Анорексия

• 83 862
  • 814
  •   1
Отговори
# 465
Докато мислиш така,няма да се оправиш.Храната е ВАЖНА,ние живеем,имаме сили,спортуваме и т.н. благодарение на храната.Тя е жизненоважна.
аз не искам да мисля за нея въобще,гледам да се разсейвам с други неща ина4е ще се побъркам..

# 466
  • Варна
Докато си гладен е съвсем нормално да си обсебен от мисълта за храна.

# 467
Докато си гладен е съвсем нормално да си обсебен от мисълта за храна.
зна4и ми казваш,4е ако съм яла -няма да мисля за нея ,всмисъл организма няма да иска още и няма да прекаля ?

# 468
Габи, болно ти е мисленето, разбери! За храната не се мисли, а тя се поглъща!

# 469
  • Варна
Да,разбира се.Аз лично преди час изядох около 300 мл. свинска супа с две филии хляб.В момента се чувствам идеално,не съм гладна,не ми е тежко.Около 16 часа мога да хапна 5-6 мандарини.Ще вечерям около 18.30 часа,решила съм да направя свински ребърца с някаква салата.Ако огладнея между храненията с чиста съвест ям плодове или салата.На ден се храня около 4 пъти,може и 5 ,като в 10ч и в 16ч почти винаги са плодове.
Необходим е баланс,да не е малко количеството,същевременно не трябва да се прекалява.

# 470
Да,разбира се.Аз лично преди час изядох около 300 мл. свинска супа с две филии хляб.В момента се чувствам идеално,не съм гладна,не ми е тежко.Около 16 часа мога да хапна 5-6 мандарини.Ще вечерям около 18.30 часа,решила съм да направя свински ребърца с някаква салата.Ако огладнея между храненията с чиста съвест ям плодове или салата.На ден се храня около 4 пъти,може и 5 ,като в 10ч и в 16ч почти винаги са плодове.
Необходим е баланс,да не е малко количеството,същевременно не трябва да се прекалява.
проклети страх малко по малко дано го надмогна ... вси4ко ще е докато пробвам ,в момента страшно ме боли корема и знам 4е е гладен но ме е страх да си взема нещо

# 471
знам ,4е там ми е проблема но не мога да го преодолея,нямам тази сила явно Sad

# 472
  • Варна
проклети страх малко по малко дано го надмогна ... вси4ко ще е докато пробвам ,в момента страшно ме боли корема и знам 4е е гладен но ме е страх да си взема нещо

За това ти трябва психолог,да говори с теб,да обсъждате страховете ти.Трябва ти малко помощ,за да се справиш.Приеми я!

# 473
знам ,4е там ми е проблема но не мога да го преодолея,нямам тази сила явно Sad
А как опитваш да го преодолееш и опитваш ли изобщо?

# 474
Добър ден и за много години,нека новата 2017 ви донесе много здраве ,щастие,любов,само положителни емоции и успехи както в ли4ен така и в професионален план.А аз да се похваля казах си край от този страх и искам новата година да оздравея напълно...днес ве4е съм изяла 2 солети,защото много ме болеше корем4ето,после малко плод...може някъде преди това да съм питала но с какво да запо4на да се храня,да не ме боли корема и да не напълнея-защото в устата имам разли4ни вкусове и ми се ядат много неща.Аз ще се оправя и няма да съм като сега по4ти парцал..Решила съм и да си направя режим какво да хапвам и кога и дори да се 4удя дали да го изям ще знам 4е трябва,*ако някой може да ми помогне с режима ще съм многго благодарна)трябва да живея!!!

# 475
  • Варна
За много години gabrielad,желая ти през новата годна основно здраве и да се пребориш със себе си.
Мисля си,че супички са подходящи като за начало.Може всичко да е пасирано,за да не се дразни стомаха.Няма как да напълнееш от супа,тъй като 80% е вода,която ще изпишкаш.
Но все пак не е лошо диетолог да се изкаже.

# 476
За много години, Габи! Желая ти много здраве, от здраве да не се отървеш! Аз ти предлагам да употребяваш каши като грис, а също нишесте и ти писаха вече детски пюрета с месо, картофи! Прави за супа сухарчета! Те по лесно са за храносмилане!

# 477
За много години!  Габриела, ти трябва да качиш някакви кг, да достигнеш оптималните кг за твоята височина и тогава да ги засържиш. Не може да си 39 и да не искаш да качиш. Ще намеря индекс на телесната маса калкулатор и ще ти пусна да си изчислиш колко под нормата си. Трябва да наддадеш поне до долната граница на нормалното тегло. Ще ни напишеш ли кое е това за теб? За захранването наистина ти трябва специалист, докато намериш такъв трябва да ядеш неща които са лесно смилаеми и не дразнят-бебешки каши, картофено, тиквено, морковено пюре, по принцип вс бебешки пюрета, но не по 1 пюре на ден. А поне по 3 в началото. Натурално кисело мляко, ябълково пюре. Ябълките съдържат пектин, който е полезен за стомаха, но ти препоръчвам плодовете и зеленчуците да са на пюре, варени в началото. Ако си ги правиш сама пюретата добавяй и мазнина. По малко масло или олио. Мозъка ти се нуждае от мазнини за да функционира. Пробвай на пюрета поне 1-2 седмици. После добавяй и други по твърди неща. Незнам дали имаш изписани някакви лекарства за болки в стомаха, ако не, отиди на лекар отново за да ти изпишат нещо, има такива лекарства и ще ти помогнат за овладяването на болките, но трябва да се храниш.
http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa
Отговори ми за твоето оптимално тегло към което ще се стремиш.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 13:04 от Darcey

# 478
За много години!  Габриела, ти трябва да качиш някакви кг, да достигнеш оптималните кг за твоята височина и тогава да ги засържиш. Не може да си 39 и да не искаш да качиш. Ще намеря индекс на телесната маса калкулатор и ще ти пусна да си изчислиш колко под нормата си. Трябва да наддадеш поне до долната граница на нормалното тегло. Ще ни напишеш ли кое е това за теб? За захранването наистина ти трябва специалист, докато намериш такъв трябва да ядеш неща които са лесно смилаеми и не дразнят-бебешки каши, картофено, тиквено, морковено пюре, по принцип вс бебешки пюрета, но не по 1 пюре на ден. А поне по 3 в началото. Натурално кисело мляко, ябълково пюре. Ябълките съдържат пектин, който е полезен за стомаха, но ти препоръчвам плодовете и зеленчуците да са на пюре, варени в началото. Ако си ги правиш сама пюретата добавяй и мазнина. По малко масло или олио. Мозъка ти се нуждае от мазнини за да функционира. Пробвай на пюрета поне 1-2 седмици. После добавяй и други по твърди неща. Незнам дали имаш изписани някакви лекарства за болки в стомаха, ако не, отиди на лекар отново за да ти изпишат нещо, има такива лекарства и ще ти помогнат за овладяването на болките, но трябва да се храниш.
http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa
Отговори ми за твоето оптимално тегло към което ще се стремиш.
настръхвам само като видях по 3 пюрета...лекарства за болките имам ,но помагат колкото могат а на гладен стомах явно помага само храна ,киселото мляко ще пробвам на айрян,защото ми се гади..зна4и ябълъките да ги варя и пасирам?/а ако ям 3 пюретане трябва да ям друго нали ? Това е страшно много... а а теглото наи много 45-46 не искам пове4е,въпреки 4е стойностите които покава този калколатор са от 57 до 71

# 479
За много години gabrielad,желая ти през новата годна основно здраве и да се пребориш със себе си.
Мисля си,че супички са подходящи като за начало.Може всичко да е пасирано,за да не се дразни стомаха.Няма как да напълнееш от супа,тъй като 80% е вода,която ще изпишкаш.
Но все пак не е лошо диетолог да се изкаже.
какъв вид супа ?

Общи условия

Активация на акаунт