Анорексия

• 83 958
  • 814
  •   1
Отговори
# 285
Самсара, пътищата за изход са различни. Тук помагаме с кой-каквито са му възможностите, на когото не харесва, търси други специалисти. И ти точно няма как да си сигурна кой какво знае, че даваш акъли на килограм. Май едно си излекувала, ама нерви не са ти останали, щади си ги.

Аз чета кой какво знае или какво показва, че знае. Акъли не давам, нито съм глупава и заядлива, не ме бъркай със себе си Simple Smile
Между другото разпознахте се идеално тези с "умните" съвети и скочихте, което само по-себе си показа, че сами си знаете, че пишете глупости - Гузен негонен бяга.

Ако някой знае наистина за какво говори и че не е напляскал нещо само колкото да си отвори устата, няма да се "засегне" от поста ми  bouquet

Но "специалисти" в този форум бол. И по нерви, и по анорексия  и по-всякакви Вселенски въпроси.

А сега по темата - аз все повече си мисля, че наистина това е трол. Но пък е вярно, че темата може да е полезна на някой, който потърси информация за анорексията. Не сме се хабили съвсем напразно.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 11:19 от Самсара

# 286
  • Варна

Между другото разпознахте се идеално тези с "умните" съвети и скочихте, което само по-себе си показа, че сами си знаете, че пишете глупости - Гузен негонен бяга.

Ако някой знае наистина за какво говори, няма да се "засегне" от поста ми  bouquet

Ако и мен визираш изобщо не съм скочила,изказах мнението си.Прекалено сериозна е темата,за да се заяждам на дребно Rolling Eyes

# 287

Ако някой знае наистина за какво говори, няма да се "засегне" от поста ми  bouquet
Ако и мен визираш изобщо не съм скочила,изказах мнението си.Прекалено сериозна е темата,за да се заяждам на дребно Rolling Eyes

Не визирам теб  bouquet  Ти си съвсем адекватна по темата Simple Smile
И да, напълно си права, прекалено е сериозна, за да се занимаваме една с друга, но някои не ги свърта просто, иде им от вътре. И именно, защото е сериозна, когато пишеш непроверени неща е по-добре да си затраеш. Спирам, че не не ми се влиза в махленски разправии. А и то няма какво повече да се каже.

# 288
Умни или глупави съвети - в качеството си на каква раздаваш квалификации? Форумът се за обмяна на мнения, от къде на къде ще казваш кой може да каже нещо, или не. Не е лоша идеята ти да си затраеш особено, когато, както каза не си сдържаш нервите. Ще видим, обаче дали ще успееш.

# 289
Аз по-назад в темата помолих хората, които не могат да помогнат по някакъв начин, поне да не пречат.
Това със съветите за храненето няма да помогне. Не може да караш човек, който има подобен проблем просто ей така да започне да се храни. Да не говорим, че дори и да иска, захранване с такива храни, тежки за стомаха, е абсурдно.
Човек, в подобно положение има нужда от нещо друго.
Момичето си е съвсем реално, по-назад пак го написах.

Габи, ако не ме послушаш, ще дойде момент, в който тотално тялото ще ти откаже.
Прочети какво съм ти написала!
Разбираш ли, че си на прага на необратимото?
Задействай се, докато е време и докато можеш още да се спасиш.
Няма как човек да ти помогне, ако ти самата не го позволиш.
Прегръщам те!

# 290
Самсара, скъпа, ама много си груба бе душа. Направо скачаш на бой. Не можеш ли по-приемливо да се изказваш, по-тихо, но така, че пак да се забележи твоето мнение. Ти освенда се караш, конкретен съвет не даваш... Много си зле  Rolling Eyes

# 291
Ама чета последните постове и запчовам да се ядосвам. Като не знаете да му се не види, не пишете глупости бе! Мислете, четете, мислете,па тогава пишете. Но не -зор, всеки да си "из.....а" мнението.
Аноресичка ще си готви и ще гледа кулинарни предавания!!! От ефект дефект ще направите. Ако това е истинско момиче с реален проблем, нямате си и  идея колко е отговорно, че да плещите глупости и да изготвяте менюта.

Аман! Ужасно се ядосах на някои тъпотии тук.

Габи, НИЕ НЯМА да ти помогнем, разбери. Може да ти е по-лесно да общуваш с хора виртуално, но ще ти помогнат лекарите.  Отиди в Токуда е моя съвет, върни се там.  Там ще ти помогнат, там знаят как.

Тук ще объркат и ще ти оплетат и без това крехката психика. Има много ценни съвети, има и откровенни глупости, не съм убедена, че ти обаче сама можеш да направиш правилна преценкаи да отсееш адекватните коментари.

В Токуда да не е самият Господ лекува!? Там ги наливат с обикновени антидепресанти като бифлокс, ципралекс или сероксат и други...питайте момичето, какво са й дали да пие! Хора, анорексик и алкохолик трябва да иска да се излекува, трябва да разбира проблема си, за да се отърве от него! В Токуда дават на анорексиците антидепресанти и карат ги да ядат чрез беседи с психолозите...това е! А има ли там нещо за ядене в тази Токуда? Отидете и вижте!

# 292
Подкрепям казаното от Самсара. Има теми, и считам, че тази е такава, в които не всеки трябва да се изказва. Няма значение дали конкретната девойка е истинска. Може друга анорексичка да чете тайно и с надежда. Не вярвам в тема за рака да нахлуят хора и да дават съвети, с които предполагат, че са полезни. Тук се изхожда от логиката, че всеки се храни, за да живее = всеки разбира от храна = всеки може да даде съвет как да се храним.  Confused Още нещо, ако тялото дълго време е ограничавано от храна, предписаните "режими" основно с белтъчини ще я довършат.
Габриела, ако искаш помощ слушай лекарите и не ги саботирай. Другото, което ще е полезно за теб е да говориш с майка си тя да пише в темата (ако има сили и прецени, че ще й е от полза).
НА ТЕБ НЕ СМЕ ТИ ОТ ПОЛЗА, А ОПРЕДЕЛЕНО, НЯКОИ ПОСТОВЕ МОЖЕ ДА ТЕ ОБЪРКАТ!
Скрит текст:
Irina37, не разбирам какво искаш да кажеш с този пост, много е объркан.

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 10:58 от Kaktus s usmivka

# 293
  • в кукувиче гнездо
Даваха ми такава те4на храна , а аз я изхвърлях в мивката,като казвах 4е съм я изпила.Другите лекарства ги пия,колкото до готвенето убожавам да готвя,даже аз цяло лято готвех вкъщи и изненадвах мама с много разли4ни неща всеки ден..
Това е пълен абсурд! Анорексичка да готви, айде стига вече...

# 294
# 295
Даваха ми такава те4на храна , а аз я изхвърлях в мивката,като казвах 4е съм я изпила.Другите лекарства ги пия,колкото до готвенето убожавам да готвя,даже аз цяло лято готвех вкъщи и изненадвах мама с много разли4ни неща всеки ден..
При мен също беше така. Готвила съм за заблуда на родителите ми: 1-во с идеята, че така заблуждавах, че докато съм готвила съм опитвала и вече не ми се яде, чопвах 2 пъти и ставах от масата и 2-ро защото непрекъснато си мислех, че тези нищожни количества, които все пак съм изяла трябва да се изгорят, за да не напълнея и гледах непрекъснато да се движа, за да горя калории. Абе мозъкът изкуква... има някаква логика в действията но... Хората с хранителни разстройста са много добри в измислянето на стратегии за прикриване на това, което вършат.

# 296
  • в кукувиче гнездо
При мен също беше така. Готвила съм за заблуда на родителите ми: 1-во с идеята, че така заблуждавах, че докато съм готвила съм опитвала и вече не ми се яде, чопвах 2 пъти и ставах от масата и 2-ро защото непрекъснато си мислех, че тези нищожни количества, които все пак съм изяла трябва да се изгорят, за да не напълнея и гледах непрекъснато да се движа, за да горя калории. Абе мозъкът изкуква... има някаква логика в действията но... Хората с хранителни разстройста са много добри в измислянето на стратегии за прикриване на това, което вършат.
Това изречение за анорексик е направо комично, ако не абсурдно. Като знам как се отвращават от храната, да тръгне да готви, да обожава да готви, неее, неее, това е пълен та*ак.

# 297
  • гр.Пловдив
Може би в началната фаза вършат работа тези гимнастики с готвенето и сътворяването на сценарии за хранене през деня в училище ,с приятелки навън и т.н..,но после и аз мисля,че не е възможно..

Тези дни четох една история на анорексичка от Чехия и там изключително много момичето акцентираше на нечовешките и постоянни болки,които се изпитват буквално нон-стоп,понеже болните седят или лежат на кокалите си Sad Освен това т.нар. самоизяждане на органите било съпроводено с адски болки,направо незнам как я издържат тази агония!!!! ooooh!

# 298
готвенето може да си е напълно ок за анорексик, стига да не трябва да яде храната след това. същото като да шиеш, плетеш, рисуваш - манипулираш храната с ръцете си и нищо повече. готвенето за себе си понякога се ползва при терапия, а не готвенето по принцип.
Теди, с голяма воля го правят тези хора. представяш ли си усилията им да бяха насочени към нещо градивно, вместо към саморазрушение.

# 299
Хранителните разстройстава са болестни състояния. Който не е боледувал от дадена болест само си мисли, че разбира по описанието й за какво става дума.

Общи условия

Активация на акаунт