Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • гр. София
chibi, пак малкия дявол. Бързо да му минава.

Питам за учебника, защото ние пък нямаме. И се чудя, дали при това положение да се карам за въпросната тройка на входното - миналата година също са карали без учебник. Е, то вече яде конско, де. Ама ми се вижда много несериозно преподаването без учебник или помагало. Те са разделени на две групи и детето казва, че на другата група госпожата диктувала и учели, а в тяхната господинът ги оставял на компютрите да си правят каквото искат. Разбира се, абсолютно допускам да ме баламосва, но ще разбера работата на родителската, когато и да е тя.
И нашият клас е разделен на две групи и в отделни компютърни зали протичат занятията, Кипра Маца. Но учат по този учебник, който и Памполина е качила...

# 136
  • гр. София
И ние сме със същия учебник по ИТ, но си го купуваме, не е сред тези, които се полагат. И миналата година - също.

Tsv, и ние го купихме, не беше включен към учебниците, които получихме в началото на учебната година....

# 137
  • гр. София
   Ако децата ви са този срок с разпределение два часа литература и три - български, до кой автор сте, минахте ли на “Немили недраги”?
Мила мандарин, да, ние сме по програма точно така - два учебни часа седмично литература и три учебни часа български език. Нашата седмокласничка казва, че все още са на "На прощаване" - изпитват останалата част от класа на стихотворението.

# 138
  • гр. София
мама_на_двама, БРАВО на твоя младеж  smile3501
Само така да върви напред и нагоре!

# 139
Пускането на голям брой последователни мнения от един и същи потребител може да се избегне, като се използва предлаганата от форума опция за редактиране.
За протокола - предметът, който се изучава в седми клас не е информатика, а е информационни технологии.

# 140
  • гр. София
 мама_на_двама  bouquet
  Имате ли я презентацията по география, да я споделиш. Много удобно се учи по този предмет с добри презентации.
  Пускайте задачи, че вече не се сещам какво да давам за формули за съкратено умножение. Вчера изпусна контролното, а много се надявах там да го ловна не нещо.

Мила Amber, ето задачи с формулите за съкратено умножение - с отговорите и без отговори.
http://dox.bg/files/dw?a=28bb0594ef и http://dox.bg/files/dw?a=38248dc0ae , http://dox.bg/files/dw?a=1abd6f2c28 , http://dox.bg/files/dw?a=c9ed326071
Дано са полезни...

Мила velina_v, честита ти тийнейджърка  bouquet
Да ти е здрава, честита, амбициозна, успехите винаги да бъдат неин спътник! Нека да се сбъднат всички нейни мечти  newsm59

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 11:08 от Mama Mimi

# 141
Аз говоря за деца, които имат сериозен интерес към математиката, за които състезанията могат да бъдат важни. За тях е важно да се запазят до края на годината свежи, защото състезанията са и след НВО, че дори и лятото. Тези деца, освен на подготовката за матурите се подлагат и на подготовка за състезанията, а есенния турнир е за деца от 8 клас, съответно те трябва да минат целия седмокласен материал, предни задачи и т.н. Така че пробния може да не е изтощаващ за който и да било, но когато се комбинират различни подготовки и натоварвания умора може да се появи още сега. Разбира се всеки си познава детето, знае колко може да носи, доколко е сериозно във всичките си занимания и т.н.
Само да добавя - 4 часа на състезание изморяват доста, има и пътувания натам и обратно... а следващия ден трябва да се свърши работата по домашните за следващия ден (седмица)... няма лежерния петък вечер, събота учене + подмотване...
Всеки си познава детето, но аз се старая да не прекалявам с натоварването, че като върши нещо, да го върши смислено, да не претупва поради нагъчкване на ангажименти.

# 142
  • гр. София
Дидева, много се извинявам, че много постове пуснах, но мога ли да Ви изчета??? Толкова много мами, толкова въпроси сте задали... newsm78 Пък не се сетих на едно място всичко да обобщя...

# 143
Здравейте понеделнишки.
Хубава седмица ви желая!!

Велина,
да ти е здрава и щастлива рожденичката!! Да има много късмет и поводи за усмивки!!

Вчера питах сина ми дали има желание да си празнува рождения ден, но той засега отказва. Каза, че си събира пари за нов компютър и ако съм отделила някакви пари за р.ден, по - добре да ги добавя към спестяванията му.
Единствено щял да празнува, ако тогава е при баба и дядо с компанията от лятната ваканция.
Много се сприятели изминалото лято с няколко дечица там, чуват се почти всеки ден и лицето му светва, когато говори за тях.

# 144
http://dox.bg/files/dw?a=d8ebee58f0

Това е презентацията. Темата е "Релеф на Азия".
Не ми се отваря, но браво на младежа.

По БЕЛ вече са на “Немили недраги”. Засега не зная за контролна или тест върху "На прощаване"
Днес ще правят контролна по мат. 40 задачи за 20 минути. Очаквам ниски резултати   ooooh!

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 13:26 от didoni

# 145
Мила chibi, как се чувства младежа днес? Дано не е нещо сериозно това с китката... newsm78

Благодаря, че попита. Heart Eyes
Наболява го още на моменти, но няма как да мине веднага с магическа пръчка. Все пак я е пресрещнал.

# 146
Мила chibi, как се чувства младежа днес? Дано не е нещо сериозно това с китката... newsm78

Благодаря, че попита. Heart Eyes
Наболява го още на моменти, но няма как да мине веднага с магическа пръчка. Все пак я е пресрещнал.
Моят миналата седмица разхожда един ластичен бинт на китката, че и той се беше контузил по физическо.Много драматично трябваше да бъде, но аз не се впечатлих, а той, има - няма пристигаше с размотания бинт, сякаш съчетание с лента ще играе. Многозначително поднасяше ръка да го пристегна и се надяваше да му отменя ученето сигурно.

# 147
emоnaem, много си лоша.  hahaha
И у нас не минава номерът, защото си контузи лявата ръка.   Wink  Joy

# 148
Момичета, някой може ли да ми препоръчам треньор и място за тренировки по бадминтон? (София)
Младежа мнооого искаше да тренира, намерих удобно място, симпатичен треньор, запали се много и... днес треньора ме информира, че прекратява работа  Weary защо не знам, не ни насочва към никой и никъде...

# 149
  • България

4. Защото даже и седмокласниците се нуждаят от почивен ден  Mr. Green

Най-много те се нуждаят от почивен ден!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт