла и добре, че е сина й, иначе ще ги изядат червеите.

# 426
  • Оптимист по принуда

КАГ и аз щях да питам защо е нужно бягството на възрастни хора, във възраст, в която би трябвало да могат нормално да обсъдят отношенията с децата си. Това заминаване за Щатите е чисто егоистично желание на другите 'млади' да ползват възрастните за детегледачи. Ако са с малки деца, платената грижа за тях е много, много скъпа. Много семейства в чужбина процедират така - канят баба да дойде да помага. Което е чудесно, нямам против. Обаче да твърдиш, че си избягал от сина си и семейството му...

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 10:56 от Tatti

# 427

К.А.Г. написа за семейната хармония от позицията на мъжка майка и свекърва. Съмнявам се, че би искала описаната семейна хармония за внучка си, за дъщерите си (ако имаше такива) или за себе си.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 10:56 от Анонимен

# 428
Ега ти семейната хармония. Смръщване на вежди и гледане заплашително. Това не е хармония, а страх да не бъде ступана.  Трябва да си много проста, за да те е яд че си възпитала добре сина си, и да се гордееш с простака.

И аз така мисля.
Това със смръщването на вежди може да е било хармонично в средата на миналия век, в строго патриархално общество, в което "жената си знае мястото".
Сега според мен няма значение кой какво прави в семейството. Важно е всички да се справят с лекота със задачите и семейството да върви напред.

Кой ще чисти, мие и готви е без значение, ако всички са доволни. Обикновено това го прави човекът с малко повече свободно време, защото няма логика този, който се прибере пръв да седне на дивана и да чака другият да се прибере и да му сготви.
В днешното хармонично семейство хората са по - скоро партньори и всеки се справя със задачите в семейството според собствените си възможности, без да смръщва вежди и да гледа заплашително.

А Бобка, ако не го финансира тоя младеж, заедно със семейството му, той няма така лековато да напуска работа

# 429
При нас сагата е голяма.
Свекървата преди месец реши, че е болна от рак. Назначи си изследвания, които показаха, че не е болна естествено, то не им е за пръв път да боледуват от рак на тях със свекъра. Дотук ОК. Обаче нашата решава, че не може да не е болна, оттам й препоръчваме лекар в Плевен, от който са доволни мои колежки, да иде да говори с него. Да ама не, не можело в Плевен, това е провинция, и как така нея ще я лекуват в провинцията/тя е от провинцията, не от София/ решава нашта да ходи в частна болница в София, защото в държавната нямало да й обърнат внимание. Естествено за такива, като нея места винаги ще се намерят, взимат я, правят й биопсия и казват, че няма рак. Но е желателно да си махне всичко /матка, яйчници/. Цялата работа е заради киста на яйчника всъщност. Накрая се оказва, че няма пари да си плати, и ММ й плаща, като щял да й плати и операцията отново в частната клиника. Всичко това при положение, че едва свързваме двата края, имаме ипотека, отделно потребителски кредит, сега заради нейните глупости е опукал и овърдрафта. Не може да не можем да изкараме месеца без кредити, а той да й плаща частните лекари, при положение, че има клинични пътеки в нормални държавни болници. Бясна съм, не стига че с 1лв не ни помогнат, за което нямам нищо против, толкова си могат хората, но и да издържаме нейните глезотии ми идва малко в повече. Говорих с ММ, той толкова им вярва, че са го убедили, че само в частна клиника правят такива операции, и че ако не рефинансира  кредита си, тя ще умре. Имаме възможност да заминем за чужбина, но нямаме наличните средства, мислех в краен случай да рефинансира кредита, за да може да заминем, но при тази ситуация, няма кой да му отпуска средства, които той очевидно вече не може да покрива. Ако нямахме финансови проблеми да помага разбирам, но в нашият случай  #2gunfire

# 430
Скарлет, много гадно се е получило, но нали знаеш приказката за лудия и баницата?

# 431
  • Бургас
Абсолютно!
Хората винаги са смятали, че майка ми командва парада у дома, защото беше по-екстровертна като темперамент, а баща ми по-интровертен.
И ние с ММ сме така. Той е по-кротък, аз съм по-устата и наперена и някои хора си мислят, че го въртя, което не е вярно. Той ме гледа и глези и аз го гледам и глезя. Никой не може да знае какво е положението в една връзка и често "горките потиснати" мъже и жени имат много по-хармонична връзка от тези, които цъкат неодобрително с език отстрани.
А за поколението на КАГ - едно време мъжете ако са пипвали нещо в къщи, то се е възприемало като "помагане". Сега нормалните мъже вършат домакинска работа наравно с жените си и всеки върше каквото може и не се скатава. 

# 432
Scarlet~, свеки не ми създава такива проблеми, но двете баби- да
Мъжът ми работи в голяма частна болница в София,  Laughing , ходили са там, но понеже не им откриват сериозни проблеми, освен обичайни за възрастта, лекарите там са обявени за пълни некадърници. Минала съм и през периода с рака, дето уж не им го казвали нарочно.  ooooh! ooooh! ooooh!Водили сме ги в други болници, при национални консултанти и в национални центрове- the best of the best. Не. Харесат си някой доктор, от вестник Лечител например, или препоръчан от съседката на стрина Пена, и се ходи при него...плащаме, организираме се сума ти народ, че да возим в определения час, понякога с такси от провинцията  ooooh! Цирк пълен...голямо разиграване...в същото време моите деца и мъжът ми са по-болни от тях, нооо това не е важно...
Дразнят ме, но си го обяснявам, че  те вече са възрастни и с изменена психика . Има страх при тях от смъртта, други страхове, засилен егоизъм...просто са други хора вече. И ми е и жал.
Разбирам те много добре и се надявам да стигнете до разумен компромис. Аз знам, че премахване на органите не е препоръчително, също така в Плевен има прекрасни специалисти...дано и тя се вразуми.  Rolling Eyes Може би е добре мъжът ти да се пообразова по темата, знам ли...

# 433
Едно време  ми е кипвало,когато иска мъжа ми точно определена блуза или бельо за баня.Къде ми  е  ...от  до чорапите.
В комшиите са ти...Има отделни  прегради всеки,доста често  разхвърляни от дърпане,но отделно.
Тези неща са дразнещи и  е обслужване.
 Той  на лов ли ходи когато жената слугува?
Това бе нормално и   ценено отношение,мъжкарско  и още битува.
И наистина никога не знаеш  как живеят хората зад стените на дома си.

# 434
Скарлет, много гадно се е получило, но нали знаеш приказката за лудия и баницата?
Да, но направо не ми се вярва, че може моят да е толкова наивен и да вярва на всичките й преструвки, поне да беше проверил информацията. За капак лежала за кюртажа /това всъщност е била биопсията/ 2 дни в болницата, защото много й било харесало  ooooh! ами малко да се беше чатнал моя, че очевидно след като толкова й е харесало, затова иска пак там. За моето раждане обиколихме всички болници, да разберем къде е безплатно, че нали все искат пари за избор на екип, и ето че има вариант, ама за маминка не може така. И при положение, че свекъра работи и взима пенсия, тя също взима пенсия, не им искаме нищо, поне да си поемат разходите, те и това не могат, е добре как мислят тогава, че ние живеем с двете заплати /провинциални/ с дете, с ипотека и кредит?! Толкова ли нямат мозък да загреят, или така ги устройва. Вече ми минава през ума, че се чудят как да го набутат, за да са сигурни, че няма да заминем никъде.

Общи условия

Активация на акаунт