Юнче палаво, игриво, тича покрай нас щастливо!

• 65 448
  • 336
  •   1
Отговори
# 135
  • в матрицата
Привет, момичета! Честита Нова 2017!! Дано да е много здрава и успешна за всички!!
Аз редовно ви чета, но все не остава време да пиша. Проблеми от всякакъв тъп вид ме налегнаха и съм много изтощена. Децата са здрави, в то отношение поне няма проблем! По НГ Карина я оставих на моите родители за 3 дни - ами, тъгува си за нас детето.....душичка. Така се зарадва като се върнахме....
Говори все повече и повече, и съответно е все по палава. Голям кошмар беше с коледната елха, колко пъти се опитваше да я събори, да не говорим, че украсата й намаляваше с всеки изминал ден...все сваляше по нещо.

Сибил, леле, мила, това приспиване е кошмар - защо не се консултираш с детски психолог - може да ти даде добра идея. Карина през деня заспива много лесно, но вечер е мъка. Едно ставане от леглото, мъкнене на някакви предмети в леглото. И задължително иска да ми държи и двете ръце като заспива. Всяко детенце, явно си има своя програма.

Извеждате ли ги децата в тия студове? Аз гледам всеки ден за по-малко да е навън, но свеки не винаги има мерак да излиза в тоя студ и я разбирам Simple Smile

Хубав следобед!

# 136
  • Пловдив
Шинзу,на мен ми се налага,ако трябва да пиша нещо да се крия чак  ooooh! голям мерак за рисуване,всички пастели,химикали и т.н. вече са изпокрити защото не мога да изчистя стените  #Crazy Вече въобще не вярвам на етикетите на бодитата,след като едно на бг фирма е уж за 3г и и става  Laughing а не пълна,около 10,500кг е.
Мием зъбите минимум един път,задължително сутрин защото се е наспала и е благоразположена  Laughing вечер само ако е на кеф  ooooh!
И ние се приспиваме по доста време,но когато я кърмех беше многооооо повече.Откакто не я кърмя вечер(вече месец и нещо) и не давам разни млека е доста по-добре положението.Вечеря към 19-19,30 ,след това ако иска плод или кашкавал и 21,30 в леглото.Сибил,дано и при вас отмине скоро  Peace Ние задължително сме с чувал иначе не мога да я спра в леглото.
Да питам мамите с деца вече на ясла  Embarassed моето момиче не иска и да чуе за гърне или пък сама да пипне това ужасно нещо наречено лъжица,току виж се оцапала  ooooh! Нито пишка на гърне,нито яде сама или да пие.... та как аджеба тези деца виреят в яслата  Rolling Eyes Ще сочи на лелите като е гладна и жадна,както на майка си  Laughing
Не излизаме в този лед,само приятно гледаме снега отвътре.Принципно дори и при доста студено я извеждам и съм за излизането всеки ден на децата,но сега обстоятелствата са такива...че предпочитам да не рискувам

# 137
  • athina
Здравейте и от нас!

СИБИЛ - Кураж! Дано в най-скоро време синчето ти се смили  над теб и промените ТОВА приспиване. Hug

При Никола заспиването става бързо и лесно само ако съм го оставила да се измори.Което в последно време е ежедневие.Днес става един месец откакто приключихме официално с кърменето. Мляко пие само сутрин в чаша и със сламка, вечерята е най-късно до 20ч.Не помня дали се похвалих тук,но вече се храни сам-с всеки изминал ден е все по-сръчен и все по -малко се цапа.Отговаря с ДА и НЕ когато му задавам въпроси, обича да слуша детски песнички и да танцува на тях.За палав,не мога да се оплача,в рамките на нормалното е.Просто не спирам да си повтарям,че имам дете мечта (поне до момента.Свеки ме успокоява,че и баща му е бил такъв да 2г.после......Да не ти е в къщата hahahaнейни думи) и не се оплаквам,че като чета,а и виждам около мен какви зверчета има smile3505

ПИПИ- не се притеснявай,в градината децата гледат едно от друго и се учат.Ако е ясла до три години, учителките са длъжни да ги научат и на това.В градината вече (над 3г.)би следвало децата да са научени и да няма проблеми.

Някоя от вас дава ли на детето си корнфлейкс (шоколадови топчета,медени кръгчета и разните други)? Бяхме на гости и децата (големи 8-10г.) ядяха и естествено и Никола опита, изглежда му хареса,но се чудя не е ли много малък да яде ежедневно ТОЗИ вид закуска.Давам му овесени ядки и мюсли 1-2-3 пъти в седмицата.

Лека нощ!

# 138
Гери Агина, и моетомишле опита шоколадовите топчета покрай кака си, но сега дори промених мястото им за съхранение, че той все вика "топ-топ" и сочи там...черпим го по някоя и др бройка, но да чу заместя закуска с това засега не ви се иска...все хак съдържанието им не е мн здравословно:(

# 139
Пипи Хич не знам как ще са в яслата.На гърнето седи само с играчка в ръка,но нищо не прави.С лъжичка не се храни ползва я да барабани по чиниите и чашите.И не иска да я държи.С вилицата се справя бучка всичко,но не се сеща че туй чудо се пъха в устата.Иначе пие от чаша-малко се олива,но се справя. Днес сефте заспа без биба.Стискайте палци да я откаже с по-малко драми  Praynig
Гери Давам корнфлейкс Лидл-ски,плод и КМ от 3 месеца.Корнфлейкс го дават след 10 месец.Ама такива медени и шоколадови тц!Въобще шоколад не му давам да яде само е опитвал,нито какао съм давала.

# 140
Шоколад нашата педиатърка каза,поне до две години-не.Съгласна съм с нея,няма нужда от сега да яде това.Цялото детство е пред него,ще яде по-натам.По празниците услужливи роднини успяха да му набутат хапка шоколадова вафла и едно шоколадово топче в устата ooooh!,но все пак не е ежедневие.
Давам от време на време от тези корнфлейксове,дето са само зърнени с мед,като малки чипсчета.Яде ги сухи,с мляко не иска.Давам му 5-6 бр. и той гризка  Crazy
Любимата му игра напоследък е да тича с едно въженце в ръка и котката да го гони.Другото му основно,целодневно занимание е да отваря всички възможни шкафове,чекмеджета и гардероби и да вади ЦЯЛОТО им садържание на пода.Никакви закопчалки не му се опират.Принудих се чекмеджета с документи,обувки и др. да ги лепя с тиксо Crazy
Цялата ми кухня е прередена,всичко от долните шкафове се набута в горните,които си бяха пълни.Натрупала съ и е много неудобно,ама се видях в чудо.
Намирах купчина от чаршафи,бельо,обувки,домакински съдове и отгоре...бисквити.Докато съм била в тоалетната това сътворил бандита Crazy
Да вади едно нещо,ще го оставя да си бърка,ама той вади всичко и докато не опразни шкафа не спира.Та е забавление у нас.
Но поне вече не реве по цял ден,както предишната година и 2-3 месеца Grinning

# 141
Корнфлейкс и aз обичaм дa си го гризкaм кaто чипс.Много повече ми хaресвa тaкa ,отколкото в мляко  Crazy И ние сме кaто вaс Сибил.Нищо не се опирa.Понеже много обичa дa си игрaе с метлaтa оня ден я нaмерих в кошaрaтa му хвърленa.Прибрaн човекa  Rolling Eyes И също обичa дa си отвaря врaтичкaтa от плaт с ципa нa  кошaрaтa дa си взимa пaнтофите в леглото и дa се събличa.И то кaкво събличaне свлечен долницa  нa пижaмa ,без един чорaп и с един измъкнaт ръкaв от горницaтa нa пижaмaтa

# 142
Здравейте дами,

Ние се позагубихме малко. Даже вече  не си спомням последно какво писах  newsm78

Хубавото е, че за щастие преди Коледа успяхме да се справим с бсктерията. За съжаление се нсложи антибиотик,защото нещата се бяха задълбочили. Празниците искарахме добре, спокойно и без много купонясване  Simple Smile

Тази седмица се върнах на работа. Замоя приятна изненада с ММ се справихме добре. Вечер приготвям на малкия тоалетът за следващия ден, сутрин ММ му дава витамините, точно в 8 му сваля шините,облича го и го води на детска с шейната. А аз веднага щом свърша работа бързам да взема малчо, като се приберем имам само реме да се преоблека и измия ръцете и подготвям малкия за баня, така,че в 19:00 да съм сложила пак шините Joy Стриктен план за действие имаме Simple Smile Но само така малчо носи шините необходимите 13 часа. Признавам, че малко ми е напрегнато, но се бях подготвила за нещо по натоварено Simple Smile
Алекс всеповече говори. Не желае да яде сам, но има мерак мен да храни. Гърне- не прави нищо в него-да си призная не го слагам все още редовно. Когато си е удома следобяд заспива сам, но вечер се приспиваме-често и аз задремвам Simple Smile

Приятни почивни дни  Hug
Само всички да са здравички:)

# 143
  • Пловдив
Гери Атина-да,в ясла до 3 години мисля да я пускам.Дано успеем до тръгването на ясла да сме създали навици.Не давам от тези шоколадовите топчета,само овесени ядки.Ако види,че ям нещо сладко(шоколадово) и чупвам една хапка,колкото да опита.Гледам да се крия като ям вредни неща  Blush
Шинзу,стискам палци за бибата  Praynig
Сибил,на канпол има едни закопчалки за шкафове дето аз едвам ги отварям.Ето ги
https://moebebe.com/predpazitel-za-chekmedzhe-canpol
И аз това си мислех,че сега е лудница,но поне не реве.По едно време направо не ми издържаха нервите от не спане и реване денонощно  ooooh!
Гергамелка,добре че сте се оправили.Браво за стриктния режим  Peace

# 144
Сигурно само тези закопчалки за чекмеджета не сме пробвали,но щом казваш,че са трудни за отваряне-ще пробвам! Няма да станат за всички шкафове,че разположението не навсякъде е на ъгъл,но поне някой ако успея да заключа ще е чудесно.Благодаря!

# 145
Еха, май вече повечето мамисе вэрнаха на работата. Поздравления на Гргамелка специално. Ва мен за съжаление не ми се връща, а и не е ясно, ще има ли къде да се върна. Предстои сливане.

# 146
  • Горна Оряховица
Аз съм "на работа" при мъжа ми, а наехме една жена да гледа Анеса от 1 до 7 вечерта, че се водя в старата фирма на работа и ще си ползвам там всички полагаеми отпуски преди да се назнача в нашата фирма.
 Иначе с шоколада и другите Е-та...както се казва "не е кусвала". Даже и желание няма. Миналата седмица си хапвах сладко киндер пингуи и тя ме гледа викам си хайде ще й дам. Тя пък като упарена избяга даже не искаше да го опита, защото е кафяво ли незнам ама избягва тъмните неща  Joy. Бабите и моите приятелки дори твърдят, че я тормозя като не й давам такива неща, но в крайна сметка като тя не си иска и не разбира защо да й давам? Мн се дразня като се базикат с мене  #Crazy
 Бях я пуснала на детска занималня за 2 седмици докато си намерим нова гледачка и много добре се представи, но там ходят по-големи деца и нямаше как да я гледат за постоянно/води се частна занималня за деца от 6 до 12г./ Иначе спала, яла, пишката всичко беше ОК. Най-много ме притесняваше, че там няма легло с решетки, а тя ако не е в леглото си и става и заминава. Ама са успели да я приспят още първия ден. Не яде сама и тя като вашите дечица почва да си играе да дрънка с лъжицата и аз не настоявам...
Много ми е палава, само да види врата или шкаф незатворен и бяха да рови. На масата всичко трябва да е прибрана, въобще влизайки в стаята оглежда всичко и ако нещо е ново и на достъпно място за секунди е в ръцете й. Бяга да се крие да го разгледа на спокойствие, а ако види че я настигат демонстративно ти го дава все едно "ето виж какво намерих" Joy
Няма спокойствие просто, вечер като я сложа в 9 часа и си отдъхвам и вече мога на спокойствие да свърша нещо. и така  Hug

# 147
Jeini, браво на твоята госпожица. Нашата кака беше на 18 мес., когато свекър ми й връчи баунти в ръцете и моето"това не е за ядене" не я спря;(
Майките на момченца - забелили ли сте ги? Вкъщи или уролог?! Или по немската школа няма да пипате до 4 год.?!

# 148
  • athina
Шоколад не е опитвал все още.Веднъж,едни гости му донесоха киндер шоколадчета, обаче не му дадох и забраних да носят.
-Ееее,пък и ти,докога ще го предпазваш това дете?И какво да му носим като идваме?
-Плодове всякакви яде моят син!Щом сте решили,че трябва нещо да донесете ПЛОДОВЕ!!!
При нас е лесно, българските баби и дядовци са надалеч,а тукашните слушат като им кажа нещо за детето и не ми противоречат.Миналото лято едвам спрях прабаба му да го нахрани с шоколад,че то щом пишело,че е за деца, ЗАЩО да не му даде на детето ooooh!Това лято едва ли ще му се размине да опита,но поне ще е по- голям.

Забелихме го на консултацията през октомври.Десет дни по-рано започнах да му слагам едно коремче предписано от Педи.Всичко мина безпроблемно и безболезнено за малчо.Сега всяка вечер по време на баня го забелязал и мия.

# 149
Geri Arhina, този октомври или още миналия?
А някое бебче да се еподсичало от никнещи зъби? За първипът ни се случва;(

Общи условия

Активация на акаунт