Искам да кажа ... (92)

• 60 786
  • 802
  •   1
Отговори
# 510
Рабит, мисля, че не би ми направило впечатление. Ако човекът ми е близък вероятно бих попитала, но ако видя някой с апаратче във формална обстановка не бих се впечатлила. Има нужда - носи.
По-важното в случая е ти да възприемеш себе си, а не как ще те възприемат останалите. Недостатък е точно колкото е недостатък и носенето на очила - никакъв.

И в тон с темата и аз трябва да ходя на очен. - 5 са ми лещите, обаче недовиждам, а като започна да шофирам ще трябва Simple Smile При мен е хем наследствено, хем много четене на лампа от дете. Но не ми пречи де, свикнала съм

# 511
Wild rabbit, леля ми е с 2 операции на ухото. В днешно време е на 70 години със 97% глухота на едното и със 70% на другото ухо. Нейната майка(баба ми) също си я спомням със слухов апарат. Леля ми има най- различни апарати- от тези, дето описваш, до слухов апарат вграден в рамките на очила за виждане. И това е вариант за теб! Та, за мен лично това е джаджа както са очилата, брекетите и т.н. Имаме приятел на 40 години. Почти не слуша. Когато сме на маса си седи и блее без да проявява интерес към средата, и компанията. И това по обясними причини. Бих предпочела стария приятел с екстра(апарат), отколкото различен(мълчалив, вглъбен, неразговорлив, вече от неудобство говори толкова тихо...) и без апарат.

# 512
  • Sofia
Ей ме на,  завърнах се от странство  Blush Hug.
Исках да почерпя с обещаните снимки,ама прикачи-то не ще  Crossing Arms.Пак ще го мъча.
Искам да кажа,че Прага ми хареса много, много .Толкова спокойно, уютно, подредено, красиво местенце  Hug.Хапка,пийка...разкош.
За мъже си говорите...моят е гъзарък  ooooh!.Аз съм по-сръчна,ама си трая  Whistling.
Зайче, съвсем нормално ми се струва, ако се налага да се носи слухово апаратче. Аз съм наблюдателна и ще забележа, но няма да коментирам. Предполагам, че повечето хора ще го сметнат за моден мобилен аксесоар, особено, ако видът му е по-екстравагантен. А и слуховите апаратчета,които съм виждала са съвсем мънички и не се набиват на очи. Слагай смело  Peace!

# 513
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Като заговорихте за очила....
Как бихте възприели човек със слухов апарат. Незабележим почти. Супер готин като визия, ако се забележи. Дискретен, но все пак...при вързана коса например...
Трябва да сложа, не ежедневно, но при определени случаи - конференции, шумна среда, семинари, голям офис.
Изобщо не се бях замисляла и реших, че това е последното нещо, което би ме "спънало".  Чудя се, обаче как биха го възприели околните. Все пак очила, които променят цялата визия се приемат съвсем нормално, че и модерно....., а нещо толкова малко и почти незабележимо...  newsm78
Дали защото са толкова скъпи и просто хората не ги ползват?
Две много мили и уважавани от мен съфорумки ме окуражиха, за което безкрайно им благодаря. bouquet
Аз по-скоро не чувам определени звуци и честоти.
Но, останалите...как бихте реагирали? Притеснявам се, да не започнат всички да ми крещят... Joy или да ми говорят на "ухо".

Абсолютно нормално се възприема, имам приятелка, която пострада при катастрофа като млада.
Проблемът е друг и трябва добре да го проучиш - носенето на апаратче задълбочава проблема със слуха. Затова добре се посъветвай с поне двама специалисти. Освен това, купи си най-най-доброто, ако наистина решиш, некачествените влошават нещата,  уж помогат, но намаляването на слуха прогресира по-бързо.
Проучвахме това, защото мъжът ми чува по-слабо с едното ухо и се чудехме дали да не си помогне, за да не се напряга. Но лекарите казаха, че е по-добре да поизчака.

Иначе е същото , както с очилата - имаш проблем с някое сетиво - помагаш си.

# 514
  • тук-там
Благодаря ви.  bouquet Трябваше ми едно рамо.. Аз съм го решила, де.. Просто в обкръжението нямам такива хора и...някак.. ми се струваше странно.  А в разговори се оказа, че доста недочуват, но не правят нищо по въпроса...  newsm78
Е, и цената е солена, но пък ще се чувствам по-сигурна. Peace

Проблемът е друг и трябва добре да го проучиш - носенето на апаратче задълбочава проблема със слуха. Затова добре се посъветвай с поне двама специалисти. Освен това, купи си най-най-доброто, ако наистина решиш, некачествените влошават нещата, вместо да помогнат.

Да, така е. Phonak ще е.  Минах прегледите.  Най-доброто е 4000 за едното ухо, аз кандисах на 2000. Joy Но и децибелите ми са само 40. Peace

# 515
Рабит, човек в близкото ми обкръжение е със слухов апарат, нито аз, нито друг съм забелязала да е променил отношението си към него. Не мисля, че някой би проявил негативни реакции. Нормално, имаш проблем, носиш. Наистина го намирам за идентично с очила. Гледай на теб да ти е добре.

Нещото, което чакахме, няма да стане, не и сега, не и без перипетии. Скапано ми е и тъжно, но така било писано. Все някога ще стане.

# 516
Добро утро!
Гена,  welcome, разказвай! Пък, ако не ти се разказва- направо снимки. Ние сме добри- и в двата случая няма да те върнем.
Жаки, нищо. Така е трябвало да стане.
Нямам идея какво да наготвя.

# 517
Добро утро! Спи ми се. Сънувах кошмари и спах много неспокойно... И в момента треперя.
Гена и аз искам снимки 😀

# 518
Добро утро!
Искам да кажа, че със затаен дъх следя постовете на Гена. Mr. Green
При нас нещата много ескалираха, планът е след по-малко от месец да сме заедно. Flutter
Харесахме апартамент, съпругът ми го заяви, от HR отдела ще дойдат на подписването на договора, поне да сме спокойни, че всичко ще е както трябва да бъде. Започва обратното броене. Hug

# 519
 bouquet Добро утро!

Съжалявам за Жаки, че не се  е случило, но дано е за добро. И нещо още по-хубаво да ви очаква!!

Лятоооо, това е прекрасно! Вълнуваш ли се много? Започна ли да правиш организация по преместване? Ау, звучи наистина много вълнуващо. Много ми се иска и ние да поживеем другаде, поне сега докато нямаме деца, за година поне.. работата ни предполага такава възможност и наистина ми се иска много!

mariat, сготви каквото и да е, и идвам да ям, че от сутринта съм бясна! Боли ме глава, по-скоро от очите идва, понеже съм с два монитора в офиса и се напрягам много. Тук в бизнес градата, в която съм има няколко завеения, и единсветното, което предлагат за закуска е целулит.. под формата на сандвичи, кроасани и боклуци всякакви. Аз нали съм сериозна, на НВ ВМХ и не се давам. Ама няма какво да ям!!!!!! И днес съм гладна и беснея от сутринта. Намерих си в шкафа супер малко орехи и сушени боровинки или касис, не го знам какво е ама ядох, защото направо полудях. Гладна съм!!!  Crazy

П.С Редактирам се, за да кажа, че от около 8 дни не ям ВХ и корема, който ми е областта от тялото, която най-много НЕ си харесвам, доста се е прибрал. Не се подувам, не ми е лошо и съм много доволна, въпреки, че не спазвам режима май съвсем точно. И все пак.. има ефект!!!  Crazy Догодина на яхтата ще съм манИкееенка. Дано има Жакузиии

# 520
  • Някъде там
Добро утро
Гена всички сме на опашка за снимки.
Аз съм по добре,остана ми само хремата но тя е най-неприятна.
Зайче в днешно време никой няма проблем с тези неща.Поне при възрастните.
И моите са с очила от 1 клас,тогава видяхме проблема.Да ви кажа честно,по принцип не се забелязва и е модерно но все още има деца които се подиграват.На моите се случи при преместването от едното училище в другото в 5 клас,няколко момчета им се бяха подигравали че са красиви очилатки и ако не махнат очилата ще погрознеят. newsm78 Grinning.На тях не им беше направило голямо впечатление. Grinning
Наистина неправилното използване на техниката задълбочава проблема си мисля аз.На моите проблема дойде от кувьоза,но и баба им е с късогледство.Когато им говориш обаче,кой ти чува.
Така ми се празнуваше утре някъде навън но нали сме болни ще си го отпразнуваме в къщи семейно.
Жаки,може пък по хубаво да ви се случи.  bouquet
Лято,много щастие и любов на новото място желая. bouquet
Леща сложих в кукара да има за девойките,другото после ще го мисля.Имам много работа обаче с тая хрема толкова неприятно ми сълзят очите че и работата е по неприятно от обичайното.

# 521
  • Sofia
 Hug кажете друг сайт за снимки и ги качвам,прикачи не зарежда  Crossing Arms.
Лято, ще бъдеш очарована от Прага  Hug.
Скрит текст:
Всичко е така спокойно,уредено...Изключително доволна съм и от туристическата агенция,макар и малка и неизвестна за мен. Подготвени, любезни и отзивчиви екскурзоводки. Имахме две пешеходни екскурзии, що километри навъртях,не е истина  Shocked.Заместих спорта съвсем успешно. Имат красиви църкви,катедрали,синагоги...въобще впечатляваща архитектура от Австро-унгарския им период. Както каза едната екскурзоводка- случили са на поробител чехите  Thinking. Ако човек трябва да избира между Прага и Виена, определено избирам Прага. Peace. Иненадах се,че не са в еврозоната,а си харчат техните си пари-чешка крона,която трудно се смята в БГ лева. 100 крони= 4 евро. Височък им е стандартът на чехите. Видяхме се с родата-вуйчо ми,братовчед ми с жена си и дъщеричката им. Разходиха ни по места, които не са популярни за туристите. Опитахме и от традиционната кухня- гулаш, кнедли, джоланче, траделник- един сладкиш , който в Румъния е румънски, в Чехия-чехски, а си го имаме и в България.По Валтава разходката беше чудесна.Музеи не сме посещавали, само музеят на шоколада  Mr. Green. Ходихме и в един замък, на 40 км от Прага. Пилзен и Карлови Вари оставихме за следващия път.
Днес по обяд изпращам мама, след това сме на РД с младежа,а вечерта съм на вино и кино с приятелка от чужбина, която утре си тръгва. Ще гледаме българския "Маймуна".
От утре смятам да се кротна и да си вляза в моя си режим-спорт и по-регулирано хранене, чееееееее  Embarassed.

# 522
  • В Космоса
И аз чакам снимките, Гена. Party Влюбих се в Прага и така ми се живее там, но едва ли ще ме отвее натам в този живот.
postimage.com  за снимки

# 523
  • София
Зайче, изобщо не би ми направило някакво впечатление тази малка подробност, за която говориш.   Peace
Имам много добра позната с апаратче, която единственото впечатление, което ми оставя, е, че е супер готин и слънчев човек.

Гена и аз чакам снимки, за да си припомня Прага. Моят мъж веднага би я посетил отново, но аз не държа да ходя втори път, при положение, че има толкова други места, на които не съм била, а много искам да посетя.  

Жаки, пожелавам ти това, което сте искали, все някога да стане.  Hug

# 524
  • Пловдив
И аз съм със слухов апарат на лявото ухо, който не нося Laughing Laughing Laughing Laughing Защото съм млада и Убава. Обаче..... понякога го нося, не съм отбелязала нещо особено. Когато съм без него (90% от времето съм без него) не чувам с лявото ухо и ако съм с мъжа ми или някой който познавам много добре на голяма маса - седя му от дясно, те си ме знаят колко чувам и ако искат да ми кажат нещо ме побутват. Ако съм в малка компания - седя срещу който искам да разбирам, да го гледам в лицето и да разбирам по устните. Изобщо моето семейство се е научило да не разчита, че ги чувам, гледат да ме бутнат, да ми сигнализират, че ми говорят.

Общи условия

Активация на акаунт