Коледа 2016 -1 тема

  • 173 155
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Добри, Джемма, чудесни кейкове, направо ми се прииска да го опитам Crazy
Аз да се похваля, моя се пече, дано да стане, следвах инструкциите на Джемма, но моя стана един тъмен, дали не е от кафявата захар newsm78 Сега, ако ми кажете и с какво да го надупча, ще е супер, сламка или шишчето, с което си пробвам дали е изпечено, колко големи да са дупките за напояване Blush
За кокосового масло, има и неароматизирано Peace

# 181
  • София
  • Мнения: 12 231

Здравейте момичета!  bouquet

Джемма, прекрасни АКК, все им се каня, но по спомени не бях много впечатлена от вкуса преди години, когато ги опитах в Англия. Може би ще трябва да им дам втори шанс.

Дами, аз направих както писах първата партида меденки и свещници за подаръци за БГ - вече са раздадени. Сега съм обещала нова партида, предимно за хапване за рождения ден на сина ми, защото имаше много оплаквания, че не съм оставила достатъчно за ядене.

Ето малко снимки:
......................................
Е как може да си толкова добра в правенето на сладкиши.... newsm78 Когато ги пускаш за разглеждане са толкова красиви, че аз направо се отказвам да ги започвам.. Браво!!!!!!!!!!

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 972
аз го надупчих с нож  Blush
миналата година опитах с клечка за зъби, като видях, че не стига дъното и използвах шиш за шишчета, но тази година нямах...

снощи го полях   Mr. Green

# 183
  • София
  • Мнения: 476
Какъв марципан ползвате и откъде го купувате?
Преди две години си бях купила от Лидл, но след това не съм виждала да продават такъв.

# 184
  • Мнения: 158
Включвам се и аз в любимата тема за годината  Mr. Green
Джемма, прекрасен ти е кейка и понеже веднъж го правих по твоята рецепта, сега се облизвам и се чудя тази година какво да бъде АКК, дрезденски щолен или традиционен, коледен пудинг. Всичките са ми мноооооого любими  chef И понеже някой попита за пудинг с варене, да кажа, че е много вкусен, сочен и плътен, а не отнема много време  Wink
Прилагам и снимков материал от изминали години


# 185
  • Мнения: 17
Джема , невероятно изглеждат кейковете ти. От години им се каня , но освен мен няма кой да го яде и за това все се отказвам.
Момичета предложете някакви сладки или нещо от сорта , което да е поне малко по-здравословно. Тази година сме на здравословна вълна и ако сервирам сладкиши с толкова брашно и захар няма да се изядат.

# 186
  • София
  • Мнения: 12 231
Какъв марципан ползвате и откъде го купувате?
Преди две години си бях купила от Лидл, но след това не съм виждала да продават такъв.

Преди два дни си купих от Метро - 1 кг Бадемов марципан, вакуумиран. На цвят е приятно жълт и е мек, така както трябва да е един марципан. В Лидл - няма. Купих и няколко пакета бадемово брашно - 200 г на Dolce Prima, много е добро, направо е пух така като трябва да бъде.

# 187
  • Мнения: 8 482
Добри, Джемма, Наталина , браво, момичета! Hug
Данибор, млякото е 375мл. Peace
прости ми , препоръчвам ти меденките на nudel33, мисля, че ги има на първа страница, с ръжено брашно са и не са много сладки.  Peace

# 188
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Добри, Джемма, чудесни кейкове, направо ми се прииска да го опитам Crazy
Аз да се похваля, моя се пече, дано да стане, следвах инструкциите на Джемма, но моя стана един тъмен, дали не е от кафявата захар newsm78 Сега, ако ми кажете и с какво да го надупча, ще е супер, сламка или шишчето, с което си пробвам дали е изпечено, колко големи да са дупките за напояване Blush
За кокосового масло, има и неароматизирано Peace
С дървен шиш дупча, с който пробвам дали е изпечено. Тъмен си е кейка Peace

За меденките на Наталина каквото и да каже, все ще е недостатъчно. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.П Често ме питат за количеството на млякото, не знам дроби не се ли изучават в училище? Simple Smile Така беше в рецептата, така съм го написала. Ще взема да редактирам.

# 189
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 796
Джемма, Fortuna, marchеva14, благодаря ви дами!  Hug

vanillla, всичко излязло изпод ръцете ти е просто приказно и изглежда много вкусно!  Heart Eyes

prosti_mi, тогава направи морковени или тиквени бонбони или бонбони със сушени плодове и ядки. Мисля, че на първа страница имаше такива предложения.

# 190
  • София
  • Мнения: 12 139

П.П Често ме питат за количеството на млякото, не знам дроби не се ли изучават в училище? Simple Smile Така беше в рецептата, така съм го написала. Ще взема да редактирам.
Изучават се,изучават се...в пети клас,първи срок. Wink
Извинявам се за лирическото отклонение.

Джемма,natalyna страхотни творения! Peace
Иска ми се да пробвам да направя някои от тях,но май не ми стиска.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 17:15 от Just...a woman

# 191
  • Мнения: 207
Чудесна тема! Запис Simple Smile

# 192
  • Мнения: 373
Извинявам се, че попитах за количеството на млякото! Естествено, че знаем, че дробта е деление числител на знаменател, но беше написано с 3- ката по-надолу и въобще не ми дойде наум, че може да е дадено като дробна част и затова помислих, че е техническа грешка. Още веднъж се извинявам!

# 193
  • Мнения: X
Преди 2 години правих АКК, изглеждаше ми сложно, но се оказа, че не е. Много ми хареса на вкус, но....си го ядох сама. Не се оплаквам де  Mr. Green Вкусът не е за всеки определено. Не помня обаче в колко голяма кутия го пекох  newsm78 Тази година ще си го приготвя пак. Мъжът ми пък поиска джинджифиловите сладки и меденките на Джемма ПАК Simple Smile (такава украса обаче като нейната няма как да докарам, абсурд). Харесваме ваниловите рохлички и искам да пробвам капучиновите звезди. Май е време за пазар. Рано ми се струваше за АКК , ама явно е време да замирише на ром и коледни подправки. Тази гдина си имам помагач, обожава да ми рови из кутиите с подправки  newsm32 Следя ви и ви желая коледно настроение.

# 194
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Още веднъж се извинявам!

Е, няма за какво. Но това е най-често задаваният ми въпрос, затова редактирах рецептата. Няма проблем. Hug

Пристигнаха ми формичките, много са хубави.

Скрит текст:

Клипчето на АКК не се  е получило качествено, нито пък се е записало докрай. Много е трудно да снимаш сам, с телефон и недобро осветление. Но все пак, ако на някого ще е от полза пускам линк:

https://www.youtube.com/watch?v=bV2J5cDVLig&feature=youtu.be



Общи условия

Активация на акаунт