Коледа 2016 -1 тема

  • 171 968
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 782
Бебка, дай и тази рецепта с пестото, моля. Правя много сладки меща, но определено съм любител на солените печива.

Аз правя пестото с пресен босилек, сол, зехтин, чесън и орехи.
Всичко се смила в пасатор - става за минута.
Освен него в елхичката има още задушен пресен зелен лук със спанак и малко яйце и сирене.
Стана просто божествено Simple Smile

# 76
  • София
  • Мнения: 12 125
bebka_8 а рецепта за елхичката? Wink
Спаначеното руло съм правила с пушен бекон,мисля че беше по рецепта на Йоли.Добър избор за Коледа,предвид зеления цвят,наподовящ цвета на елхите.Може да се приготви предварително и без това се съхранява във фризер.На деня се вади да се отпусне и се реже на парчета,които както се вижда са много ефектни.

# 77
  • Мнения: 1 782
https://www.facebook.com/demotivateurFood/videos/vb.913138225443874/942377022519994/?type=2&theater

Отваря ли се ???

# 78
  • София
  • Мнения: 12 125
Благодаря,отваря се!  Peace
Имах предвид по каква рецепта замесваш тестото?Но пък видях елхичката как се прави.Непременно ще се опитам да я сътворя.

# 79
  • Мнения: 1 782
Оооо аз използвах бутер Simple Smile Simple Smile Simple Smile Стана прекрасна Simple Smile Постарах се с плънката Simple Smile
За сосче направих кисело мляко, чесън и копър Simple Smile

# 80
  • Мнения: 1 782
Поствам още две готини идейки Simple Smile
Няма рецепта - с готови продукти, просто Коледно да е Simple Smile



# 81
  • Мнения: 105
YanaDG, коледният хляб наистина много наподобява тези във Виена и издържа много дълго време в хладилника. Ние миналата година го направихме съвсем в начлото на декември и после чак по Коледа го изядохме... издържа и по-дълго време, стига да остане  Grinning

karzz, радвам се, че ваниловите сладки ти харесват. Тази рецепта е подходяща за изрязване на сладки с формички и я ползваме през всички сезони.

Добавям още една рецепта, която знам от баба - слепени меденки с крем. Може и да не изглеждат кой знае колко специални, но са божествени - меденките стават по-мекички от пълнежа и се топят в устата.

# 82
  • София
  • Мнения: 12 215
Здравейте, прекрасни!
Защо си мислих  , че вече съм се записала, три пъти разравям и ме няма... хм Грешка от моя страна!!
Благодаря за темата на Наталина!  bouquet
Поздрав на Джемма и Фортунка.  Hug
Това беше запис.

# 83
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
  • Мнения: 2 386
Я,каква сладка темичка имало тук,а аз не съм знаела за нея Mr. Green
Страхотни рецепти,страхотни идеи и украси,браво Hug Като ги разгледах и на мен ми се прииска вече да идва Коледа. Вече си имам един малък помагач вкъщи и ще трябва да започна и аз да правя сладки,курабийки,кейкове...Всъщност съм много изненадана като гледам колко много момичета приготвят коледни вкуснотии,аз бях свикнала с мисълта,че такива неща се приготвят само от по-възрастните баби,а младите по-често си купуват готови неща.Е,вие ме изненадахте приятно Hug

Имам малко тъп въпрос,но ще ме извините,защото съм начинаеща - защо на някои Коледни рецепти пише,че трябва да се направят месец преди Коледа? newsm78

# 84
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
Скрит текст:
Я,каква сладка темичка имало тук,а аз не съм знаела за нея Mr. Green
Страхотни рецепти,страхотни идеи и украси,браво Hug Като ги разгледах и на мен ми се прииска вече да идва Коледа. Вече си имам един малък помагач вкъщи и ще трябва да започна и аз да правя сладки,курабийки,кейкове...Всъщност съм много изненадана като гледам колко много момичета приготвят коледни вкуснотии,аз бях свикнала с мисълта,че такива неща се приготвят само от по-възрастните баби,а младите по-често си купуват готови неща.Е,вие ме изненадахте приятно Hug

Имам малко тъп въпрос,но ще ме извините,защото съм начинаеща - защо на някои Коледни рецепти пише,че трябва да се направят месец преди Коледа? newsm78

колкото по-дълго отлежават, толкова по-вкусни стават  Hug

# 85
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте момичета, извинявам се, че не пиша много сега, но ми е малко времето.  Heart Eyes

Аз вчера изпекох първата доза меденки, защото ще идвам към БГ към края на седмицата и реших да направя малко подаръци. Днес смятам да украсявам, но не знам дали ще успея да сложа снимки преди пътуването ми.


Имам малко тъп въпрос,но ще ме извините,защото съм начинаеща - защо на някои Коледни рецепти пише,че трябва да се направят месец преди Коледа? newsm78

Ами то пише може, а не трябва, като идеята е както писа st. Dobri, че стават по-вкусни с престояването, но и спестяват откъм време преди самият празник. Колко по-добре е, че  можем да приготвим някои неща предварително и да не се стресираме навръх Коледа. Simple Smile

# 86
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
  • Мнения: 2 386
Ахаа,ясно,благодаря  Hug

# 87
  • София
  • Мнения: 4 100
Записвам се и аз в тази чудесна и вкусна темичка. Обикновено правя по едно-две неща за Коледа, тази година се надявам да мога да се развихря повече с ваша помощ Simple Smile

# 88
  • София
  • Мнения: 45
оо любимото ми време от годината и любимият ми празник.
тази година мисля да правим доста неща с моя вече поотрастнал помагач. записвам се за идеи.

# 89
  • Мнения: 166
Момичета,  посъветвайте ме ,моля. Тъй като няма да съм в къщи от 16.11 до 6.12 кога да направя английския коледен кейк преди 16.11 или след 6.12.? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт