Безсилието на днешните учители

• 23 759
  • 243
  •   1
Отговори
# 75
Ок, браво на вас, че сте така единни.

При нас не е пропускано физическо, затова се включих, за да кажа, че не навсякъде е така.

И като е пропускано понякога (както се вижда от цитираните мнения), това не означава, че е системно и навсякъде. Така го написахте, все едно е практика. Дайте малко по-сериозно, наистина.

А аз говоря от първо лице и личен опит за дете в четвърти клас. Като по-скоро виждам, че тук информацията е малко в стил ЕЖК. И се пресилва. Не става дума за измисляне, не съм твърдяла, че някой нещо измисля. Просто не е ок, да прочетеш три майки във форум, че един път всяко дете пропуснало физическо и да се хвърлите да обобщавате, че часът по ФВС масово и принципно се пропуска. Ами не се пропуска, в грешка сте.

Missence, помня, че дискутирахме нещо в тема за детски градини и реших, че след като участваш там, детето ти е във възраст за ДГ. Не съм гледала подписи и следила възрастта му.  bouquet

# 76
  • София
Ок, браво на вас, че сте така единни.

Скрит текст:
При нас не е пропускано физическо, затова се включих, за да кажа, че не навсякъде е така.

И като е пропускано понякога (както се вижда от цитираните мнения), това не означава, че е системно и навсякъде. Така го написахте, все едно е практика. Дайте малко по-сериозно, наистина.

А аз говоря от първо лице и личен опит за дете в четвърти клас. Като по-скоро виждам, че тук информацията е малко в стил ЕЖК. И се пресилва. Не става дума за измисляне, не съм твърдяла, че някой нещо измисля. Просто не е ок, да прочетеш три майки във форум, че един път всяко дете пропуснало физическо и да се хвърлите да обобщавате, че часът по ФВС масово и принципно се пропуска. Ами не се пропуска, в грешка сте.

Missence, помня, че дискутирахме нещо в тема за детски градини и реших, че след като участваш там, детето ти е във възраст за ДГ. Не съм гледала подписи и следила възрастта му.  bouquet

Там е работата, че ако бяха само 3 майки, ехееее, нямаше и дума да се обелва. "Понякога", "понякога" и се оказа, че си е доста често. Това са майки от различни у-ща, различни градове вероятно и само от една тема във форум (има и още мнения в темата). Не е ЕЖК, а те споделят личен опит с деца си. Същото съм го чула лично от наши близки сем-ва и от начален учител. Ясно, че не е навсякъде, но не се случва и рядко явно.

...
Missence, помня, че дискутирахме нещо в тема за детски градини и реших, че след като участваш там, детето ти е във възраст за ДГ. Не съм гледала подписи и следила възрастта му.  bouquet

Няма проблем, аз поясних. Peace Няма как да говоря, ако нямам поглед в/у някои неща. Все пак съм проучвала преди училище и се интересувам от доста време от тази тема.

Физическо трябва да има всеки ден. Децата трябва да изразходват енергия. Ученето си е учене и е много важно, но и физ. натоварване не е за пренебрегваме. Често тази неизразходвана енергия избива в агресия.

# 77
Това за физическото е ясно. Много е важно и ако нямаха, аз първа щях да се поинтересувам защо.
В нашето училище не само имат, но и детето се прибира с мускулна треска, когато правят нещо нетипично, примерно, коремни преси.

Отделно от това, както написа по-горе някой, детето не трябва да се оставя само с тези часове.
Ние например ходим извън училище на плуване и модерен балет. Не мога да си представя, че ще оставя дъщеря ми да стане кюфте, тъпчещо чипс пред телевизора.

Но много се отклонихме от темата, за което моля за извинение всички пишещи.  bouquet

# 78
Врабчо, най-често се пропуска там, където класната води и физическото.

# 79
Моите ученици ме "изяждаха" ,ако кажа, че няма да имат физическо. Не сме пропускала часвете, но признавам, че особено в първи клас, съм прекъсвала поединично играта на децата, когато играят на народна топка, или други подвижни игри.  Сядах на пейката в двора, децата играят, а аз един по един ги виках да ми четат. Не е правилно, направо  е нарушение на правилата, но като няма време?! Часът е 35 мин, аз го удължавах с 5 мин. и пак времето не стига, за да се работи с всяко дете. През междучасието подготовка за следващия час, раздаване на дидактичен материал, включване на мултимедията, писане на дъската и десетте минути хвръкнали. Писането в тетрадките на образец за дом. работа  с червен химикал също изисква време. След часовете пак виках  изоставащите да наваксваме.
Та затова не се изненадвам, че има такава практика с пропускането на ФВС.

# 80

Класната да води физическо е повече от безумно. В нашето училище, от първи клас си имаме учител по ФВС. Класната водеше само т.нар. подвижни игри, но от миналата година (трети клас), това също мина към учителя по физическо. И реално децата само един ден от седмицата нямат такъв час.

K.A.G, изяждали са те, защото децата имат нужда от движение и тези часове си ги чакат с нетърпение, според мен. Не е вината и на учителите, аз никого не обвинявам, системата е такава.

# 81
О, да. Що часове по физическо, музика и изобразително изкуство бяха превръщани в математика и БЕЛ при госпожата на дъщеря ми...

# 82
И ние снощи на родителската среща говорихме по въпроса за пропускането понякога на часът по физическо. Надявам се да се случва все по - рядко, защото наистина децата имат нужда от движение, особено тези, които са целодневно обучение, ако от 8 до 16,30 не изразходват енергия, това все ще избие нанякъде

# 83
И при моето дете се пропуска физическото.Често срещано явление е за София.

# 84
Mоже ли да попитам авторката успя ли да намери подходящ съвет от темата си?
Ще е много интересно да видим как се развиват нещата в бъдеще.

# 85
  • София
Ехе, те много станаха "единичните" случаи с това физическо. Tired Дано родителите реагират на подобно безумие. Peace

.....Не е правилно, направо  е нарушение на правилата, но като няма време?!
Скрит текст:
Часът е 35 мин, аз го удължавах с 5 мин. и пак времето не стига, за да се работи с всяко дете. През междучасието подготовка за следващия час, раздаване на дидактичен материал, включване на мултимедията, писане на дъската и десетте минути хвръкнали. Писането в тетрадките на образец за дом. работа  с червен химикал също изисква време. След часовете пак виках  изоставащите да наваксваме.
Та затова не се изненадвам, че има такава практика с пропускането на ФВС.
Ето го другият проблем! Много материал, няма време, препускане през учебното съдържание и т.н.

Mоже ли да попитам авторката успя ли да намери подходящ съвет от темата си?
Ще е много интересно да видим как се развиват нещата в бъдеще.
И на мен ми е интересно, дали психоложката е направила някакви предложения за справяне със ситуацията?

# 86
В нашето училище не само имат, но и детето се прибира с мускулна треска, когато правят нещо нетипично, примерно, коремни преси.

Това защо е нетипично? Какво се прави в час по физическо в днешно време? Когато аз бях ученичка във всеки час по физическо се правеха коремни преси и лицеви опори. Плюс други неща, които се променяха, но тези бяха неизменни. Това си беше най-типичното. Сериозно питам.

# 87
Ами не правят всеки час коремни преси. Това е, което ми разказва дъщеря ми.
Много се отклонихме от темата, спирам вече с това физическо лично аз.

# 88
Опитайте с ерудираност да заинтригувате децата на тема, която ги касае. Но не да им наливате знания по учебник, а да ги смаете. Да, думата е сматете! Неочаквано ги изведете навън, задайте задача, която не касае учебния процес, но касае техни отношения. Използвайте природата, търсете идеи в интернет.
Разкажете им нещо неочаквано, но фактологически обусловено. Физика, химия - има достатъчно интересни неща. Те ще са едновременно изненадани от необичайния подход, стъписани и възхитени и ще са любопитни за следващите ви действия. Така ще спечелите вниманието им. А по-нататък - импровизирайте повече и не следвайте сляпо учебните програми. Децата са динамични, участвайте в тази динамика. не е като едно време да ги изкараш на черната дъска.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 00:36 от matao

# 89
Да кажа за обедния  отдих наистина не остава време, защото всеки ден имат по 6 часа . В 1:10 ги вземам за обяд и в 1:30 започва първия час самоподготовка. Често се сърдят , че нямат време за почивка и явно ми обявяват война. Гледам да не ги натоварвам много, караме си занимания по интереси . Една част работят , другата мъжка част играят на телефоните. Вчера въпросното бунтарче разбра, че баща му ще бъде в училище  и цял час стоя подпрян на стената с якето на главата. Опитах да поговоря с него и отговора беше, че аз съм щяла да го издам на баща му .Днес имаме среща с родителя и ще видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт