С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 185
  • 798
  •   1
Отговори
# 720

Ако живеят на повече от 500-600 км, да.
За една нощувка не виждам смисъл да бия толкова път....може и да не е за цяла седмица, но за поне 3-4-5 дена.
Както писах, не знам предисторията.

Само че, това ще стане, когато на снахата й е удобно, а не когато ти решиш.
Трещи, признавам ти, ти си свекърва мечта. Де и свеки да се съобразяваше, кога ми е удобно.
 То и аз така разправям, ама винаги идват, когато си поискат само предупреждават, че след 3 дни ми идват на гости. #Crazy

# 721
Аха, значи, ако на бабата се налага да пътува и тя се чуди как да изкара снахата виновна, че нея я мързи, то задължително гостуването е колкото каже свеки. Това как снахата смята да организира РД на собственото си дете, няма никакво значение. Коя е тя, че да определя?
Не си разбрала.....    Laughing
Аз хич не ща да се меся, нека си организира РД както й харесва, хич нямам желание да се товаря с каквото и да било.Просто ако е на достатъчно голямо разстояние, очаквам да гостувам поне 3-4 дни.

Ако ще е "както трябва", според представите на бабата, по - добре хич да не го бъде.

И в моето обкръжение майките предпочитат бабата да стои по - настрана и да се оправят сами, отколкото да бъде "както трябва" и бабата да е навсякъде.
Аз "съм от бабите" (в кавички, защото още не съм    Simple Smile  ), които си обичат живота и изобщо не щат да са навсякъде.Напротив, ще съм супер хепи, ако снахите си организират всичко както им харесва, а аз да съм само баба, която се радва на внучето 1 път в месеца (примерно) за няколко часа.    Laughing
Точно на противоположния полюс на "бабата да е навсякъде" съм.

# 722
  • Sofia
Нашта като вдигна един панаир "Те си имат и друга внучка, аз нямам." Задърпа детето от майка ми, че да му се радвала, защото тя да се радвала на другата внучка, щото имала на кого.  Цирка беше пълен. Затова добре си знаеш, хич да не идва, че да няма панаири.
Как си се натресла на тая простотия?!....  ooooh!

# 723

За една нощувка не виждам смисъл да бия толкова път....може и да не е за цяла седмица, но за поне 3-4-5 дена.

Е, ако и на първия РД на детето й (и моето внуче) не е удобно, не знам кога....    Joy
Ако наистина живеем на по-голямо разстояние, най-вероятно ще се виждаме 2-3 пъти годишно.
Ако не можем да се изтърпим 2 пъти в годината по 2-3-4 дни, тогава и аз не знам.....

# 724
  • при късмета
Аха, значи, ако на бабата се налага да пътува и тя се чуди как да изкара снахата виновна, че нея я мързи, то задължително гостуването е колкото каже свеки. Това как снахата смята да организира РД на собственото си дете, няма никакво значение. Коя е тя, че да определя?
Аз хич не ща да се меся, нека си организира РД както й харесва, хич нямам желание да се товаря с каквото и да било.Просто ако е на достатъчно голямо разстояние, очаквам да гостувам поне 3-4 дни.
Само, че поемането на гости за няколко дни, също влиза в организацията на някакво събитие и не може гостуващия да е този с претенциите, колко време да е това. Домакина е този, който си преценява какво може и какво не може да поеме. Иначе се получава, че РД на детето е на втори план от съобразяването, уйдисването и забавлението на свеки.
Иначе хич няма да се месиш в организацията. Само ще я обърнеш на горе с краката. Изобщо не е месене това

Скрит текст:

Е, ако и на първия РД на детето й (и моето внуче) не е удобно, не знам кога....    Joy
Ако наистина живеем на по-голямо разстояние, най-вероятно ще се виждаме 2-3 пъти годишно.
Ако не можем да се изтърпим 2 пъти в годината по 2-3-4 дни, тогава и аз не знам.....
[/quote]
Значи пак е по-важно удобството на свеки.
За такъв голям празник, като първи РД на детето им, родителите трябва да изтърпяват фасони и налагане и да се съобразяват, вместо да празнуват ли?

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 11:13 от ма ко

# 725
В България обикновено за 5 часа можеш да стигнеш и до най - отдалечената точка. В този ред на мисли, дори младите да живеят на 500 км, две нощувки за рождения ден са съвсем в реда на нещата, още повече, ако свекървата няма да е единствената гостенка.

# 726
А защо пък точно на първия рожден ден се очаква далечната баба да стои 3-4-5 дни? Ами ако родителите имат други планове? То много лесно така - ще съм баба ако стоя минимум Х дни, иначе не ме търсете. Ама тези Х дни трябва да включват точно еди коя си дата, а не когато на Вас ви е удобно.

# 727
Ако отношенията са добри и седмица, и десет дена не са проблем. Но, ако свекървата и снахата не се обичат особено, 2 нощувки са предостатъчни, за да се спази добрият тон. Какъв е този мазохизъм да стоиш цяла седмица в компанията на човек, когото не харесваш?

# 728
В България обикновено за 5 часа можеш да стигнеш и до най - отдалечената точка. В този ред на мисли, дори младите да живеят на 500 км, две нощувки за рождения ден са съвсем в реда на нещата, още повече, ако свекървата няма да е единствената гостенка.
Абе, не е точно така, особено, ако си без кола. Моите родители пътуваха Бургас-Сандански девет дена, път с камили. И на мен ми дотежа ваше на втория ден, че ставаше лудница, но не можех да им сложа срок да стоят само толкова. Когато са идвали свекърите са стояли максимум с една нощувка, че си имат ангажименти.
На Джонито бабата не знам колко далеч живее, но по-добре да прехвърли това на мъжа си, че пак ще е кривата и лошата.
Първият РД на детето беше много нервен за мен, точно заради програмите на свекърва ми, после си научих урока.
От друга страна, обаче бабите го чакат с нетърпение този празник и няма как съвсем да ги изолираш.

# 729
Само, че поемането на гости за няколко дни, също влиза в организацията на някакво събитие и не може гостуващия да е този с претенциите, колко време да е това. Домакина е този, който си преценява какво може и какво не може да поеме. Иначе се получава, че РД на детето е на втори план от съобразяването, уйдисването и забавлението на свеки.
Иначе хич няма да се месиш в организацията. Само ще я обърнеш на горе с краката. Изобщо не е месене това

Скрит текст:

Е, ако и на първия РД на детето й (и моето внуче) не е удобно, не знам кога....    Joy
Значи пак е по-важно удобството на свеки.
За такъв голям празник, като първи РД на детето им, родителите трябва да изтърпяват фасони и налагане и да се съобразяват, вместо да празнуват ли?
[/quote]
При така поставени нещата, аз наистина ще улесня снахата максимално и просто няма да отида.    Laughing
Изобщо няма да пропътувам стотици км, за да поседя 2-3 часа и да хукна обратно.

Обикновено при по-големи разстояния родителите са пределно наясно, че няма как бабите да дойдат само за час-два и съобразяват организацията И С това.

# 730
Моята свекърва живее на разстояния 35-40мин. с кола. Свекъра се самопокани да спят у нас след рожденият ден. Окей, няма проблем. Но пък и да се самопоканят една седмица преди рожденият ден, вече ми идва в повече.  ooooh!
Да, бих отишла при сестра ми и ще се върна ден преди РД. И е грубо, но е не по-малко грубо от това да се натресеш някъде. Поканили сме десетки гости, ако всички дойдат една седмица по-рано къде да ги сложа?

Аз като една бъдеща свекърва разсъждавам така. Първо съм майка на сина си. Снахата е негов избор не е мой. Не мога да я командоря и да й давам наклон. Природата не случайно е измислила децата да порастнат и да създадат свое семейство. Когато съм станала майка е ясно, че ще правя жертви за децата си. И ако те искат да организират някакво събитие сами ще се съобразя с тях, щом това им носи радост. Не бих се натресла никъде, само защото съм майка.
И моята майка е майка, но ако ги оставя и двете да се месят гаранция ще ни разведат рано или късно.
Свекърва ми все гледа на нея да й е удобно, ако ние искаме нещо, което тя не харесва започва - вие не ме слушате, вие не ме уважавате, вие имате деца, ще видите вие и т.н.

Зои, сега прочетох. Не искам да изолрам никого. Мъжът ми си е взел два дни отпуска, защото иска да готвим заедно и да подготвим всичко заедно. Искаме да посрещнем гости по нашият начин, в нашият дом.  Peace Не искаме да се съобразяваме с прищявките на бабите.

# 731
  • София
Защо ще спят при вас при такова кратко разстояние?

# 732
За 40 минути разстояние с кола, една нощувка е повече от достатъчна. Все пак се предполага, че ще пият и алкохол и няма да има кой да шофира. освен това, предполагам, че се виждате сравнително често, тъй като не живеете далече. Ами, нахалство си е това

# 733
Да, ясно че първият рожден ден на детето е радост за бабите, но той е радост първо за майка му, а после за всички останали роднини.

Краси, между 2-3 часа и една седмица има и някакви разумни варианти.

# 734
Милена, и две вечери да спят не ми пречат. Обаче една седмица ми идват в много. Просто знам какво ще стане една седмица със свекървата у нас. Ще се хванем за косите, няма да ми издържат нервите след всичко, което съм търпяла досега и ще я изпратя да си ходи.
Защо да си го причинявам?

Краси, разбирам гледната ти точка и съм съгласна с нея по принцип.
Дефакто трябва да има граница в отношенията.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт