С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 234
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
И добре де, как обяснява липсата на цели 10 бона. Дали сте й например 30 000, които вече са 20 000 и тя какво казва - че никога не сте й давали 30 бона или че са изчезнали безследно сами в сметката, което няма как да стане? Аз бих поискала да ми представи извлечение от сметката си - кога какво е внасяно и теглено. Лесно може да се хване лъжата й. Не й ли поискахте такава?

Zoι, много кофти, че операцията е минала тежко. Дано се оправи бързо детето.

# 646
Едва ли е нужно да дава толкова детайли, тя го написа за идеята. Аз съм попадала в такива ситуации с роднини, знам и за други хора, така че е възможно. Човек се пари...

# 647
Ами как, той казва 'липсват 10,000', а тя клепа и казва 'не знам, аз взех Н на брой пъти по Н и ти ги върнах'. Той пак 'ама 10,000 не излизат. К'во правим' и пак 'не знам'. Разпечатки не може, защото когато той си поиска парите и ги получи по своята сметка - тогава се установи, че са с 10,000 по-малко от очакваното. Веднага след превода тя закри своята сметка, защото вече не й трябвала" и точка. Каквото - такова.

Но ако човек сам не си следи нещата, няма кой друг. Просто става кофти, защото като станеш семейство с някой - неговата/нейната сляпа вяра в роднини може буквално да ти излиза от джоба, както при Скарлет. И тогава вече това те касае пряко и малко трудно ще се подхожда дипломатично.

# 648
  • Бургас
Ами как, той казва 'липсват 10,000', а тя клепа и казва 'не знам, аз взех Н на брой пъти по Н и ти ги върнах'. Той пак 'ама 10,000 не излизат. К'во правим' и пак 'не знам'. Разпечатки не може, защото когато той си поиска парите и ги получи по своята сметка - тогава се установи, че са с 10,000 по-малко от очакваното. Веднага след превода тя закри своята сметка, защото вече не й трябвала" и точка. Каквото - такова.
Егати долната мръсница. Такава не заслужава никой да я погледне. Ще краде от детето и внуците си. Думи нямам  Sick

# 649
  • Ямбол
Днес за пореден път ме издразни, но този път и ме заболя, сълзи ми потекоха от всичко, което ми изсипа само за две минути.
Знае, че не признавам задушници и не тръбя кога и как скърбя за близък, не е нейна работа и на никой не е. Е, днес ми съобщи, като се разминавахме(тя се прибира от гробища, а аз излизах да посрещна дъщеря ми и да се разходим), че била при татко и му поляла водичка и вино. Никой не я е карал и не искам да знам къде е била. Беше с приятелка и чакаха двете реакцията ми. Аз ѝ казах, че излизам да се разходя. Седнах на една пейка и докато чаках дъщеря ми да свърши с един ангажимент, какви ли не мисли ми минаха, това е ужасно несъобразителен човек, който живее за другите и само гледа другите какво правят, за да може после да коментира. Цял ден ги мисля тези реплики, идва ми да я подредя както аз си знам, но просто няма смисъл. До следващия път.
Ето такива вмешателства в лични неща много ме дразнят, макар че с нищо не ми е навредила, но ме е яд, че нарочно го сподели, за да чуе и другата каква съм лоша дъщеря и как нищо не правя че да разберат тъпите клюкарки.

# 650
Помисли колко й е жалка душата, да я радват такива неща, и я съжали. Тя толкова си може явно ...
И моята днес ме навести, изнерви синът си и той я подбра да си ходи. Мен отдавна не ми пука и дори подмятанията ми минават от едното ухо и излизат през другото...

# 651
  • Варна
...това е ужасно несъобразителен човек, който живее за другите и само гледа другите какво правят, за да може после да коментира.
Явно си имаш като моя екземпляр... Моята ми беше казала, че понеже не спазвам тези традиции (в случая ставаше дума за пускане на пералня в празничен ден, в който не трябвало да се пере), затова нямам деца. Това след третия неуспешен опит Ин витро и седем трудни години борба. Сигурна съм, че ме разнася и на хората... Права е адашката ми по ник... Жалки са им душите и са за съжаление по-скоро. Не се тормози от тяхната глупост...
П.с Много извън темата, ама защо днес постоянно отдолу ми излиза "реклама" - агитация за Марешки? Това не е ли незаконно днес вече?

# 652
Лиляна, с теб ще се окажем от един отбор- не ходя на гробища, некролози не слагам. Как и дали въобще скърбя за някого е само моя работа и точка. Та отлично разбирам как си се почувствала. Но не си струва да се хабиш. Просто не си струва.

# 653
  • Бургас
Лиляна, с теб ще се окажем от един отбор- не ходя на гробища, некролози не слагам. Как и дали въобще скърбя за някого е само моя работа и точка. Та отлично разбирам как си се почувствала. Но не си струва да се хабиш. Просто не си струва.
Аз съм същата. Не понасям гробища.
В нашия вход има голямо табло, което е цялото в некролози. Сигурно са 20 на брой. Създават много неприятно усещане, все едно влизаш в гробища. И тези некролози стоят до следващата годишнина от смъртта на починалия. Не го възприемам.
Починалите ми близки са в сърцето и мислите ми и никой не може да ми насажда чувства на вина, че не вися по гробищата. Лиляна, не й се връзвай на свекървата. 

# 654
И аз спрях да ходя по гробища,от няколко години,  и днес не ходих....да си питат и говорят ,отсечено ясно казвам не искам да ходя.
Ако щат да ме пребиват с камъни.

# 655
Никой не обича да ходи на гробища, но като се случи с човек, който ти е много скъп, то те тегли да отидеш. Поне при мен е така.
Скрит текст:
Загубих брат, родители, съпруг, племенник, сестра. Как бих могла да не отида?! Не одобрявам тази българска история с некролозите. Мразя ги, защото отново преживявам случилото се, но ги правя. Защо ли?! Може би, защото си мисля, че им го дължа. Не мога да разбера защо на гробището се разнася храна, ама ето, правя го. Всеки път си казвам, че следващия път няма да го правя, но като дойде този следващ път- понасям пликчета с раздавки. Специално четох за това в Интернет- по църковните правила на Задушница на  гроба се носи  жито, питка/хляб/, вино и парченце пилешко или агнешко месо.

А свекървата на Лиляна е постъпила гадно. Въпросът е дали от злоба или от глупост.

# 656
  • Ямбол
От простота е. Само прост човек може да се намеси в толкова лично място, каквото е скръбта. Тотално ме губи.
И некролози не спира да лепи точно там където най-много ме дразнят. Да се покаже, скърбящата тя. Ама не си го е лепнала у тях, а долу в нашия магазин, на челно място на вратата.

# 657
За мен кой как скърби и почита починалите си близки е нещо много лично. Изключително са ми неприятни коментарите на тази тема и в двете посоки. Какво трябва или не трябва да се прави, всеки избира за себе си. Дори опит да се наложи едно или друго мнение по този въпрос ми е отвратителен.

# 658
Днес за пореден път ме издразни, но този път и ме заболя, сълзи ми потекоха от всичко, което ми изсипа само за две минути.
Знае, че не признавам задушници и не тръбя кога и как скърбя за близък, не е нейна работа и на никой не е. Е, днес ми съобщи, като се разминавахме(тя се прибира от гробища, а аз излизах да посрещна дъщеря ми и да се разходим), че била при татко и му поляла водичка и вино. Никой не я е карал и не искам да знам къде е била. Беше с приятелка и чакаха двете реакцията ми. Аз ѝ казах, че излизам да се разходя. Седнах на една пейка и докато чаках дъщеря ми да свърши с един ангажимент, какви ли не мисли ми минаха, това е ужасно несъобразителен човек, който живее за другите и само гледа другите какво правят, за да може после да коментира. Цял ден ги мисля тези реплики, идва ми да я подредя както аз си знам, но просто няма смисъл. До следващия път.
Ето такива вмешателства в лични неща много ме дразнят, макар че с нищо не ми е навредила, но ме е яд, че нарочно го сподели, за да чуе и другата каква съм лоша дъщеря и как нищо не правя че да разберат тъпите клюкарки.
Трябвало е да й кажеш: "Благодаря ти, ти си много добър човек!"
Да видиш как щяха да се опулят и двата крокодила (свекървата и приятелката й).
Аз с моята свекърва проблеми нямам. Не че ме обича, о, не. Всъщност ме мрази до дъното на душата си, но аз още в началото на моя брак само я хвалех пред мъжа си. Лоша дума за нея не съм казала, а тя само се оплакваше от мен пред съпруга ми. Е, познайте кой спечели Wink
Накрая тя вдигна ръце, каза че съм го омагьосала, че той бил женчо и тем подобни... и се примири.
Моят съвет е, момичета, САМО С ДОБРО

# 659
И на мен би ми станало много неприятно от подобна реплика. Явно е от простотия, но пак дразни. Аз нямам против ходенето на гробища, но по обясними причини не мога да го правя и би ми станамо доста гадно, ако някой ми го навира в очите.

Общи условия

Активация на акаунт