С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 284
  • 798
  •   1
Отговори
# 540

Scarlet~, съчувствам ти! 
Да не си посмяла за лечение в чужбина да мислиш, че току ти е дошло до главата!
Явно, че проблемът е в твоя, ама какво може да направиш! Явно и той е вироглав! Такива хора трудно се оборват!
Съвети лесно се дават, но да не ти е на главата!

# 541
  • Варна
Леле, ако мъжа ми си позволи да ми кресне в такава ситуация, не знам какво ще му чуят ушите после...

# 542
Scarlet~, при нас понеже ММ работи в частна болница, те па не щат там  Laughing Ама  и в Национална кардиологична до нас, и в онкологията, дето работи другата внучка, и в Горна баня- навсякъде им се виждат некадърници и крият най-лошото от тях. Пълна параноя.
Просто са възрастни и наплашени и преиграват, няма да се променят. Явно ги е страх и ги обземат мисли за болести, смърт и т.н.
Проблема е мъжът ти, но той се е запънал, това ми е добре познато...обаче засега не съм му хванала цаката и аз, та да дам съвет

# 543
  • Варна
По мое мнение, цаката му се хваща отначало на мъжа. След няколко години съжителство и отстъпване, да му "хванеш цаката" ми се вижда невъзможно. Но това, пак казвам, си е мое мнение.

# 544
  • при късмета
Скарлет, пак да ти кажа, да му да дадеш да прочете темата. Точно в тази тема, рядко сме толкова единодушни, дано му дойде акъла и признае най-после, че майка му сериозно го е заблудила. Рядко някой е толкова запънат в собствената си заблуда, като мъжа ти. А като се има предвид, че тя му е втълпена от трети човек, независимо, че това е майка му, положението е плашещо. Трябва да се отрезви този човек по някакъв начин, независимо какъв ще е той. Не за друго, а защото семейството ще е ощетено по един или друг начин в някакъв период от време.
Да си върви тогава при първия приоритет, какво значи не искал?
По мое мнение, цаката му се хваща отначало на мъжа. След няколко години съжителство и отстъпване, да му "хванеш цаката" ми се вижда невъзможно. Но това, пак казвам, си е мое мнение.
И това е вярно

# 545
А в коя болница иска маминка? Ако не е тайна

# 546
Скарлет, зарежи свеки. Мъжът ти е голям, огромен проблем. Не толкова заради това, че иска да плати скъпата операция на майка си, колкото, че не обсъжда проблемите с теб, а му идва на ум да те поставя пред свършен факт.

# 547
  • Ямбол
Колкото и да ме е дразнила свекърва ми, никога не бих направила проблем на съпруга ми, ако реши да ѝ помага при лечение, независимо къде и как. Изобщо не бих поставила въпрос защо там и не бих държала сметка колко ще струва и не бих се опитвала да го разубеждавам с каквито и да е аргументи. Напротив, бих го подкрепила. Не искам човекът до мен да се чувства в позиция да се оправдава, да го е страх да ми каже, оставям го да взема свободно решения особено ако се отнася до здраве и до близък човек. Това притискане с въпроси - кажи ми, дай ми гаранции и т.н. не са ми в принципите.

# 548
  • Оптимист по принуда
Скарлет, зарежи свеки. Мъжът ти е голям, огромен проблем. Не толкова заради това, че иска да плати скъпата операция на майка си, колкото, че не обсъжда проблемите с теб, а му идва на ум да те поставя пред свършен факт.
Peace Нищо не можеш да направиш, Скарлет. Такива лъжи и премълчавания оставят голяма дупка във взаимоотношенията между двама души. Нека мине операцията, мъжът ти да се успокои, че е майка му е добре и после проведете сериозен раговор за това как ще я карате занапред.  Hug Засега полезен ход нямаш.

# 549
Колкото и да ме е дразнила свекърва ми, никога не бих направила проблем на съпруга ми, ако реши да ѝ помага при лечение, независимо къде и как. Изобщо не бих поставила въпрос защо там и не бих държала сметка колко ще струва и не бих се опитвала да го разубеждавам с каквито и да е аргументи. Напротив, бих го подкрепила. Не искам човекът до мен да се чувства в позиция да се оправдава, да го е страх да ми каже, оставям го да взема свободно решения особено ако се отнася до здраве и до близък човек. Това притискане с въпроси - кажи ми, дай ми гаранции и т.н. не са ми в принципите.
Принципно си права. Но, ако финансирането на лечението би довело до сериозно ощетяване на децата?

# 550
  • при късмета
Тя до сега не е изразила желание изобщо да не помагат, не е там проблема. Проблема е, че може да се помогне и с по-ниска сума. Все пак имат 2 кредита и това не е без значение.

# 551
По-скоро Лиляна е щастливка доверието й винаги да е било оправдано и да има стабилен човек до себе си

# 552
  • Ямбол
Ако се разболея аз и се налага децата да са ощетени е все същото. Съпругът си има глава да помисли как да постъпи.

...Проблема е, че може да се помогне и с по-ниска сума. Все пак имат 2 кредита и това не е без значение.
Решението каква да е сумата е между тях двамата.

# 553
Ако се разболея аз и се налага децата да са ощетени е все същото. Съпругът си има глава да помисли как да постъпи.

...Проблема е, че може да се помогне и с по-ниска сума. Все пак имат 2 кредита и това не е без значение.
Решението каква да е сумата е между тях двамата.
Между майката и сина ли? Защото в случая аз нямам думата, въпреки че бюджета е общ, и аз също работя. Ако имаме възможност ОК, но ние нямаме. Трябва ние да теглим поредният заем, за да се лекува в частна клиника. Проблемът не е, че се е запънала да се оперира, а защо при положение, че няма пари, че същата операция минава по клинична пътека, тя решава, че иска частна клиника, за която ние да теглим заем.
И не, ако аз се разболея/неживотозастрашаващо, както е в случая/, няма да карам децата ми да теглят кредити. Не съм ги създавала, за да може да ми поемат разходите по глезотиите на старини.
И както казвате, май наистина съм в патова ситуация и нищо не мога да направя.
 Но изведнъж се сетих, че ако рефинансира кредита, ще ме викнат за съкредитор, и той май е забравил този факт, защото няма да подписвам нищо, да го видя тогава какво ще измисли. Както му казах снощи, ако ще дава на майка си 2000лв или там колкото ще й искат, ще даде и на моята. Да го видя дали ще е толкова сербез. Crossing Arms

# 554
Scarlet~, започваш да ми харесваш! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт