Юнче палаво, игриво, тича покрай нас щастливо!

• 65 445
  • 336
  •   1
Отговори
# 105
Рали, Дано вече да имате добри новини за вашия тати и скоро да си се прегръщате всички вкъщи  Praynig

Нашата Сияна вече направо не мога да я позная. Толкова много разбира  Shocked Сякаш изведнъж стана това. И сега е много и по-сияйна вече  Grinning Полека-лека отминават бебешките неразположения. Само, ако може да й мине тази хрема, че от един месец ни е сополива...

Прекрасен уикенд на всички мами и дечица!  Hug

# 106
Момичета, черпя ви виртуално. ММ днес има рожден ден и най-големият подарък е, че го изписаха вмера от болницата. За съжаление го прибрах хремав и мен ме тормози същото, а сега трябва мн да го пазим.Sad
Моят малчугансамо пада на глава...добре, че сезонт етакъв, че от шапка и дебели дрехи поне ударите са омекотени. Има ли и други каскадьори?!

# 107
Браво, Рали! Хайде сега бързо да укрепвате  Simple Smile Малчовците са гумени. Не го мисли. Така се учат да се пазят  Wink

# 108
Браво Рали, да ви е здрав таткото!

Оффф Катериче,не ми говори Sad при нас хремата отмина,но едно кашляне щом стане от сън, а вече и като се затича много (което е често явление). Той не знае да ходи у дома, преминава навсякъде тичешком. Днес пак ще го водя при педи да видим какво ще продължаеаме да се лекува Sad

# 109
  • Варна
Прривет, момиета  bouquet
При мен е пълна лудница вече и нямам много време да пиша. Мъжът ми замина и съм съвсем сама с госпожиците. Малчо расте и вече се обръща по коремче сама, а кака и... се опитва да ми скъса всички нерви едновременно. Иначе вече се храни почти сама и ходи на гърне. Като и се пишка просто отива и сяда на него, но нищо не казва. Засега проговаря на английски, а на български почти нищо не знае, но това не ме притеснява, ще го научи.
Ема малко ме притеснява, на последната консултация 1.6г , казаха, че е напълняла много. По техните схеми трябва да е 11 и нещо кг, а тя е 13.300 кг. Супер активна е, не се спира по цял ден, яде от частна кухня, а порцията е 200гр супа и основно, сутрин закусва овесени ядки, а следобедното хранене е пресен плод. Няма никакви кремчета, десерти или боклуци, дори не познава вкуса на сладко и солено. Не мога да си обясня, защо е така и не знам дали трябва да се притеснявам за нещо. Пуснах и захар на гладно, абсолютно в нормите си е. Някакви предположения или съвети?

# 110
Здравейте отново от мен мами,

Emily съжалявам, но нямам идея защо така-моят малчо яде на обяд около 300гр, но не повече. Следобяд 50/50 плод/каша или нишесте. Вечер около 200гр постно ястие+около 100гр кисело мляко с бисквита.

Малчо ходи на ясла Понеделник и Вторник, но днес го оставих,защото много кашляше сутринта Sad половин час по-късно вече беше мн спокоен и не кашля Sad направо не знам. Педи каза,че не е притеснително, изкашля си ощеот хремата Weary изписа инхалации с Вентолин сутрин и вечер, сироп Еуреспал 3 пъти дневно и таблетки Ефира за дъвкане.  ooooh! вече цял месец не може да се оправи това дете. Отчайвам се вече. Иначе на детска първия ден малко бил сърдит, но втория много спокоен....ама той не може да свикне. Да не говорим,че получавам разни съвети от сорта "пускай си го така, те децата все си кашлят". Ама нали не мога да давам редовно лекарството така, нали има й други деца там, които може да зарази.

Аз започвам работа от 9.01.2017-надявам се до тогава всичко да е стабилизирано.

# 111
  • athina
Писах,писах-падна батерията на таблета и всичко се загуби!!!

ЕМИЛИ-само ти казаха,че е надебеляла много,нещо друго,някакви притеснения има ли лекарката относно здравето на детето? И Никола беше качил много предният месец,но и на ръст беше наддал,лекарката каза,че познавайки нас родителите не се учудва,че детето е "едро". 13кг. за дете на 1.5г. не са много.Никола е 15кг. и 90 см.

ГАРГАМЕЛКА- Hug не се отчайвай!Приеми,че първата година е така(за съжаление)и събирай сили,че като почнеш работа ще ти се вижда още по-тежко.Дано с изброените от теб лекарства се оправя бързо Алекс,че да се успокоиш.На Никола му помагат инхалациите с Вентолин,дано помогнат и при вас!

ХУБАВ ДЕН!

# 112
  • Варна
Каза само, че не е хубаво. А и на мен не ми се струва Доре, качила е 2кг. за 3 месеца. Храненето й не се е променило, нито физиката активност, затова търся причината.

# 113
Леле, Емили, браво на теб, че се справяш самичка с две такива мънички дечица!  bouquet Това си е подвиг цял, според мен  Heart Eyes Много ти се радвам. Иначе за килограмите - забелязваш ли да е пораснала повечко на ръст напоследък? Това  може да е някакво обяснение  newsm78 Ние пък сме си в другата крайност - Сиси си е 10 кг. и това е. Ако се излъже да хапне повечко, задължително се изхожда по няколко пъти по голяма нужда и до там. Не виждам как ще качи килограми  Thinking А за нея пък килограмите са важни. Казаха ни, че всеки килограм отгоре е по-малък риск при операцията... Вярно, че има време, де, но не мога да не го мисля...

Гаргамелка, и за Сиси днес пак са казали да не я водим утре и вдругиден, защото е сополива. Много ме е яд, защото вдругиден ще идва дядо Коледа, а това си е събитие за дечицата  Sad Даже сега като я слагах да спи  видях, че има и малко температура  Sad А иначе толкова много й харесва на ясла. ММ казва, че само като спре пред яслата и Сиси започвала с глас да се смее и да се радва  Heart Eyes  Мъничка душичка, дано пък да се стабилизира малко по малко вече. И най-важното - да не се стига до никакви усложнения  Praynig

# 114
Емили, браво и поклон, ме се справяш сама с двете мишлета. За съжаление не мога да помогна по темата за кг.
Катериче, моята кака сега е трета група и нито една година не е присъствала на Коледното тържество в детската;( миналата година дяже бяхме с варицела;( утре ще я водя на рентген и унг за синузита да видим какво става, макар че според джи пи то е малка за синузит чак.

# 115
Вчера по спешност заведох малкия на УНГ в Токуда. Обадих се, имаше свободен лекар, облякох го и го заведох...не ми издържаха нервите-стана сутринта и пак запушен нос, който до вечерта започна и да тече. Взеха му секрет, чакам резултати в Понеделник. И това се случва само 3 дни след като спрях да му давам капките за нос, които дааахме 10 дни и всичко беше ок. Мн ме ядоса педи-казах и още на вторият път с хремата да ни прати на УНГ, тя не, нали и тя сега изписала антибиотични капки  #Cussing out това ми беше за урок-случи ли се пак да го повтори хремата 3 дни след лечение направо на УНГ.
Много ми е жал сега да го гледам тека. Тече му, не може да дишка добре, зачерви му се от бърсане  Sad Хубавото е, че май от нас се е научил да си духа носа-за сега не дава да му сложа кърпичка, но го хваща с пръстчета и си го духа,аз само забърсвам и така докато спер да излиза нещо...трудно го спирам да не го прави  повече Simple Smile

Ралито- моя позната правиха нагревки на детето и при една "мн добра" физиотерапевтка. Каза,че направо чудо е направила.

Извинявайте, но трябваше с някого да споделя яда си Sad

# 116
Gergamelka, и ние вчера бяхме в Токуда на УНГ, но с каката...контролно за синузита. Дано бързо отшуми и секретг да е чист. С малчо изкарахме една бактерия вече;(

# 117
От днес Алекс е на антибиотик+антибиотични капки за нос.За капак му избиват кътници,един вече изби Sad

# 118
Лоша работа. И Сиси е на антибиотик. Миналият петък срещу събота не спа цяла нощ от непрестанно кашляне. В събота я заведохме на дежурния медицински център, с който работи нашата педиатърка и лекарката каза, че била с ангина - силно зачервено гърло и кашлица. Изписа ни антибиотик. Не съм сигурна дали нашата педиатърка щеше да ни даде антибиотик, но, по закона на Мърфи, тези неща се случват през почивните дни... Решихме да не рискуваме и заради проблема със сърчицето й - да не се стигне до усложнение. Вече кашля доста рядко, но пък пустата хрема не минава и това си е  Crossing Arms
Зарекли сме се обаче да сме здрави до празниците  Praynig А, милата, толкова й се ходи на ясла. Сутрин едва я спирам,толкова много иска да тръгне с кака си. На обяд, като взимаме храна от яслата, слиза от количката и не иска да си ходи. Явно голям купон е там или пък нашето дете ще излезе много социално  hahaha

# 119
Бързо оздравяване на болничките и дано за празниците всички са здрави  Hug
Аз да попитам,има ли случайно някое юнче,което още не говори?В смисъл,нито дума-нищо.Само на негов си бебешки език?
Вики всичко разбира,но не казва дори "мама" и "тати"'нито имитира животни,нито "да" и "не"  Rolling Eyes
Честно казано аз не се притеснявам особено,но педиатърката преди два месеца,на контролният преглед беше учудена.А скоро идва нов преглед и съвсем ще се учуди,както още не говори дребчо.
Аз също съм проговорила на близо две години,пък после не са можели да ми затворят устата  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт