С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 264
  • 798
  •   1
Отговори
# 555
Скарлет, сложно е и ще станат големи скандали като откажеш да преподпишеш.
На твое място бих го попитала какво ще прави, ако детето ви се разболее сериозно.
Кое здраве е по-важно за него?
И също съм ЗА да прочете темата.
Наясно съм, че ще се сърди как е изтипосан.

# 556
  • Ямбол
...
...Проблема е, че може да се помогне и с по-ниска сума. Все пак имат 2 кредита и това не е без значение.
Решението каква да е сумата е между тях двамата.
Между майката и сина ли? Защото в случая аз нямам думата, въпреки че бюджета е общ, и аз също работя. Ако имаме възможност ОК, но ние нямаме. Трябва ние да теглим поредният заем, за да се лекува в частна клиника. Проблемът не е, че се е запънала да се оперира, а защо при положение, че няма пари, че същата операция минава по клинична пътека, тя решава, че иска частна клиника, за която ние да теглим заем.
...
Да, между майката и сина. Синът е този, за когото си се омъжила. Той има глава да мисли.

# 557
На мен ми стана интересно - при два кредита, май и ипотека прочетох, съжалявам ако се бъркам, но все пак - два кредита и ще му дадат трети... Значи доходите не са ви толкова малки. Поне така мисля.
От това, което пише авторката за отношенията между нея и съпруга ти, оставам с впечатлението, че с поведението си го е докарала до там той да крие важна информация от нея и да върши неща през главата й.

Иначе като чета, благодаря на господ, че няма да ставам свекърва.

# 558
  • Ямбол
...
От това, което пише авторката за отношенията между нея и съпруга ти, оставам с впечатлението, че с поведението си го е докарала до там той да крие важна информация от нея и да върши неща през главата й.
...
Това се опитвам да обясня и аз.

# 559
  • София
Скрит текст:
...
...Проблема е, че може да се помогне и с по-ниска сума. Все пак имат 2 кредита и това не е без значение.
Между майката и сина ли? Защото в случая аз нямам думата, въпреки че бюджета е общ, и аз също работя. Ако имаме възможност ОК, но ние нямаме. Трябва ние да теглим поредният заем, за да се лекува в частна клиника. Проблемът не е, че се е запънала да се оперира, а защо при положение, че няма пари, че същата операция минава по клинична пътека, тя решава, че иска частна клиника, за която ние да теглим заем.
...
Да, между майката и сина. Синът е този, за когото си се омъжила. Той има глава да мисли.
Тук не съм съгласна. Щеше да бъде само между майката и сина, ако решението засягаше само майката и сина, но то засяга съвсем пряко и семейството му, следователно то също трябва да участва във взимането му.

# 560
Джули, яко. Добре дошла в отбора.  Mr. Green
Тези неща за здравето са много деликатни и съм пас. Постъпката е кофти, но аз бих теглила заем за здравето на всички четири родители.  Peace

# 561
  • Ямбол
Скрит текст:
...
...
Тук не съм съгласна. Щеше да бъде само между майката и сина, ако решението засягаше само майката и сина, но то засяга съвсем пряко и семейството му, следователно то също трябва да участва във взимането му.
В първата си реплика по този случай говорех за себе си. Аз бих подкрепила каквото и да е неговото решение.

# 562
На мен ми стана интересно - при два кредита, май и ипотека прочетох, съжалявам ако се бъркам, но все пак - два кредита и ще му дадат трети... Значи доходите не са ви толкова малки. Поне така мисля.

Иначе като чета, благодаря на господ, че няма да ставам свекърва.

На мен се води ипотеката и на мен нищо не ми дават, защото почти цялата ми заплата отива по ипотеката, но  на него се води потребителският и му дават. Не, не взимаме минимална работна заплата, но остава на член от семейството под минимална, след покриването на кредитите.
Е като знае, че не е прав, и че ще имаме сблъсък как да си признае. То и на него съм сигурна, че му минава мисълта, че не е прав, но не може да си признае пред мен, иначе какъв мъж ще излезе в очите на техните, които му набиват канчето откакто го познавам, че мъжът прави каквото си иска през главата на жена си, че не помага в домакинството, защото е мъж и това е срамно, защото те прави мъж под чехъл, и все такива простотии. Когато само се опитах да репликирам, и край пред мен вече не се говорят тези неща, но аз съм 100% убедена, че му ги набиват ежедневно по телефона. Какво да си говорят всеки божи ден 1. Как спа сине, какво ядохте и тем подобни простотии 2. Ааа, ама ти да не си луд, че да помагаш в готвенето, ами жена ти да не е чела вестници на дивана през това време, какъв мъж си. И не си ги измислям, ами докато все още си говореше с техните пред мен, че нали му забраних та вече не им се ядосвам на тъпотиите ежедневно съм ги слушала нещата от този род.

# 563
  • Варна
Скарлет, много нерви ще ти трябват...

# 564
  • София

Принципно си права. Но, ако финансирането на лечението би довело до сериозно ощетяване на децата?
Уиш, ти си разумна жена- децата са И негови!
Няма родител, който би ги ощетил сериозно за сметка на майка си.
Преиграва Скарлет- лесно се чете между редовете.
Да, има проблем с мъжа си, но за мен, тя го създава, притискайки го до там, да почне да крие от нея какво прави.
Не мога да разбера хора, които искат да прокарат вижданията си на всяка цена, с всички средства, ако ще и да си разбият семейството.
Питам се, като толкова се пени Скарлет и се опитва да го гони, знаейки че той държи на семейството и няма да си тръгне, как би се почувствала, ако той я опровергае?

# 565
На инат нищо няма да стане и само ще загубиш. Да даде и на майка ти, е по-детски инатливо. Единственият начин да обърнеш нещата в твоя полза е с добро и с дипломация- " Аз също съм загрижена за здравето на майка ти, не мисли, че не съм, майка ти е, обаче съгласи се, че финансовото ни положение е трудно и така ще стане още по-трудно." Нещо такова, да го накараш да се замисли.
 В началото на брака ни и аз много съм подскачала и тропала, но ефект няма, а и мъжете не го харесват този маниер. Явно при теб е започнал да крие важни неща точно, защото си реагирала остро и е искал да спести скандала. Станалото е станало вече, разбери поне дали родителите му няма да поемат някакъв финансов ангажимент към вас за тези пари. Тоя овърдрафт може да се изплати, без да го усетите, ако бабата дава ежемесечно някаква сума.

# 566
Чудя се аз как бих постъпила в една такава ситуация. В никой случай обаче не бих отказала пари за лечението й. Дано наистина бабата да не се набута при някой пишман лекари, че тогава страшно.

Скарлет, едно рефинансиране на потребителския кредит може да удължи неговия срок, без това да се отразява на месечната ви вноска. Така пак ще оставате със същите пари през месеците, просто ще изплащате някоя друга година повече.

Определено не бих правила изпълнения от типа - ако дадеш на твоята, трябва да дадеш и на моята. Детинско е.

# 567
  • София
За лечение и аз не бих отказала. Доколкото прочетох Скарлет също не е отказвала. Но за по-луксозно хотелско обслужване към болница, бих, особено ако финансово ще ни бъде много трудно да си го позволим. При такива обстоятелства, бих отказала и на себе си. Доколкото разбирам това е проблемът, а не самото лечение.

# 568
  • София
Мен ме изумява това:

Цитат на: Scarlet
И не си ги измислям, ами докато все още си говореше с техните пред мен, че нали му забраних та вече не им се ядосвам на тъпотиите ежедневно съм ги слушала нещата от този род.

Явно, "детето" не е толкова послушно, колкото й се иска и проявява характер............
ПП. Най- голямата глупост ще направи, ако му покаже темата.

# 569
  • София
Забранила му е да говори пред нея, мисля, а не че по принцип му е забранила.

Общи условия

Активация на акаунт