Юнче палаво, игриво, тича покрай нас щастливо!

• 65 442
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
Ефа, Джейни, поздравления и на теб, и на Анеса за памперса и за разбираемото говорене. Девойките са напред с материала, както казват.
Гери, честито за яслата;)

# 241
И ние чакаме класирането за ясла.От Февруари го чакам,скоро ще знаем вече  ooooh!
Шансовете ни са добри,защото избрах най-далечната СДЯ в квартала  Tired За близките,които са на пешеходно разстояние,шансовете са нулеви отдавна.Само за две градини с яслени групи,пак отдалечени,стигаме до томбола,ама с малък шанс.Затова избрах уж по-сигурното,пък ще видим.

# 242
Питах и в друга тема,но да питам и тук,че ми трябва инфо за утре.
Момичета,някой скоро правил ли е задграничен паспорт на детето? Не успях да намеря точна информация,какви документи да носим в паспортното.Пише двамата родители и детето,акт за раждане-оригинал и копие.
Тук в стари теми пише че трябва и документ от общината за адресна регистрация.Чудя се дали да бия път до там първо,че времето ни е малко.А също пише,че за първи паспорт нямало бърза поръчка   Shocked ,което ще е доста лошо  Blush

# 243
  • София
Не ви трябва нищо от общината Simple Smile
За поръчката не съм наясно, ние пуснахме обикновена, тя така или иначе става доста преди края на срока.

# 244
Да,днес ходихме и не ни искаха друго.И обикновена поръчка ни устройва,щом няма бавене по общини и др. институции.Крайният срок е няколко дни преди почивката. Simple Smile

# 245
  • София
Привет, прекрасни мами!!! bouquet Heart Eyes

За убиване съм аз...знам...много съм несериозна тук, оправдание нямам никакво  Embarassed
Ще трябва да наваксвам малко, а ако знаете само коооолко много неща искам да ви разкажа  Blush и за Мими, и за нас като цяло  Heart Eyes Надявам се скоро да отделя повече временце и за вас!  Hug

Това, което е най-важно, е, че сме добре всички  newsm76 txtloves пу пу!

Това, което е още по-важно, е, че на 05.05, в 12.49 се роди нашето второ сърчице!  Heart Борис Heart 2820 гр. 49см, секцио, запланувано предния ден. Няма по-щастлив човек от мен на земята!  Two Hearts  Прибрахме се вкъщи на 09.05., самички сме си четиримата и засега всичко е 6!

Борис е прекрасен, просто не мога да му се нарадвам!!! Heart Имахме доста драми последните две -три седмици от бременността (реално започнаха с влизането ми в 8ми месец, дотогава нямах проблеми никакви, но ще ви поразкажа като ми остане време; на две-на три: бебе започна да изостава с растежа, правих генетично изследване за вродена тромбофилия, излезе положително + някакъв хомозиготен тип D/D, който се асоциирал с повишен риск за спонтанни аборти...оххх и после още какви ли не драми пак), затова не спирам да благодаря на Господ, че ме дари със здраво и нормално момче! Heart Кака му в болницата го гледаше странно, едва се престрашаваше да го доближи, камо ли да го помилва, но в колата вече викаше екзалтирано "бебе, бебе", постоянно го завиваше с одеалцето, вккъщи вече му говореше на нейн си език, показваше му играчки и го милваше с "оооо, оооо, бебеее" Heart Grinning Някъде четох, че е хубаво като ни посрещат в болницата, да им дадем подарък от бебето. Бяхме взели едни пеещи пиленца , тя много си ги харесва от Комсед, и всеки път като сме там, кисне при тях по половин час Grinning и една книжка и й казахме , че са от бебето. Много се зарадва и много се впечатли! Сега не се разделя от тях и се присеща, че са от бебето, и често го доближава да му казва "Сиииии" (Мерсииии!) Heart Като ме видя първия път да го взимам да го кърмя, заскимтя като кученце, миличката ми, но аз съвсем спокойно й обясних, че бебето е мъничко, трябва да се храни, за да порасне голям като нея, че нея също така мама я е хранила като е била бебе. Явно имаше ефект, защото следващия път дойде при нас на леглото и му се радваше, и му се смееше. Отделно аз не пропускам да й говоря, пеем песнички или й казвам "браво" на това, което прави,докато Борето си цока кротко, и тя явно разбра, че не ангажира вниманието ми. Баща й обаче явно се притеснява или се чувства гузно някак (ами така е, който не чете книги Grinning Wink ) ,та Мимоче се мъчи да поревава като тати вземе малчо да му сменя памперса. Но каквото, такова Simple Smile ще свикне, къде ще ходи Heart Забелязвам , че колкото повече обясняваме на Мими и колкото по-спокойно, толкова по-бързо свиква с новата обстановка. Сега,... малко по-инак гледа като му се радваме на Борис, но не мисля да пренебрегвам малкия мъж, само защото кака малко ревнува. Ходя при нея, гушкам я, обяснявам, че мама има вече дечица, на които да се радва, целувам я и постоянно й казвам колко я обичам. Все още Борис не е от ревливите бебета, а на Мими май й е малко скучен, защото предимно спи и не й говори Grinning Гърдите ми преливаха до вчера, но започнаха вече да се регулират, а малчо на едно хранене цока само от едната, та засега ги сменям на през хранене. Ще се пооплача и от кротушко, разбира се Grinning Първата нощ, събуди се в 1.30 и до 5 да е спал макс час и половина от тук,от там Grinning Не ревеше, но се кокореше, мърдучкаше, хълцаше, пъшкаше, пръхтеше...абе какво да ви разправям Grinning А аз се чудя защо не мога да му видя очичките през деня. На всичкото отгоре се мъчи да хитрее, милият ми: взимам на гърда, веднага заспива, оставям в легълцето и след 2 мин пак се почва с пъшкането Grinning Ще бутам биба аз този път (!!!), няма да го чакам да си намери палеца като сестра си, а и няма да позволя да ме ползва за биба Grinning Явно обаче е от бързосхватливите, защото мама му обясни кога е ден, кога е нощ, кога се будува, кога се спи и още на втората вечер си спинка, а на следващия ден будува от 8 до 11, после откъм 16.30-до 19h. Не реве, кокори се, пръхти, рита с крачета, търси си ръчичките или цица  Grinning. Кака е на периоди, но определено си ревнува и се дразни. Ако е кривичка или й се спи, директно заревава ако някой от нас понечи да го вземе. Иначе му се радва, говори му, носи му играчки, бута му биба без ние да сме й казвали Grinning Вземем ли да го преобличаме, идва да го гледа, целува го по главичката и крачета, и го милва Heart Eyes Когато седнем да ядем с ММ, в случаите, когато се е хранила преди нас, на нея й доскучава, ходи при него, подвиква му, катери се по леглото му, много е сладичка!  Two Hearts Two Hearts  Като изключим ревността, тя си е все така прекрасна  Heart Eyes, грам не можем да се оплачем от нея! Да ни е живичка и здравичка! Heart За нея с две думи: все така танцувална; много пее; много говори; всеки Божи ден си запълва речника с нови думички; все още сме с памперс, за жалост, но съм се наканила това лято да го махаме; всичко иска и си прави сама, само за храненето - хапва си сама първите 10тина лъжици, след това вече не иска тя, според мен защото по принцип не иска повече храна, малко злоядичка ще дойде, но пак е на периоди, та няма да ви се оплаквам тук от нея  Grinning Обича книжки и да рисува, да разлепя и залепя стикерчета където й падне. Напоследък е станала малка разбойничка, тича из вкъщи, пищи, крещи, радва се шумно, мъчи се да се тръшка на баща й, поне мен все още ме слуша, но то аз от двама ни съм по-строгата и все още не давам да ми се качва на главата Twisted Evil Обожава да тича и предпочита да слиза по стълбите, пред асансьора - изцяло за това заслуга има баба й. Един месец някъде преди термина ми я пратихме при баба и дядо за една седмица - това й беше първото отделяне от нас - гък не е казала, изобщо не е ревала, никакви драми не им е създавала, нашите бяха възхитени от нея. Миличката ми!  Heart Eyes  а със сигурност й беше доста мъчно и за мама, и за тати. Засега сме си супер, четиримата, но все още не знам какво ще правя като остана с двамката, а тати тръгне на работа  Grinning Ще видим, само да сме здрави всички!

Толкова от мен засега, мами.

Желаем ви прекрасна и спокойна вечер! Много целувки от нас!  Hug

# 246
  • athina
ПАНДИЧКА, да ви е жив и здрав малкият мъж!!! Много късмет и щастие му пожелавам!
БРАВО и на каката,умница си е тя от малка,и бързо ще се приспособи към новият член на семейството. На теб бързо възстановяване и много сили и спокойствие.

Развълнувах се докато четях и ти завиждам благородно, защото и аз исках дечица с малка разлика,но все още не съм успяла да убедя ММ за второ дете.

Още веднъж ЧЕСТИТ 2-ри РОЖДЕН ДЕН на всички дечица!!!

# 247
Пандичка, честито и от мен! Да ви е здраво момчето и вие покрай него и да си се радвате взаимно. Ти си от майките героини на дечица с малки разлики.
Нашият малчо след рентген на бял дроб и кръвни изсредвания се окяза с бронхит и пие първия си антибиотик (Клацид;(), а каката чак след 2,5 г. пи;(

# 248
На Пандичка вече честит в ФБ групичката и тук и честят много радост да и носи малък Борис  baby_neutral
Гери пък аз хич не бързам да убеждавам ММ.Още го е шубе от миналият път,докато аз не Peace
Рали дано бързо се оправите  Praynig
На всички празнуващи пораснали дечица да чиститя и тук!Бъдете живи и здрави,много обичани и щастливи  newsm67

# 249
Пандичке честито бебче! Да е здрав и много да ви радва!
И аз като четях направо се просълзих, благородно ти завиждам Simple Smile Много ми стана мило от разказа ти Simple Smile При нас по-скоро ММ убеждава мен. Аз не че не искам, просто ме е все още страх да няма същия наследствен проблем, от друга страна с моето здравословнос състояние ще ми трябва по-голяма разлика между децата-едното да е малко по-самостоятелно за да мога да се справя физически. Но живи и здрави да сме ще видим Wink

# 250
  • в матрицата
Пандички, честито на теб и на бебе Борис! През големи перепети сте минали, но важен е крайният резултата- живо и здраво бебе Борис!

Да ви се похваля, Карина е приета и вече записана в ясла. Дали ще ходи - не знам. Дори и директорката каза, че имат само 19 легла за 28 деца, т.е. препоръчително е да не ходят всички  Mr. Green
Със сигурност ще я пусна поне за ден, да я видя как ще е пък и полека лека да свиква, че с кака и беше мъка....

Момичета, искренно завиждам за смелостта на онези от вас, които се престрашават да имат 2ро дете веднага след първото.... Моите са с 7 години разлика и пак от време на време не издържам..... Crazy

Хубав следобед от нас!!

# 251
То е хубаво да имат по-малка разлика децата.Двете ще си растът заедно.Аз не бързам честно казано,когато тогава  Peace
И ние също сме приети за септември.Надявам се всичко да бъде наред че хич не е от лесно приспособимите деца.  Praynig
Честит Рожден Ден на Алекс на Кати0906!Нека е жив и здрав и весело детство му желая  newsm59

# 252
  • Пловдив
Направо не помня от кога не съм писала, а и не знам кога ще пиша пак.
Пропуснала съм половин или 1 цяла тема и прегледах диагонално само някои постово.
За ясли се говори, за нови бебета, за болести и имуностимуланти.
Пиша набързо, за да заявя "Още ни има и не сме забравили, че сме част от Юнските бебета 2015."
Мадлен е на ясла от 15  месечна и аз съм на работа горе-долу от тогава. Ежедневието ни се промени съответно и няма много време за интернет.
Мадлен, като една мързелана проходи чак декември 2016 /когато беше на година и половина/, т.е. първите месеци на яслата дори не ходеше.
Сега очакваме втория рожден ден.
Понякога боледува, но иначе предвид какво малко шушулче беше бързо и без плач и истерии свикна с яслата.
Толкова накратко от нас.
Надявам се понякога да намирам време да отварям и чета това, онова.

# 253
Браво на децата,бързо свикнали с яслата.Дано и на тези,на които предстои,да свикнат лесно и без драма.
Вики казва 6-7 думички  Mr. Green две от които са "пиш" и " ако" .Махането на памперса върви добре за сега,но съм се настроила за пране на напишкани гащи близките месеци.От 4дена не слагам памперс изобщо.Слагах като спи,но го намирам сух а детето стиска и чака гърне.Първият път не подозирах,че е стискал,вечерта към 20ч. му сложих за сън памперс,сутринта станахме в 9ч.,аз спокойно си правя млякото и той почна ва ме дърпа и да се държи за коремчето.Като пипнах памперса-сух Shocked 13 часа изкарал,милият.От тогава не слагам памперси и не се е напишквал по време на сън.Денем,ксто се заиграе понякога забравя и пишва в гащите.Навън не пишка.Не излизаме за повече от два часа,може и да не му се пишка просто,но се чудя,как да му обясня,че ако има пиш,може да свършим тази работа до някое дръвче  Crazy
Иначе нищо ново при нас.Реве си,не яде почти нищо и не бърза да говори.

# 254
Да ви почерпя виртуално за втория РД на Дими и да честитя на всички със закъснение Денят на детето. За съжаление малчо го посрещна с 38,1 и отложихме партито:(

Общи условия

Активация на акаунт