Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 766
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
  Това е, Ели. Ако е видял и приложението на формулата за разлика от квадрати. Защото моето тръгва да я решава като вдига скобите на квадрат, което не че не е вярно, но целта е да види първата формула.Поне аз се мъча да ги заелязва тези неща, защото ще му трябва в разлагане на множители след това.

# 106
  • Чикаго / София
velina_v да ви е здрава и щастлива тийнката! Леко да мине този тийн период, само с хубави емоции да е изпълнен! bouquet

# 107
Всичко най-добро на девойката на Велина!  bouquet
Мама на Наигара, късмет утре.  Praynig
Браво на треньора.  Hug

# 108
  • София
   velina, жива и здрава рожденичката. Много слънце и успехи занапред.

както и предположих се запъна на задачи
   доста зор видях докато го накарам да идентифицира елементите и да приложи формулата. Ей на за такива задачи говоря.

Аз ли откачам, Ели_дечкин, отговорът на тази задача не е коментираният 50/х^2. Имаме в числителя разлагане по формулата сбор по разлика. Тоест горе имаме (х^2+5-х^2+5)(х^2+5+х^2-5), а долу в знаменятеля имаме Х^2.
Тоест остава10.2х^2/х^2=20

# 109
  • Русе
 20 се получава

# 110
  • София
Не.20 се получава. И по двата начина, и с  разлагане, и  с директно разкриване на скоби и последващо унищожване на противоположни едночлени.

# 111
  • Русе
 извинете 20
  Обаче май по-лесно да я решава с повдигане на квадрат, отколкото да прилага формулата заразлика от квадрати. Но пък искам да се научи да жи вижда тези неща.

# 112
  • София
Нормално е сега да му е трудноичко да приложи разлагането, щом не са го взели още. В  този пример има и смяна на знаците. И наистина е по-лесно с разкриване за невзелите материала. Peace

# 113
  • София
 Мдам, 20 се получава. Аз я обърках.  Joy Embarassed Тръгнах да разкривам скобите и обърках квадрата. С разлика на квадратите е по-лесно и не се бърка толкова.  ooooh!

# 114
Велина, честита ти рожденничка! Да е жива и здрава!

Моят днес пак писа някакъв преразказ, този път не е на стихотворение  Joy, а на Немили-недраги.

# 115
  • Русе
Мдааа, след като се пробва още няколко пъти най-сетне му дойде акъла за формулата и получи 20.
едва ли на матурата ще му дадат такъв шанс  Crossing Arms

# 116
Да се включа и аз в темата  преди да е свършила ☺

Velina_v, много здраве, щастие и успехи на дъщеричката ти, нека ти носи много радост.

# 117
Това с преразказа на стихотворение някаква нова тенденция ли е? Shocked
Мислите ли, че може да има подобна задача на НВО?

# 118
 Това е, Ели. Ако е видял и приложението на формулата за разлика от квадрати. Защото моето тръгва да я решава като вдига скобите на квадрат, което не че не е вярно, но целта е да види първата формула.Поне аз се мъча да ги заелязва тези неща, защото ще му трябва в разлагане на множители след това.
Повечето деца обикновено постъпват като него. И не само деца.  Mr. Green
Виждала съм напълно вярна задача, решена с подобно разлагане ( точно сбор по разлика беше и тя), която учителката беше зачеркнала и не беше зачела като вярна. А условието не поставяше ограничения в това отношение. Беше да се докаже някакво тъждество.

# 119
  • София
Коментирахме, че пробните изпити по БЕЛ в Междучасие съвпадат с ЕМТ. Колко време преди турнира се публикува неговата програма? Може да има  начин да се съчетаят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт