Съпруги на военнослужещи - 20

• 61 696
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София

ДНЕС НАШАТА ПРЕКРАСНА ВНУЧКА КАТИ ФЛО ИМА РОЖДЕН ДЕН! ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ СЪРЦЕТО МИ ПРЕЛИВА ОТ ОБИЧ, РАДОСТ И ГОРДОСТ. ЖЕЛАЕМ ѝ ДА Е ЗДРАВА! РОДЕНА Е ПОД ЩАСТЛИВА ЗВЕЗДА, НЕКА Е БЛАГОСЛОВЕНА!

# 196
Lady_ готино кафенце си ни поднесла и с толкова апетитно изглеждащ шоколад около него.
I miss you добре завърнала се, занапред да имаш повечко време за нас, ти пожелавам.
sweet_maniche добре че си ти, за да научавам нови думи, игри, състезания, спортове, че в моята затънтена провинция такива работи няма. Браво на вашия отбор и как няма да победите щом ти си там. Когато темата на куиза е анимиране на детски и други тържества ще грабнете голямата награда - първо място. Абе, сигурно си толкова знаеща и по други теми smile3501
Къде се губят СадУоман, Дафинов лист, Фейщицата, Патенцето, Сети бети, Аир и други. Момичета драснете по някой ред, да знаем че сте добре.  Фло май ще трябва да ги "вдигаме под тревога", за да се яви целият ни личен състав от съпруги на военнослужещи и военнослужещи дами.
Аз да разкажа какво се случи с малката ми дъщеря преди една вечер. Беше сърдита, че не и угаждам нещо и започна да си мие зъбите с рев и сополи. По едно време като писна люти, люти, взе да се дави и повърна. Поуспокои се, но все казва че и люти, пак повърна и като почна да трепери, не може да спре. Сложих я да легне, завих я добре и реших да и премеря температурата, мислейки че е вдигнала - не повярвах на термометъра: 35,3. Мерих и в двете уши (дигитален за ухо ми е термометъра) - все същото. Тя се постопли (в къщи сме с парно и не е студено) и спря да трепери. За висока температура знам какво да правя, ама такова спадане на температурата ме шашна. Знаете ли какво се прави в такива случаи? Нощта, следващите дни всичко си е наред.

Фло жива и здрава да е внучката ви! Много успехи в живота и пожелавам!

# 197
  • Пловдив
Добро утро,
Lady_, мерси за кафето

пак ни е празнично в темата.
Първи са малките
Фло, да ви е жива и здрава Кати, умница и хубавица. И всички покрай нея да й се радвате. И с тези сини очи ...
*Miss Disney*, ЧРД на ТМ на патерица. Да те слуша и обича. Да му кажеш, че така са заръчали от военната тема. Да няма после хън-мън, особено за слушането.  Laughing

мъниче, браво, как намираш време за толкова неща.
I miss you, абе зачудих се аз къде се губиш, щях да пускам куче-следотърсач, ама ти се обади.

Лунно цвете, как са вашите хора в Банско? Много ли вода се е изляла?
Детето на едни познати от Кърджали снощи разказваше как е било в училище /в първи клас е/ - минавали по мостче, за да отидат да обядват, после ги разхождали по горните етажи на училището, че на първия имало вода. И им е било много интересно. Там в продължение на два часа е валяло, ама не порой, а потоп, все едно са изливали водата с кофи.

Аз се вра по темите на мамите в чужбина, ле ле голям диспут в темата на майките в САЩ. Не са от най-пишещите, но от вчера започнаха да се дърлят здраво, та отвориха работа на модератора.  newsm28
Гадно е да не знаеш утре дали няма да ти се наложи да си стягаш багажа и да се местиш не по твое желания.

Хайде лек ден на всички.  Hug

# 198
Здравейте момичета!Благодаря за пожеланията за именния  ми ден.На всички на който не са честитила отминали празници,желая здраве и късмет.Проблемите в работата отшумяха,извоювах си това че съм права и сега е спокойно но много болни много работа.Сега се подготвяме за рождения ден на Ния,пинятата е готова но нз как да ви я покажа.На 8 раздадохме курбан за здраве,че тази година много каръшка.Първо катастрофата,после баща ми имаше проблеми с оперирания бъбрек а за капак падна и си спука лакътя.Надявам се всичко да отшуми и да свърши,че в повечко ми идват.ММ е решил да ходи на мисия и се опитвам да го разубедя,че ще му е вече трета и все си мисля че нервите няма да му издържат вече.И все чета много набързо и нямам време да драсна един ред.Хайде лек ден тук се опитва да се покаже слънчице дано спре да вали че много лошо с тези порой.

# 199
Фло,да ти е жива и здрава рожденничката и само щастливи мигове да има Hug
За пороя в Кърджали,аз вчера не ходих на лекции и се разминах с наводнението,но едната ни колежка,която има заведение на автогарата пусна снимки-направо си е било потоп,колите потънали до чистачките,а полицаите изнасят хората на ръце

# 200
Добро утро!
Фло, да ти е жива и здрава внучката! Много щастливо детство и желая, много поводи за гордост и радост, дни изпълнени със смях, приключения и весели игри! Да расте умна, упорита и никога да не спира да мечтае! А вие винаги да я подкрепяте и разбирате! Много прегръдки и весел празник!
Lady, много благодаря за кафенцето, с кеф ще си го пийна! Да искам да видя твоето албумче и ще се радвам като си дойдеш да се видим! Може някоя вечер да си спретнем семейно маса Wink Гушки на малечко!
Радинка, всичко ще мине, и при нас е така напоследък - голям карък! Вярвам че след лошото винаги идва хубаво, така че позитивно мислене и горе главата! Желая здраве на теб и близките ти най-вече, другото ще се нареди!
Дунди, благодаря за пожеланията, задължително ще предам!  Hug
Албенка, много странна ситуация! За съжаление със съвет не мога да помогна, но ви пожелавам да не ви се случва повече! Предполагам, че повечко завивки и топли течности биха облекчили състоянието но това е само мое мнение! Аз не знам какво бих направила на твое място, голяма съм паника!
Мъниче, страхотна си! Поздравления за победата! Как намираш време за всичко не знам! И на мен ми се иска някакво разнообразие, но нещо все не стигаме до там. Имам чувството че ако реша за нещо "извънкъщно" съвсем ще изляза от ритъм. Явно нещо не мога да се организирам правилно  Crazy

Иначе нещата при нас взеха да се нормализират ЗАСЕГА... Нашата кака се готви много усилено за състезание по художествена гимнастика, дано вземат поне някакъв медал децата да се радват. Сега всеки ден ходи на тренировки и мислех че ще се връща много изморена вкъщи, НО... Явно има неизчерпаеми запаси от енергия! То има още време, но да стиснете палчета за нашия отбор на 26ти  Sunglasses
Зарибихте ме с тия броколи, мисля през уикенда да се пробвам и аз! Едва ли някой ще ги погледне, но поне ще опитам. После ще се похваля (евентуално) с резултат!
Хубав ден на всички желая и много хубави емоции днес!  bouquet

# 201
Здрастииии! не се налага да ме вдигате по тревога, тук съм  Laughing Доста работа имах тези дни и само от време на време надзъртах от клона да ви нагледам. Та да видим какво запомних.
Да започнем с прекрасната внучка на Фло! Честито на малката принцеса! Пожелавам й много слънце в живота, много любов и късмет! И вие да сте живи и здрави дълги години, за да й се радвате!
Радинка, с огромно закъснение, но от сърце ти честитя именния ден! Да си много здрава, щастлива и обичана! Радвам се, че в работата вече са се подредили нещата!
Дунди, честит празник и на вашето момче! Много здраве и късмет му пожелавам! А за какво се джафкат чужбинските мами? За новия Първи ли?
Дисни, честит рожден ден и на твоя мъж! Да е здрав и много да те слуша и обича!
Мъниче, това за куиза ме заинтригува. Я разкажи малко повече, плийз....
Албенка, втрещи ме с разказа си за понижената температура. Замислих се, че и аз като теб знам как да сваля висока температура, но как да покача ниска  newsm78 Ще ми бъде интересно някой да сподели опит по темата.
Броколи?!? Sick У дома са забранени със закон. Никой не може да ги понася под никаква форма. Е, щях да съм доволна, ако момченцето ядеше зеленчуци и повече плодове, но...доста си подбира храната. Отчитам го като моя грешка, защото го захранвах много страхливо заради зверски колики и така и не се научи да яде разнообразна храна. Като го гледаш, голямо момче-1,60 високо на по-малко от 10 години, да се чуди човек от какво расте  Simple Smile Не правя голяма драма от това, защото мисля, че с бързия растеж организмът му сам ще почне да си иска различните вещества. За последните 1-2 години доста си разшири менюто и се надявам така да продължава.
Ние сме с новата класна вече. Много, много зле е тази жена, да ви кажа. Всяка вечер слушам подробен разказ на работата й и съм отчаяна. И не само от нея. С едно изречение-вкарва децата в калъп, без изобщо да отчете, че едно се справя по-добре и по-бързо, на друго му трябва повече време...Почти без изключение всички, които преподават на нашия клас тази година, са от едновремешните "другарки" /и не е заради възрастта, а заради манталитета и начина на преподаване/. В средата на трети клас синът ми вече е загубил мотивация да учи. Единственото решение, което му предложих, е да се хванем двамата здраво да учим и след четвърти клас да го махам от това училище. А дотогава ще се наложи да изтърпи явно. Офф, спирам да ви натоварвам. Хубав ден на всички и прегръдки от мен! Hug

# 202
На австрийската принцеса ( и адашка моя) желая здраве и да има много късмет в живота! Много весели игри и истински добри приятели! Фло, как отбелязват там при тях детските рождени дни? За Америка знам, ама май за Европа не съм се интересувала каква е обичайната практика....Предполагам,че е като при нас през последните години, ама сподели ако е по-различно...Нали повечето ни приятели са в САЩ и по-малко в Европа...Та по повод вчерашните избори за американски президент, моята най-близка приятелка е много разтревожена и гледа картата за ново местоживеене...Аз пък не знам какво толкова са се притеснили...

# 203
  • Пловдив
kativita, притесняват се, нали се е заканил да изгони всички имигранти, вкл. и тези със зелените карти, то другите са нелегални де, но пък са се напълнили с мексиканци, които са като нашите мургави събратя. Ще строи бетонна ограда по границата с Мексико. Опасяват се да не им ореже и без друго не чак толкова големите социални придобивки. Обама въведе някои промени, хората вложиха пари в разни здравни фондове и се страхуват да не ги загубят. Поне това съм разбрала. Може и да не е съвсем точно ... Говори се, че ще ограничи достъпа на чужденци до обучение в САЩ, ще прекрати студентските бригади, ей такива работи.

Моята приятелка във Франция за рождения ден на детето води приятелчетата му на детски център. Малко по-различни са от нашите, а и воденето и взимането е доста ангажиращо. Води ги накуп и ги връща сама, с автобус, с метро. Иначе и на домашно парти е ходила и е събирала у дома, но не е фен. Случвало й се е френска мама да си остави детето и да позабрави да дойде да го вземе в уговорения час. При нея така се е случвало.

ММ чакат министъра на посещение днес ... да му пожелаели "на добър път" и да си се връща при тракторите.  Joy
Тия дни готвеха новите попълнения за клетвата им утре. 4 души обучаваха 15 новобранци да маршируват. Е няма такава трагедия. Голям зор видяха. Даже и барабанчик им извикаха да им отброява такта, та някой да не си заплете краката. Отпраха им табаните, ама уж вече са готови. Следобед ще правят генерална репетиция пред шефовете.  hahaha Обаче и на старите пушки им се разтракаха кокалите от показване. Слушам ги как се оплакват и се чудя да се смея ли, да плача ли.

sad_woman, защо ще чакаш 4 клас? Това си е още една година мъка. Мести го още сега.  Peace

# 204
Дунди, моята приятелка е от 17 г. там (да , отишли са със зелена карта)  ,а от повече от 10 г.  имат американско гражданство. Децата им са родени там. Не ползват Обамакеър-то било за бедняци ,колкото да не умреш. Нейната здравна осигуровка е 1000 долара на месец за четиримата.   И затова се чудя защо е толкова шокирана....Ама през седмицата не може да говорим заради часовата разлика   та през почивните дни ще се чуем. ...

Днес дали имаше борба за Новогодишните пакети.....

# 205
Ох, Дунди, и на мен не ми се чака чак след 4 клас. Но пък не знам след 3-ти къде да го преместя. Бях ти писала за Патриарха, но там дали приемат след 3-ти клас...А не искам да го преместя някъде за 1 година и после пак-смяна на училище, на среда и т.н.

# 206
  • Пловдив
Ох, Дунди, и на мен не ми се чака чак след 4 клас. Но пък не знам след 3-ти къде да го преместя. Бях ти писала за Патриарха, но там дали приемат след 3-ти клас...А не искам да го преместя някъде за 1 година и после пак-смяна на училище, на среда и т.н.

Отиваш в училището и питаш. Можеш да преместиш детето по всяко време, дори и по средата на годината, стига да имат място. Но така или иначе след 4 клас в Патриарха отиват в друга сграда, класовете не се запазват, но за децата това не е проблем. Бъди сигурна, че стресът е основно в главите на майките.  Peace

# 207
Здравейте, момичета! Честит рожден на Кати Фло! Да радва с чаровната си усмивка всички около нея, да расте умно и талантливо дете!
Радинка, радвам се ,че вече си по-спокойна.
В Банско засега ситуацията е спокойна. Но това изсичане на гората за писти се отразява пагубно на планината. Преди няколко години изградиха дига и сега това е спасило града.
Пиле по царски се готви лесно- най-напред се слага месото на хапки, след това печена чушка, шунка, морков, накрая се слага сметана. Може да се поръси с кашкавал. Аз също не съм готвила броколи. Но и у нас са много капризни. Сега сина ми във военното училище постоянно се мръщи на храната, все гледа да си вземе нещо отвън. Разглезени са ни децата. Иначе на клетвата всички маршируваха като един. Много се бяха постарали.Сигурна съм, че не им е било лесно на командирите им, докато постигнат всичко това.
В предишното училище една от колежките се мъчеше да научи знаменната група да марширува. И командва-ДЕСНИ, ДЕСНИ...1,2,3. Децата се омотаха съвсем.
Лека вечер.

# 208
Е ,сега какви ги дрънкат в новините по  бТВ- "Коледни бонуси ще има за почти всички от авиобазата. ..." Защо за почти всички. ...и защо само за авиобазата ....Всяка година по същото време. ..

# 209
  • Пловдив
Обещания е имало днес. Джипове, двигатели и пари за Коледа...
Дали няма да се отметне в понеделник, след като станат ясни резултатите от изборите.

Общи условия

Активация на акаунт