Да, бих отишла при сестра ми и ще се върна ден преди РД. И е грубо, но е не по-малко грубо от това да се натресеш някъде. Поканили сме десетки гости, ако всички дойдат една седмица по-рано къде да ги сложа?
Аз като една бъдеща свекърва разсъждавам така. Първо съм майка на сина си. Снахата е негов избор не е мой. Не мога да я командоря и да й давам наклон. Природата не случайно е измислила децата да порастнат и да създадат свое семейство. Когато съм станала майка е ясно, че ще правя жертви за децата си. И ако те искат да организират някакво събитие сами ще се съобразя с тях, щом това им носи радост. Не бих се натресла никъде, само защото съм майка.
И моята майка е майка, но ако ги оставя и двете да се месят гаранция ще ни разведат рано или късно.
Свекърва ми все гледа на нея да й е удобно, ако ние искаме нещо, което тя не харесва започва - вие не ме слушате, вие не ме уважавате, вие имате деца, ще видите вие и т.н.
Зои, сега прочетох. Не искам да изолрам никого. Мъжът ми си е взел два дни отпуска, защото иска да готвим заедно и да подготвим всичко заедно. Искаме да посрещнем гости по нашият начин, в нашият дом.

Обичам си леглото и удобствата и ако мога да избегна неудобствата, го правя на драго сърце.
Значи, разбрахме се.