Анорексия

• 83 948
  • 814
  •   1
Отговори
# 300
Кактус, не разбирам защо така нападателно се включи в темата. дори и не всички да са преминали през анорексия, е ценно да се видят и мненията на “страничните“ хора, начинът им на мислене, нагласата им към болестта. не мисля, че някой в тая тема е бил злонамерен към авторката. напротив, къде с окуражаване и насърчение, къде с мъмрене, къде с друго, но всички пищеши тук са доста съпричастни на проблема.

# 301
Нападателно не съм се включила. Изказвам неодобрение относно това да се дават неуместни съвети. Авторката търси помощ, а конкретни постова са опасни, други са демотивиращи, объркващи. Достатъчно й е трудно ежедневието, за да хаби още енергия да доказва, че има реален проблем. Едва ли ще продължи да пише.
...дори и не всички да са преминали през анорексия, е ценно да се видят и мненията на “страничните“ хора, начинът им на мислене, нагласата им към болестта.
Пак казвам в тема за рака ще се включат ли същите хора за да си изразят нагласите #Crazy.?
Давам идея - направете си тема в клюкарника.  

# 302
спекулираш. и сравнението е неуместно. ракът не е нещо, което човек си причинява сам и умишлено.  Peace темата е в публичен форум, не е заключена и всеки има право да изрази мнението си по нея, независимо дали на теб ти харесва или не.  Peace

# 303
  • Sofia
Анорексията също не си я причиняваш сам и умишлено. Това е болест. Не разбирам защо повечето хора не го разбират. Включително и авторката според мен.
По повод лечението - не знам авторката кой я прати точно в Токуда и защо, но аз лично не съм чувала психиатрията на Токуда да е някаква особено добра. Да не говорим, че нямат стационар, а само кабинет (доколкото знам). Според мен много по-разумно е да отиде на 4-ти км или в медицинска академия. Но това си е мое мнение. Ясно ми е, че няма да отиде.

# 304
  • в кукувиче гнездо
Анорексията също не си я причиняваш сам и умишлено. Това е болест. Не разбирам защо повечето хора не го разбират. Включително и авторката според мен.
По повод лечението - не знам авторката кой я прати точно в Токуда и защо, но аз лично не съм чувала психиатрията на Токуда да е някаква особено добра. Да не говорим, че нямат стационар, а само кабинет (доколкото знам). Според мен много по-разумно е да отиде на 4-ти км или в медицинска академия. Но това си е мое мнение. Ясно ми е, че няма да отиде.
Това подчертаното не ми стана ясно. Как се причинява сам, ако сам не спреш да се храниш?
И това момиче в психиатрията ли е лежало на Токуда или в отделението по гастроентерология?

# 305
Значи щом не е рак, може да се дават "съвети" е така, да си говорим просто. А ако е травма, ако е епилепсия, ако е шизофрения, ако са панически атаки....какво значение има коя е болестта, не говорим за главоболие и да има дилема да пия ли хаче за глава, или да чакам да ми мине.
Никой не може да забрани на другите да се изказват. Ей Богу, защо го правят не мога да разбера. Има толкова други неангажиращи теми.

# 306
  • Sofia
Не всеки, който е спрял да се храни е отключил анорексия. Много хора спазват диети през целия си живот и не се разболяват от анорексия. А тези, които са спрели да се хранят не са искали да се разболеят и да умрат. Просто са се разболели впоследствие. Това е психиатрично заболяване и никой не е виновен, че се е разболял от него.
Не е лежала никъде. Само се е консултирала в кабинет, дали са й рецепта и толкова. А трябва да лежи.

# 307
в токуда има специализиран център за лечение на хранителни разстройства, не просто психиатър. в исул има специализирана клиника за терапи на метаболитно-ендокринни заболявания и диетика, също не е само психиатричен кабинет. не знам защо смяташ, че е по-разумно да върви на 4-ти км или в ма.

# 308
в токуда има специализиран център за лечение на хранителни разстройства, не просто психиатър. в исул има специализирана клиника за терапи на метаболитно-ендокринни заболявания и диетика, също не е само психиатричен кабинет. не знам защо смяташ, че е по-разумно да върви на 4-ти км или в ма.
Писах горе и една от съфорумките в скрит текс е написала, че много е объркан постът ми! Няма нищо объркано! Анорексията е заболяване и не се знае дали самият човек я предизвиква, дали то идва извън всичко в главата и съзнанието на човека, но сме тук за да си помагаме! Написах, че в Токуда, а и навсякъде лечението е еднакво! Дават им антидепресанти в рода на бифлокс, ципралекс, сероксат и психолозите ги карат с беседите си да се хранят! Написах, че както алкохолик, така и анорексик, не може да се излекува без да е поискал това. И едните, и другите излизат от болници и продължават да не се хранят или да пият /алкохолици/. Човекът трябва да реши, че иска да се отърве от болестта...и тогава може да му се помогне! Племеничката ми казва, че й харесва да е така слаба и прочее и в усмирителна риза да я закараме в Токуда..., тя казва, че няма да отиде там, няма да яде...и ще се самоубие....Как да се помогне....? Човекът трябва да иска да се оправи!

# 309
Ирина, нямам наблюдения върху токуда. мислех, че имат по-професионален и комплексен подход, напр. оценка на цялостното състояние, изготвяне на режим за захранване, консултации с психиатър и психолог. ако е само да отидеш за рецепта за антидепресанти  ooooh!
иначе в исул захранват със сонда при тежки състояния, след махането ѝ следва режим на захранване, с поетапно въвеждане на храни, включват и медицински храни. консултират всички проблеми със специалисти - бъбреци, сърце, черен дроб, кръвен статус. мисля, че в това отношение там доста си разбират от работата, но пък сякаш (поне преди) игнорират много психичното състояние на болните.

# 310
Рботата с психолог е много важна (жалко, че хонорарите им са депресиращи).
 Irina37, написах, че поста ти е объркващ, не разбрах дали подкрепяш или отхвърлаш  ролята на психоложката (в Токуда) в оздравителния процес.
Ние не знаем със сигурност дали само антидепресанти са й предписали.

Изрових това, може да е полезно да се прегледа http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Leh3FQHGmxE … ;client=firefox-b

http://ed.dir.bg/_wm/basic/?df=82628

Габи, ако искаш потърси контакт с Катерина Павурджиева. Това е филм с нейно участие
Скрит текст:
В матрицата на глада - документален филм за анорексията, част 1 от 4 https://www.vbox7.com/play:3257e75e1b
дано не ме изтрият.

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 16:56 от Kaktus s usmivka

# 311
Е, нека момичето да ни напише, какво пие от антидепресанти! Но това е! Трябва човекът да разбере сам, че умира без храна...

# 312
здравей те , днес бях на контролен преглед заради камъните в жлъ4ката и асцита ,които слажа бого беше намалял..нооо ве4е еджам вървя и много ми се вие свят..менюто ми за днес: половин пюре,1/4 филийка,резен крастави4ка и домат /тъни4ки/...,1парц4енце мандарна,месо пилешко 25гр,1-2 солети,1 пар4е шоколад защото щях да припадна на улицата ,добре це мама беше с мен..

# 313
  • София
Имам чувството, че това момиче изобщо не чете постовете, минава да каже колко грама е "яла" и толкова.... TiredСледя темата от началото, толкова много сте писали, толкова пъти сте и задавали едни и същи въпроси, тя мине напише 2 реда менюто си и изобщо не си прави труда да каже нещо повече, и да отговори на някои въпроси поне. Ами като е пуснала тема и търси някаква помощ, съвети, подкрепа и се чуди защо не и вярват някои, че темата е истинска, би трябвало да е по изчерпателна и даде повече информация какво се случва с нея. Всеки я съжалява и се притеснява, че и се изпокарахте тука, тя си говори за солетките....Браво ли очаква да чуе, какво не зная.
gabrielad предизвиквам те да бъдеш по изчерпателна! Confused

# 314
За менюто ясно, ама как до 12 клас не се научи как се пише ЗДРАВЕЙТЕ?

Общи условия

Активация на акаунт