Коледа 2016 -1 тема

  • 171 915
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 2 994
Момичета ,дъщерята иска коледна къщичка Laughing направила ми е шаблони и плановете за утре са  да и посветя време.Решила съм за тестото да замеся от това за меденки  newsm78 тези по рецепта на Джема . Може ли да го замеся тази вечер и да го правя утре? newsm78 И още нещо важно ,със какво да  лепя?Чела съм за разбит белтък ,ама това не е ли опасно като престои  ooooh! Защото сто процента това дете няма да даде на никой да я пипне къщичката до коледа.Сигурно и ще я накипри до елхата ,а там е топло!Ако лепя с разтопен бял шоколад?

# 676
  • Мнения: 955
Благодаря на тези , които ми отговориха  bouquet Позволих си да питам тук , зашото в другите теми никой не се включи . Извинявам се още един път, че отклоних темата.  Приятно сладкоправене.

# 677
  • София
  • Мнения: 6 598
Момичета ,дъщерята иска коледна къщичка Laughing направила ми е шаблони и плановете за утре са  да и посветя време.Решила съм за тестото да замеся от това за меденки  newsm78 тези по рецепта на Джема . Може ли да го замеся тази вечер и да го правя утре? newsm78 И още нещо важно ,със какво да  лепя?Чела съм за разбит белтък ,ама това не е ли опасно като престои  ooooh! Защото сто процента това дете няма да даде на никой да я пипне къщичката до коледа.Сигурно и ще я накипри до елхата ,а там е топло!Ако лепя с разтопен бял шоколад?

Белтъчната глазура нищо й няма, Наталина много пъти е обяснявала защо - многото захар служи като консервант. За толкова години няма натровени вкъщи от нея.

Аз лично лепя къщата с карамел (разтопена захар) - трябва да се работи бързо, но пък за сметка на това засъхва веднага и е стабилно.

Малко Сладко Коте
, ако не се лъжа и си спомням добре, Джемма имаше клипче за изпозлването на тази тава за кравайчетата, потърси в нейния блог.

И отчет от мен - нищо за сега Sad Нямам време. Но съм замислила уикенда да направя нещо.

# 678
  • Мнения: 2 994
Карамел като да карамелизирам захар и да добавя вода и да поври да се посгъсти?така ли? Или само с разтопена карамелизирана захар?

# 679
  • Мнения: X
С айсинг става най-здрава къщичката.А с толкова захар нищо не му става на белтъка...освен да си счупите някой зъб.    Laughing
Скрит текст:
Здравейте, дами,

да дам отчет за свършеното до момента. Готова съм с:
- линцерови сладки - двойна доза;
- мини щоленчета - двойна доза;
- АКК - една доза, направих два кейка;
- рохлички - една доза;
- меденки - една доза.

Планирам да направя още - финикя и
Шведски джинджифилови бисквити пепаркакор (Pepparkakor).

Вие до къде сте  Simple Smile
Днес ги правих .....    Laughing   страхотни са.И хубавичко скрих кутията.     Joy
Направила съм още само Щолен.
Утре капучиновите звезди, за тях съм купила 2 пакетчета капучино (като 3в 1 са), ванилените кравайчета.

# 680
  • София
  • Мнения: 6 598
Карамел като да карамелизирам захар и да добавя вода и да поври да се посгъсти?така ли? Или само с разтопена карамелизирана захар?

Само разтопена захар. Аз държа котлона псоле на най-слабо и като се стегне, слагам пак да се стопи и така, докато приключа градежа.

# 681
  • Мнения: 2 231
Здравейте, момичета при вас вече ухае приятно! Изпуснах малко темата, но от утре съм решила да започна със сладките. Изтървах времето за АКК и май за щолена, така че тази година ще е без тях. Имам дълъг списък с желанията на домочадието, дано успея с всичко замислено.
 bouquet

# 682
  • Мнения: 1 514
Планирам да правя много различни сладки. Дотук направих само канелени звезди и днес  едни трошливи ванилени рогчета Sad. Правих по подобна рецепта само преди няколко седмици и обраха овациите. Чудя се дали е заради маслото, ползвах българско, а обикновено ползвам само немско.
Искам да ви питам дали сте мернали някъде марципанена маса и микс коледни подправки (в Лидл проверявах, няма).

# 683
  • София
  • Мнения: 12 652
Планирам да правя много различни сладки. Дотук направих само канелени звезди и днес  едни трошливи ванилени рогчета Sad. Правих по подобна рецепта само преди няколко седмици и обраха овациите. Чудя се дали е заради маслото, ползвах българско, а обикновено ползвам само немско.
Искам да ви питам дали сте мернали някъде марципанена маса и микс коледни подправки (в Лидл проверявах, няма).

И двете можеш да си направиш сама.  Peace Марципан съм правила по тази рецепта. Подправката я правя от канела, кориандър, инд. орехче, черен пипер, бахар и карамфил, като канелата е поне 50%.

# 684
  • София
  • Мнения: 12 214
Планирам да правя много различни сладки. Дотук направих само канелени звезди и днес  едни трошливи ванилени рогчета Sad. Правих по подобна рецепта само преди няколко седмици и обраха овациите. Чудя се дали е заради маслото, ползвах българско, а обикновено ползвам само немско.
Искам да ви питам дали сте мернали някъде марципанена маса и микс коледни подправки (в Лидл проверявах, няма).

И двете можеш да си направиш сама.  Peace Марципан съм правила по тази рецепта. Подправката я правя от канела, кориандър, инд. орехче, черен пипер, бахар и карамфил, като канелата е поне 50%.
Тази рецепта за приготвяне на бадемов марципан е много по-добра. Лично съм я приготвяла, когато нямах марципан и не можах да намеря по магазините. Приготвих по-голямо количество и го замразих. После леко се размразява и се ползва. Много е добър и най-вече в него няма жълтъци.
http://www.mycookingbookblog.com/kak-se-pravi-bademov-marcipan/

# 685
  • Мнения: 643
Въпрос за линцеровите сладки - правих по-миналата година, бяха идеални на вкус и вид, но си останаха една идея по-твърди, от колкото ми се искаше. Та, колко време им трябва да омекнат? Аз обикновено правя сладките няколко дни преди Коледа, закъснявам ли? Или да намаля малко брашното newsm78

# 686
  • Мнения: 225
Момичета, дайте ми рецепта за шоколадова торта за Коледа - много искам да е със сметана, маскарпоне и много шоколад Hug

# 687
  • Мнения: 8 394
Въпрос за линцеровите сладки - правих по-миналата година, бяха идеални на вкус и вид, но си останаха една идея по-твърди, от колкото ми се искаше. Та, колко време им трябва да омекнат? Аз обикновено правя сладките няколко дни преди Коледа, закъснявам ли? Или да намаля малко брашното newsm78

След третия ден от слепването за мен стават идеални. Така че, пробвай да ги слепиш по-рано. Peace

# 688
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
gingerina, марципан имаше в нашия Лидл.
Коледни подправки микс не съм видяла, но и не търся, имам за две години напред накупени от Германия.

Аз отрано захванах - в хладилника отлежават рохличките, капучиновите звезди и една модификация на лимоновите напукани, като ги изпека, ще ги покажа. Меденките са готови от миналата седмица, чакат украса.

(и, докато пиша, ми изкипя млякото...)

# 689
  • Мнения: 643
Fortuna  bouquet Явно трябва да се организирам вече!

Общи условия

Активация на акаунт