Коледа 2016 -1 тема

  • 171 915
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 2 841
Аз лъжица разтворимо + прясно мляко
А като количество колко- 1 чаша?

# 661
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 404
Ако става дума за рецептата на Габи - 2х18 г капучино на прах.
https://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D … 0%B8%D0%BD%D0%BE/

# 662
  • Мнения: 955
Извинявам се предварително,че оспамвам темата, но вие сте ми надеждата . Моята" прекрасна" печка вече тотално ще ме довърши  Реших че ще сменям печката и ми се искаше да чуя отзиви за вашите. Моята е кобминирана , свободно стояща. Новата ще бъде същата
 Причината поради която реших да я сменям, че ми писна толкова години от смотаната фурна. времето за печене е два пъти по - бавно / Ех къде е старта "МЕчта" / Например не мога да пека нищо под 200 градуса щото няма да се  изпече. Ако един кекс се пече за 30- 40 мин - при мен е поне час, че и повече. Реотаните са сменяни - никакъв ефект. Иначе тенекията не е мръднала толкова години. Затова искам да чуя мнения .Бях се спряла на едно горение, но четох че бързо им горели тенекиите
И тъй като в къщи много се пече, фурната ми е най- важна,  а си спомням че някой преди се оплакваше че печката прегаряла всичко. И като си спомня миналата година какъв кошмар беше с печенето на коледните сладки, направо не ми се започва. Затова ще помоля тези, на които пеките им са по-нови да споделят отзиви за фурните  bouquet
Сори още един път за отклонението от темата

# 663
  • Мнения: 659
И аз питах преди време за капучиното, но никой не отговори. Аз правя тези на Габи и досега използвах 2 в 1, но не съм сигурна правилно ли е. Ако е кафе от машина + мляко, то какво количество е? Благодаря!

# 664
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Моята е вече на 5 години, Беко взехме тогава, не съм съжалила и за секунда. Няма това почистване с парата, за съжаление, но онези бяха много над ценовия клас на двама студенти... Това е единственото, което ми липсва в нея. Иначе пече идеално, оплаквания нямам - и меса, и кексове, и бисквитки... Има настройване на височината на решетката, май 5 нива бяха, има стандартните програми - вентилатор, инфрачервено, обикн печене... Ааа, да, загрява много бързо.

На мен лично повече не ми трябва от една печка.

Беко за Германия се прави в Турция, но четох, че беко за България май се произвеждал в далечна Азия, Китай ми се върти... Всички оплаквания, които съм чела за Беко като печки (щото и аз проучвах тогава), бяха от източно-европейски страни, т.е. китайското производство.

П.С. За капучиновите звездички трябваше сухо капучино - 3 в едно или 2 в 1 от пакетче. Ако направите течност, няма да стане тесто.  Peace Или трябва да увелиите другите продукти. А вече дали 2 в 1 или 3 в 1 и дали на Нескафе или на някоя друга марка, мисля, че е напълно все тая... Само веднъж ги правих, защото не се харесаха при нас.

# 665
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Извинявам се предварително,че оспамвам темата, но вие сте ми надеждата . Моята" прекрасна" печка вече тотално ще ме довърши  Реших че ще сменям печката и ми се искаше да чуя отзиви за вашите. Моята е кобминирана , свободно стояща. Новата ще бъде същата
 Причината поради която реших да я сменям, че ми писна толкова години от смотаната фурна. времето за печене е два пъти по - бавно / Ех къде е старта "МЕчта" / Например не мога да пека нищо под 200 градуса щото няма да се  изпече. Ако един кекс се пече за 30- 40 мин - при мен е поне час, че и повече. Реотаните са сменяни - никакъв ефект. Иначе тенекията не е мръднала толкова години. Затова искам да чуя мнения .Бях се спряла на едно горение, но четох че бързо им горели тенекиите
И тъй като в къщи много се пече, фурната ми е най- важна,  а си спомням че някой преди се оплакваше че печката прегаряла всичко. И като си спомня миналата година какъв кошмар беше с печенето на коледните сладки, направо не ми се започва. Затова ще помоля тези, на които пеките им са по-нови да споделят отзиви за фурните  bouquet
Сори още един път за отклонението от темата
Не знам какво имаш предвид, че бързо им горят тенекиите, но аз имам горение от 10 години, в три апартамента и трите не са мръднали Simple Smile

# 666
  • Мнения: 8 394
Моята печка е "Дипломат" на "Елдом Инвест" Варна. Аз съм доволна, моята е без вентилатор.  Имам я от десетина години. Проблемът беше, че след 3-4 годишно ползване се повреди копчето на фурната, смениха ми го и сега е добре. И майка ми има същата, проблемът с копчето го имаше и при нея. Забележки към изпичане, време на загряване или някакви други нямам.  Peace

Ванилия - и аз ползвам течна от флаконче, като нямам и от пакетче, но първата ми харесва повече. Ползвала съм и от шушулка, но тук при нас няма , а все забравям да потърся във Варна като ходя.

# 667
  • София
  • Мнения: 12 006
И аз питах преди време за капучиното, но никой не отговори. Аз правя тези на Габи и досега използвах 2 в 1, но не съм сигурна правилно ли е. Ако е кафе от машина + мляко, то какво количество е? Благодаря!
Една чаша кафе /малка/ + малко мляко на око, общо количеството ми излиза около 35-45мл.

# 668
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз лъжица разтворимо + прясно мляко
А като количество колко- 1 чаша?

Супена лъжица нес кафе и толкова мляко на прах. Не съм ги разтваряла предварително, но предполагам, че млякото може да е истинско и да се направи на кашичка. Само предполагам не съм правила така.

Да за капучиновите звезди на Габи е въпроса. В наше село не открих капучино 2в1 и затова процедирах така.

# 669
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Извинявам се предварително,че оспамвам темата, но вие сте ми надеждата . Моята" прекрасна" печка вече тотално ще ме довърши  Реших че ще сменям печката и ми се искаше да чуя отзиви за вашите. Моята е кобминирана , свободно стояща. Новата ще бъде същата
 Причината поради която реших да я сменям, че ми писна толкова години от смотаната фурна. времето за печене е два пъти по - бавно / Ех къде е старта "МЕчта" / Например не мога да пека нищо под 200 градуса щото няма да се  изпече. Ако един кекс се пече за 30- 40 мин - при мен е поне час, че и повече. Реотаните са сменяни - никакъв ефект. Иначе тенекията не е мръднала толкова години. Затова искам да чуя мнения .Бях се спряла на едно горение, но четох че бързо им горели тенекиите
И тъй като в къщи много се пече, фурната ми е най- важна,  а си спомням че някой преди се оплакваше че печката прегаряла всичко. И като си спомня миналата година какъв кошмар беше с печенето на коледните сладки, направо не ми се започва. Затова ще помоля тези, на които пеките им са по-нови да споделят отзиви за фурните  bouquet
Сори още един път за отклонението от темата
Не знам какво имаш предвид, че бързо им горят тенекиите, но аз имам горение от 10 години, в три апартамента и трите не са мръднали Simple Smile

Още един глас за Gorenje - толкова години вече и не е мръднала. А като малък синът ми се люлееше на вратата на фурната (отваряше я, сядаше и се люлеше). Той е на 9 години, та смятай колко годишна е печката. Ние много печем, защото у нас пържено не се яде по принцип. И сладки неща много се правят, пак във фурната. Та се ползвам доста интензивно. По Коледа почивката й е само през нощта, докато спим.  Mr. Green Ако реша да я сменя, ще бъде просто заради по-нов модел, тоест от глезотия, а не защото съм недоволна от марката. Друга много хубава марка е Miele, но там и цената е друга.

# 670
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, не мислите ли, че има достатъчно теми и инфо за домашната техника. Хайде да не се отчитаме сега във всеки пост кой каква печка има, целта на темата е друга. Съгласете се, че е досадно да влезеш да четеш за коледни сладки, а да видиш, че се обсъждат ламарини. Всеки ще похвали своята, а и моделите бързо се менят, така че полза едва ли има.

Утре мисля да опитам едни кардамонови бисквитки, на които се каня от доста време.

# 671
  • София
  • Мнения: 12 214
И аз питах преди време за капучиното, но никой не отговори. Аз правя тези на Габи и досега използвах 2 в 1, но не съм сигурна правилно ли е. Ако е кафе от машина + мляко, то какво количество е? Благодаря!
Една чаша кафе /малка/ + малко мляко на око, общо количеството ми излиза около 35-45мл.
Готова съм и с капучиновите  звезди. Чудесни станаха, липсва им марципана все още. Ползвала съм сухо кафе с 2 в 1. Не мисля, че е правилно да се добавя течно прясно мляко и нес кафе, как ще стане тестото...По -добър вариант е нес кафе и сухо мляко, но течно...не!

# 672
  • Мнения: 2 855
Здравейте, дами,

да дам отчет за свършеното до момента. Готова съм с:
- линцерови сладки - двойна доза;
- мини щоленчета - двойна доза;
- АКК - една доза, направих два кейка;
- рохлички - една доза;
- меденки - една доза.

Планирам да направя още - финикя и Шведски джинджифилови бисквити пепаркакор (Pepparkakor).

Вие до къде сте  Simple Smile

# 673
  • София
  • Мнения: 9 850
Аз отивам в ъгъла да се срамувам... Тази година май само сладки ще правя. Наканих се за АКК, взех продукти и ... тц! И време нямам, и желание явно...
Снощи пекохме до 23:30 ванилени кравайчета, 4 дози, но в тавички-формички от Лидл на марка Zenker. Нещо не мога да схвана как да ги изрежа точно по формичката, тестото е много меко ли или пък е много твърдо - не знам! Притискам с ръка тестото към формичката и, както е притиснато, минавам с пластмасовия "нож" - по-скоро е шпакла. И какво да видя - половината кравайче го няма. Просто е все едно съм издълбала половината тесто от горната част на кравайчето... Съответно стават малки кравайчета (но пък повече, да). Моля, ако някой е ползвал или използва тези формички, да ми каже как се справя с това изрязване...
Миналата година правих кравайчета, линцери и меденки, от сладкишите - щолен. Тази година щолена го пропускам умишлено, но ми се ще да спретна линцерите и меденките. Дано успея.

# 674
  • София
  • Мнения: 12 214
Здравейте, дами,
........................

Вие до къде сте  Simple Smile
Аз съм готова с линцери, шотландски маслени бисквити, капучиновите звезди, лимонови маслени сладки, маслени  бисквити с боровинки, и маслени бисквити с шоколадови парченца, и още нещо, ама какво беше... не помня вече. А, сетих се, и шоколадови бисквити, но без брашно, те са нещо като напуканите сладки, ама не съвсем, подобни са. Ще ги покажа.
Преди Коледа ще спретна, само си мисля, де, един АКК ама по друга рецепта и ако стане ще ви го покажа и ако не ме домързи вече. Той е за бърза консумация. Сухите плодове съм ги купила.

Общи условия

Активация на акаунт