Математически турнири - 39

• 130 201
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Два са листата. По 5 задачи на лист.
И все пак листата са три, нашите деца поне до три могат да броят. Peace

Очевидно на различните места са били принтирани в различен вид. Дъщеря ми също все пак може да брои до 2 и освен това донесе в къщи задачите след състезанието. Т.е. все пак и аз не съм сляпа и още не съм изкуфяла, та успявам да броя до 2.
Хапливият тон е излишен. Не мислите ли? Особено в тази тема на взаимопомощ.

Моята е овапцала задачи, които принципно решава със затворени очи. И е решила неща, които не очаквах да съобрази. Което ми говори, че започва да подценява задачи, които и се струват лесни и познати. Освен това явно е бляла доста. Същата история се случи и миналата седмица в ДАНИС.
Ей затова са полезни тези състезания. Навреме да се види проблема в поведението на детето и да му се създаде стратегия.

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 11:43 от Анонимен

# 706
Излишно спорите, преди години за първи клас задачите се решаваха върху листовете, а не се пренасяха върху бланка, както е за по-горните класове. На излизане на всяко първокласниче се даваха задачите и обикновено, за да пестят хартия, ги разпечатваха в по-дребен формат. От там се получава, че на състезанието решават 3 страници, а излизат с 2 Simple Smile

# 707
  • Варна
Излишно спорите, преди години за първи клас задачите се решаваха върху листовете, а не се пренасяха върху бланка, както е за по-горните класове. На излизане на всяко първокласниче се даваха задачите и обикновено, за да пестят хартия, ги разпечатваха в по-дребен формат. От там се получава, че на състезанието решават 3 страници, а излизат с 2 Simple Smile
Така е - предали са 1 лист, на който е имало задачи и отпред, и на гърба, и втори лист - със задачи само отпред. Излезе с разпечатани задачи само на 1 лист, отпред и на гърба.

# 708
Аз не разпитвах колко страници са били. Детето донесе листа и обясни, че е са им дали същите задачи за упражнеие у дома. Още на момента знаехме къде е сгрешило. Бляла е леко и е объркала половин задача, което ще й донесе минус 4 точки. Останалите, ако е писала, това, което ми каза като отговори после, е вярно. Леееко ме е яд, защото е объркала на нещо тъпо, което го прави със затворени очи. От друга страна, ако сега постигне максимума от първото си състезание, какво ще трябва да очаквам после,как ще я мотивирам ? Като излязат резултатите, ще видим.  Важно е, че детето не се притесни, за разлика от мен.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 14:35 от Dalla767

# 709
Изобщо не споря. Ясно написах по 5 задачи на лист. И всъщност при нас и на състезанието са били 2 листа. Но това е без значение. Важно е, че се питаше общо колко са били задачите.

Но е хубаво някак си да се опитваме да спазваме нормален тон на комуникация.

# 710
За всички,които  очакват награждаване от ЧХ в СМГ да кажа,че ще има!Копирам съобщение от затворена група на преподавател в СМГ:
По всяка вероятност на 3.12 от около 12:30 ще има награждаване на ЧХ за явилите се в СМГ. Предвидете го в графика си за този ден, особено ако имате висок резултат.

# 711
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За всички,които  очакват награждаване от ЧХ в СМГ да кажа,че ще има!Копирам съобщение от затворена група на преподавател в СМГ:
По всяка вероятност на 3.12 от около 12:30 ще има награждаване на ЧХ за явилите се в СМГ. Предвидете го в графика си за този ден, особено ако имате висок резултат.

това отнася ли се и за децата, които не учат в СМГ?
"Сертификат за високи постижения" в училището, където детето се е явило ли се дава или ще има и друго нагараждаване?
 Blush

# 712

Много е хубаво, че в крайна сметка навсякъде децата ще бъдат наградени. Все пак това е поне за второкласници най-трудното състезание до момента и беше редно да не си останат само с едното браво на родителя. Пъвоначално нито в СМГ, нито в Питагор имаха такива идеи. Добре е, че в крайна сметка са си променили официалната позиция. Иначе, аз съм за това да има общо класиране и общо награждаване. Който си реши задачите и в единия, и в другия списък все ще е награден, няма смисъл от изкуствено райониране.

# 713
Награждаването на ЧХ в СМГ се отнася за всички,които са се явили там (включително и деца от други училища).Надявам се скоро да публикуват и официална информация за събитието.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 12:19 от Mnogodetna mama

# 714
  • София
Салабашев за 1-12 клас ще се проведе и в ПЧМГ. Поредното състезание , което слезе 'надолу' и за малките.
От друга страна е хубаво да има избор и човек да избегне някои състезания, които винаги са били проблематични. Пише, че задачите за 1 клас ще са 10 на брой.

Пролетен дъждец,
Скрит текст:
Ще последваме примера ви и ще сложим рокля следващия път Simple Smile

# 715
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Награждаването на ЧХ в СМГ се отнася за всички,които са се явили там (включително и деца от други училища).Надявам се скоро да публикуват и официална информация за събитието.

Blush пак аз

дали няма да премислят?
според календара на тази дата е турнира "Салабашев"  Blush

# 716
Ели, знае ли се от колко часа е? Че имаме ортодонт в графика за този ден.  Mr. Green

# 717
За първи клас ,текстови ли ще бъдат задачите на И. Салабашев или нещо като СМТ?

# 718
  • София
Ами то пише, че е около 12.30. Салабашев е от 10 до 12. Явно е организирано за децата, които по принцип се явяват там, да останат след състезанието и да ги наградят.

# 719
За първи клас ,текстови ли ще бъдат задачите на И. Салабашев или нещо като СМТ?
Вероятно  е писано в темата, но аз чак сега обърнах внимание. " Иван Салабашев" вече ще се провежда и за първокласници.

Темата за първи клас ще съдържа 10 задачи, условията на които ще бъдат без текст (само с картинки). Времето за работа на първокласниците ще бъде 60 минути.

Общи условия

Активация на акаунт