Безсилието на днешните учители

• 23 760
  • 243
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Скрит текст:
Да кажа за обедния  отдих наистина не остава време, защото всеки ден имат по 6 часа . В 1:10 ги вземам за обяд и в 1:30 започва първия час самоподготовка. Често се сърдят , че нямат време за почивка и явно ми обявяват война. Гледам да не ги натоварвам много, караме си занимания по интереси .
Една част работят , другата мъжка част играят на телефоните.
Скрит текст:
Вчера въпросното бунтарче разбра, че баща му ще бъде в училище  и цял час стоя подпрян на стената с якето на главата. Опитах да поговоря с него и отговора беше, че аз съм щяла да го издам на баща му .Днес имаме среща с родителя и ще видим какво ще стане.
Защо не се прибират телефоните по време на час?

# 91
Да, телефоните се прибират поне от година-две и има ефект
Когато е за всички, няма сърдити
И другото е- отдели половин час на обяд за футбол или просто игра. Или час, в някои дни
Иначе просто е невъзможно, и нищо чудно че ти обявяват война  Wink Ми те просто са прегрели

# 92
Да, телефоните се прибират поне от година-две и има ефект
Когато е за всички, няма сърдити
И другото е- отдели половин час на обяд за футбол или просто игра. Или час, в някои дни
Иначе просто е невъзможно, и нищо чудно че ти обявяват война  Wink Ми те просто са прегрели
невъзможно е да отделя време за игра. Това са си часове за самоподготовка- единствените два часа за работа. Постоянно текат проверки , дали се спазват часовете

# 93
Тогава след тези два часа, нали занималнята не е до 3 часа? Просто има повече логика децата да потичат  на обяд - хем да отдъхнат малко, хем е по-топло и слънчево

# 94
  • sofia
невъзможно е да отделя време за игра. Това са си часове за самоподготовка- единствените два часа за работа. Постоянно текат проверки , дали се спазват часовете

Ето това е въпрос, който също можеш да поставиш на ръководството. Детската физиология изисква търчането и определено после ще са малко по-адекватни.
Друг въпрос, който можеш да обсъдиш е възможността едната част да играят, другите да пишат, после си разменят местата. Чисто организационно не знам дали е осъществимо, но за групата "цъкащи" на телефона ще е по-добре да потърчи след топката на двора и после да работи.

# 95
Защото има палаво и невъзпитано дете, учителят да поставя въпроси за целия процес пред ръководството  newsm78 Не е лошо да се развива към по-добро процесът, но не виждам, как ако 24 деца стоят мирно и си четат учебника, това едно дете трябва да получава чак такова специално внимание, че да се промени процесът, който всички други деца успяват да спазят (може би дори с удоволствие). По-скоро да се работи за дисциплината. Щом заради баща си може да мирува, значи по принцип може, но не иска.

# 96
  • София
Да кажа за обедния  отдих наистина не остава време, защото всеки ден имат по 6 часа . В 1:10 ги вземам за обяд и в 1:30 започва първия час самоподготовка.

Това само във вашето училище ли е, или навсякъде е така? Честно казано, и мен да ме оставят само с 20 мин обедна почивка, и аз ще протестирам с цъкане на телефона. За дете пък е направо зверство, поне час им дайте на тия деца да починат егати.

# 97
Когато дъщеря ми беше малка, ех, преди години, стаята на занималнята беше на 1 етаж, точно до входа
Госпожата ги пускаше "на порции" по няколко деца да тичат на двора, като успяваше чисто физически да ги надзирава заради близостта на стаята, а и бяха заслужили доверието й Wink
Тази жена съм й вечно благодарна, златна беше...ех, спомени Simple Smile Караше ги да рисуват букви, стилизирани като човечета, и така ги запомняха много лесно, а и се забавляваха. Как ги омайваше, представа си нямате. Като магьосница. В стола им стържеха ябълките, че сменяха зъбки и не можеха да отхапват. Децата не са тъпи, оценяват жестовете...по-скоро са като огледало, отразяват това, което е насреща. Същият клас с редовната класна беше друг, но и тя беше...да кажем, че не се справяше...с материала, с дисциплината, с нищо...е, започваше всеки час с крясъци колко са тъпи  Mr. Green и обичаше подписките срещу деца и обидите. Та така.. и после очакваше ред, концентрация, знания...ми не става.  И се оправдаваше вечно, че нещо не й влиза в задълженията, че не е длъжна...
Разбира се, че не е навсякъде. В занималнята на малкия за 4 години всяка година се сменя режима, с цел да се оптимизира, и е с участие на класните, възпитателя и родители. И за режима, и за телефоните, мога да кажа как е и с домашните на сборна занималня, които са различни. Естествено, че е добре да се постави въпрос пред ръководството, ако то не е съобразило. Децата са различни, едно протестира, като цъка на телефона, друго просто блее, трето драска в учебника или шушука с приятелка.

# 98
  • София
Интересно ми е защо третокласници имат по 6 часа всеки ден. Синът ми сега е в четвърти - 2 дни имат по шест часа, 3 - по пет. Миналата година имаха само един ден с 6 часа.
Отделно всеки ден последните два часа са от по-леките - рисуване, музика, физическо, бит и техника.
Въпреки това в занималнята ги извеждат да играят почти всеки ден по два пъти. Само ако времето е много лошо не излизат, но и тогава имат време за почивка.

Допълвам - в нашето училище самоподготовката е между 2 и 4 следобед (ако са първа смяна децата). Така след обяда имат поне половин час да поиграят.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 10:15 от грейпфрут

# 99
  • sofia
Защото има палаво и невъзпитано дете, учителят да поставя въпроси за целия процес пред ръководството  newsm78
Визирах липсата на обедна почивка за децата. Часове до 13,10, обяд и в 13,30 на чина отново.....за това стриктно следяло ръководството...следователно, точно пред същото това ръководство трябва да се повдигне въпроса. Трябва да се направят промени в "процеса" и току-виж дисциплината станала с една идея по-поносима.

# 100
vesi1, съгласна съм за повечето време за движение, което трябва да е цел и на училището и на родителите. Не съм съгласна, че това има нещо общо с темата за палавото и невъзпитано дете. Щом другите могат да са мирни, възпитани и да работят по задачите, оправдания за изключенията (като изключваме медицински причини) са просто оправдания, а не реални проблеми с процеса, които са довели до ситуацията му.

# 101
Нашите третокласници имат 9 часа на ден. Целодневно са. Обядът е 30 мин, голямото междучасие също.

# 102
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Да кажа за обедния  отдих наистина не остава време, защото всеки ден имат по 6 часа . В 1:10 ги вземам за обяд и в 1:30 започва първия час самоподготовка. Често се сърдят , че нямат време за почивка и явно ми обявяват война. Гледам да не ги натоварвам много, караме си занимания по интереси .
Една част работят , другата мъжка част играят на телефоните.
Скрит текст:
Вчера въпросното бунтарче разбра, че баща му ще бъде в училище  и цял час стоя подпрян на стената с якето на главата. Опитах да поговоря с него и отговора беше, че аз съм щяла да го издам на баща му .Днес имаме среща с родителя и ще видим какво ще стане.
Защо не се прибират телефоните по време на час?
ето това е въпросът? колкото и да казвам телефоните прибрани никой не чува
Не те да си ги прибират, а ти да ги прибираш в началото на часа и да им ги даваш след края.

Защото има палаво и невъзпитано дете, учителят да поставя въпроси за целия процес пред ръководството  newsm78 Не е лошо да се развива към по-добро процесът, но не виждам, как ако 24 деца стоят мирно и си четат учебника, това едно дете трябва да получава чак такова специално внимание, че да се промени процесът, който всички други деца успяват да спазят (може би дори с удоволствие). По-скоро да се работи за дисциплината. Щом заради баща си може да мирува, значи по принцип може, но не иска.
Защото програмата е безумна. Не може да имат почивка по 30мин., в която да ядат и да почиват (в стаята), а после да се иска концентрация. Трябва да изразходват енергия тези деца, за да са здрави и да могат да дадат всичко от себе си и в образователния процес.
Синът ми е на 7г. и тренира. Освен това в у-ще имат т.нар. големи почивки, в които се извеждат на двора и се играе на макс. Не се извеждат само в пороен дъжд, но пък имат голям салон за тази цел. Занесли сме 2 комплекта дрехи и се преобличат, защото се изпотяват, но той е толкова доволен. Учене, игра, учене, игра, тренировка. Прибира се скапан от умора, но е толкова доволен. Когато учи, учи здраво, когато играе, играе на макс. Peace

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 14:46 от missence

# 103
  • Добрич
Графикът за учебното време и седмичното разписание в началото на всяка година /срок се утвърждава от РЗИ и РИО на МОН и не трябва да се нарушава. При хванато нарушение за излизане от графика и промяна в часовете се предвиждат глоби.

# 104
Тука говорим за занималня...отделно има си едни инструкции за организация на занималнята в начален курс, и там са разписани 2 часа самоподготовка, 2 часа спорт и отдих и 2 часа занимания по интереси, но аз съвсем лаишки и практически обясних какво съм видяла да работи като модел Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 15:12 от ♥ HAPPY ♥

Общи условия

Активация на акаунт