Анорексия

• 83 980
  • 814
  •   1
Отговори
# 270
Не съм се включвала до сега,но не мога да разбера от цялата история,дали стомахът ти не иска храна ,или психиката ти я отхвърля.Толкова дълго време си гладувала,така,че секрецията на ензими,които се отделят нормално за преработка на храна е на кота "нула".Трябва да събудиш тази дейност с постепенно покачване на количествата и разширяване на разнообразието на храни.Идеята,която е дала sylviana  за течните храниq е ок - пробвай с няколко шишета.Добра идея е да разглеждаш кулинарни сайтове и блогове,съответно и  да си сготвиш нещо сама.Трябва да се сприятелиш с храната.В никакъв случай  няма да напълнееш отново,ако правилно съчетаваш храните,напротив - ще се сдобиеш със здраво,красиво и добре работещо тяло.Тялото ти е най-добрият ти приятел ,за да съществуваш на земята,така че - погрижи се за него - има защо,повярвай ми!

# 271
Ама чета последните постове и запчовам да се ядосвам. Като не знаете да му се не види, не пишете глупости бе! Мислете, четете, мислете,па тогава пишете. Но не -зор, всеки да си "из.....а" мнението.
Аноресичка ще си готви и ще гледа кулинарни предавания!!! От ефект дефект ще направите. Ако това е истинско момиче с реален проблем, нямате си и  идея колко е отговорно, че да плещите глупости и да изготвяте менюта.

Аман! Ужасно се ядосах на някои тъпотии тук.

Габи, НИЕ НЯМА да ти помогнем, разбери. Може да ти е по-лесно да общуваш с хора виртуално, но ще ти помогнат лекарите.  Отиди в Токуда е моя съвет, върни се там.  Там ще ти помогнат, там знаят как.

Тук ще объркат и ще ти оплетат и без това крехката психика. Има много ценни съвети, има и откровенни глупости, не съм убедена, че ти обаче сама можеш да направиш правилна преценкаи да отсееш адекватните коментари.

# 272
 Whistling  Whistling Whistling
Някой не си е взел лекарствата....

# 273
  • София, Лагера
Чак сега ли се стресна, Габи?  Rolling Eyes
Колко пъти споменахме думичките "смърт" и "умираш"? Не вярваш ли още, че натам си тръгнала?
Ако не можеш да се насилиш да се захраниш, най-добре влез в болница. Да, не е най-приятното нещо, но така ще оцелееш... ние тук може да те подкрепяме, но това не стига.

# 274
Даваха ми такава те4на храна , а аз я изхвърлях в мивката,като казвах 4е съм я изпила.Другите лекарства ги пия,колкото до готвенето убожавам да готвя,даже аз цяло лято готвех вкъщи и изненадвах мама с много разли4ни неща всеки ден..

# 275
  • София, Лагера
...Ами като изхвърляш течната храна какво очакваш? Да се оправиш ли?  Rolling Eyes Лекарствата не те хранят, нали знаеш?...
Не знам дали е подходящо да те питам, ама кое според теб е по-лошо? Да тежиш 55  кг или да умреш?

# 276
Храните трол в тая тема  Naughty

# 277
  • Бургас
Храните трол в тая тема  Naughty
Болните от анорексия са точно такива и имат точно такива разсъждения и поведение.
Родителите или не са наясно със сложността и сериозността на болестта и факта, че не е "от инат", или знаят всичко, но са безсилни въпреки това. Има случаи, в които наистина няма какво да се направи, затова умират толкова момичета от това.
Та може и да не е трол. А дори и така да е, може пък написаното да помогне на някое друго момиче, попаднало в плен на анорексията.
Така че пак не сме се хабили напразно  Mr. Green

# 278
жалко е 4е все още не ми вярвате , но какво да  нааправя ... толкова ми е объркано стоя в едно половение и това е

# 279
Чети как се лекува анорексия и как да се храниш.

# 280
  • Бургас
жалко е 4е все още не ми вярвате , но какво да  нааправя ... толкова ми е объркано стоя в едно половение и това е
Повечето хора не ти вярват, защото звучи абсурдно човек да се самоубива доброволно с глад ... и който не е бил свидетел на това /пряко или косвено/ даже му е трудно да повярва, че такива неща наистина са възможни и се случват.
Аз знам, че това, което пишеш е възможно ... не пиша обаче, защото не виждам полза от всичко, което изписах до момента. Върни се назад в темата и чети....
Отидете отново на лекар, не чакай антидепресантите да ти спасят живота.
И просто яж... макар и за теб това да е най-сложното нещо в момента. Иначе умираш. Това е.

# 281
Повечето хора не ти вярват, защото звучи абсурдно човек да се самоубива доброволно с глад ... и който не е бил свидетел на това /пряко или косвено/ даже му е трудно да повярва, че такива неща наистина са възможни и се случват.
Аз знам, че това, което пишеш е възможно ... не пиша обаче, защото не виждам полза от всичко, което изписах до момента. Върни се назад в темата и чети....
Отидете отново на лекар, не чакай антидепресантите да ти спасят живота.
И просто яж... макар и за теб това да е най-сложното нещо в момента. Иначе умираш. Това е.

Прекрасен пост. Мон е казала всичко, което може да се каже.
За съжаление, ако е реалено момиче, а не трол, няма да я спасим.  

Та точно така е, който не знае какво е - косвено или лично,  може да му се струва, че  със заплахи, кулинарни предвания и прочие дивотии ще помогне. Греши зловещо.
Та, ако не знаеш, понякога е по-добре да замълчиш.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 11:11 от Самсара

# 282
Самсара, пътищата за изход са различни. Тук помагаме с кой-каквито са му възможностите, на когото не харесва, търси други специалисти. И ти точно няма как да си сигурна кой какво знае, че даваш акъли на килограм. Май едно си излекувала, ама нерви не са ти останали, щади си ги.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 09:17 от acer

# 283
  • Варна
Аз мисля,че всеки съвет по един или друг начин е ценен.Общото между всички е желанието да помогнем на момичето.Ясно е,че повечето не сме минавали и дано никога не минем по този път и може би даваме грешни съвети,но така или иначе за в момента не виждам детето да се лекува адекватно.Кое ще е по-добре да я игнорираме или всеки да сподели какво мисли.Наистина не се знае кое ще помогне.В момент на безпомощност дори ми минава мисълта за пердах,не се гордея с това,но честно мисля си го.

# 284
Габриела, а ти продължаваш ли да сваляш или все пак се застопори на 41 кг?

Общи условия

Активация на акаунт