Математически турнири - 39

• 131 167
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • София
В това състезание не се оценяват реално знанията на децата,а кой ще има повече нерешени задачи.
До известна степен се оценява и стратегията, но при малките ми се струва трудно постижимо да мислят за такава.

blueeyes, резултатите ги има поне в 3-4 любителски сайта. Детето ти и там е с три имена и училището, в което учи.

А не би трябвало да е така.

Детето ти собственоръчно е дало съгласието си за това. Поговори с него, ако не желаеш това, а не нападай кората, които използват информацията именно по предназначение.

# 421
  • София
КЗЛД за сортиране на данни от публичното пространство?! Успех!
Аз и хиляди други потребители сме безкрайно благодарни на Дидева, на код и други като тях. Години наред Дидева пуска супер ценна информация, търси, систематизира, помага. Няма човек в тази тема, на когото да не е помогнала. Най-вероятно и на тебе е помагала многократно ако не пряко, то поне косвено.
Не си права нито морално, нито законово.

# 422
blueeyes, хайде за в бъдеще да си по- адекватна и ,ако имаш намерение да пращаш детето си по състезания да намериш начин да се справиш с неизнасянето на информация за неговите точки.
Мен лично/ а и другите майки/ въобще не ни интересуват неговите имена и резултати.

В случая се казва голямо БЛАГОДАРЯ, на човека потрудил се да събере и обедини информацията.

# 423
Blueeyes, интересно ми е какво точно Ви притеснява в това, че има името и училището на детето Ви на повече от едно място в интернет (при това при изрично съгласие да бъдат публикувани тези данни)? (Имената и училище на дете в интернет има още при приемането му в първи клас, тези данни каква точно тайна са?) И не предпочитате ли да знаете къде е спрямо другите деца (не е ли това основен ориентир, за това как се справя едно дете)? Винаги ми е била странна нази параноя. Имам чувството, че такива като Вас изпитват срам от резултата на детето си и това е основната причина за такова избухване. А това вече, ама хич не го разбирам. Дано да греша!

# 424
  • София
Blueeyes, интересно ми е какво точно Ви притеснява в това, че има името и училището на детето Ви на повече от едно място в интернет (при това при изрично съгласие да бъдат публикувани тези данни)? (Имената и училище на дете в интернет има още при приемането му в първи клас, тези данни каква точно тайна са?) И не предпочитате ли да знаете къде е спрямо другите деца (не е ли това основен ориентир, за това как се справя едно дете)? Винаги ми е била странна нази параноя. Имам чувството, че такива като Вас изпитват срам от резултата на детето си и това е основната причина за такова избухване. А това вече, ама хич не го разбирам. Дано да греша!
Е, да де, ама ако в списъка на секцията е на първо, второ, трето или пето място, а в обобщения списък на Дидева има още 10 дечица преди него, защото са се справили по-добре, тогава това може да й е драма. Wink
То и моето дете е "първо" на село, но в национални класирания е на края на страницата. Макар че аз жадувам за такива класирания, защото детето вижда, че има какво още да учи.

# 425
До участващите в МБГ в Пловдив-в Търговската гимназия,няма изнесени резултати на таблото пред училището. В книжарничката ли да ги търся ?
Тук може да се проверят резултатите http://uks04.com

Благодаря много,ще е полезно и за други дечица от Пловдив! Усмихнат ден Simple Smile

# 426
Аз  мисля, че е най-добре да се сезира КЗК не КЗЛД. И понеже има сортиран списък знам кои деца да обвиня в картел, защото са винаги преди нас. Ирина и Prizma да очакват разследване.
Дидева, и от мен благодарности, вече не знам коя под ред година си ни в голяма помощ. Не само в тази тема.
(последните страници са адаптация на приказката "Горската аптека")

# 427
blueeyes, хайде за в бъдеще да си по- адекватна и ,ако имаш намерение да пращаш детето си по състезания да намериш начин да се справиш с неизнасянето на информация за неговите точки.
Мен лично/ а и другите майки/ въобще не ни интересуват неговите имена и резултати.

В случая се казва голямо БЛАГОДАРЯ, на човека потрудил се да събере и обедини информацията.

+1
Дидева, помощта ти е безценна!  bouquet

# 428
  • София
И аз съм си позволявала да злоупотребявам с такава информация, сортирайки резултатите от пробни изпити в СМГ по точки, а не по азбучен ред. Заблудени души са изказвали благодарност, вместо да ме подложат на ударите на закона, както подобава при такива провинения. Признат грях - половин грях. Дидева, признай си!

# 429
Без да искам да засегна някого по мое мнение Дидева е най-толерантния, най-полезния и отзивчив родител в тази тема.
Всичко което поднася като инфрмация и лично мнение е премерено и пречистено от негативни настроения, емоции и отношение към друг/и потребител/и.
И не е честно вместо голямо БЛАГОДАРЯ за труда, времето и вниманието отделени за да бъде полезна на нас неориентираните и вечно питащите родители да получи упреци за некоректно отношение към децата ни.
При положение, че протоколи и официални класирания се качват на сайтовете на училищата и организаторите и достъпът до тях не е ограничен с пароли всеки може да види и да обработва тази информация. И ако някой има лоши намерения ще търси личните данни точно там, а няма да се рови по форумите и темите за да търси списъци с имената на децата. А и кой друг освен родители и евентуално по-големите участници ще търсят списъци с резултати от математически състезания. Вероятно става въпрос за резултатите на децата, но те са такива каквито са не заради обобщената информация от Дидева. И ако резултата притеснява детето или родителите просто се уведомяват организаторите да не се изнася в официалния списък.
Дидева за мен е пазителя на добрия тон и полезността на темата. Тя е коректива за всички наши емоции и си личи, че просто е изключителен човек.
Нека се отнасяме с повече уважение към нея и другите като нея, защото те правят всички ни малко по-добри.

Дидева БЛАГОДАРЯ!  bouquet

# 430
Знам, че точно хората, които най-много помагат, мразят темите да бъдат излишно разводнявани, но просто не могат да се сдържа. Хайде всеки  да си събере комплексите и параноята и да си ги прибере "на село". Казвам голямо БЛАГОДАРЯ на Дидева и на много други (няма да ги изброявам, защото със сигурност ще пропусна някого) които помагат и още не са се отказали въпреки наличието на такива елементи. Организаторите са дали възможност "секретните" лични данни като име и училище да не бъдат разкривани. На Вас кое ви е по секретно името или резултата. Следя около 10 теми в БГ мама и в тях намирам ценна и важна за мен сравнителна информация. Важно ми е да знам, къде са моите деца, както в родната провинция, така и на фона на България. Не се срамувам от техните резултати, каквито и да са. И едва ли на някой друг, освен на мен му пука или  е обърнал внимание, че между стотиците деца има една Ива и един Дени.  Много съм благодарна на хора, решили да споделят труда си. От тях съм получила много ценни книги, теми, тестове и всякакви други материали. Спестили са ми часове ровене в интернет, а някой от нещата изобщо не могат да бъдат намерени. Благодаря! bouquet

# 431
Е, да де, ама ако в списъка на секцията е на първо, второ, трето или пето място, а в обобщения списък на Дидева има още 10 дечица преди него, защото са се справили по-добре, тогава това може да й е драма. Wink
От тук идва драмата според мен.

Възможно ли е 125-то да изнесат списъци, а не да качат резултатите в интернет?

# 432
Ще го напиша съвсем лаконично:
Дидева,огромно благодаря!!!Най-обичам когато постваш нови резултати от състезания в синьо. Laughing
И сега малко да ви разсея-Не ви ли се струва,че секция Изток заспаха?

# 433
При нас беше с 30 мин по-малко. Квесторката ги беше изгонила точно на първия час. Няма да е никак честно класирането, защото не е само моето дете ощетено.
Ако сте били в 410 стая, напълно го потвърждавам. Квесторката не е била наясно с регламента. За това й е направено меко казано скандал в коридора. Съжалявам, там състезанието е било провалено за всички деца. Но тя не е от училището. Това ми разказа моето дете.
Точно в същата стая бяхме. Разбрах, че част от децата са се върнали да довършват, явно след скандала, но ние не сме сред тях.

# 434
При нас беше с 30 мин по-малко. Квесторката ги беше изгонила точно на първия час. Няма да е никак честно класирането, защото не е само моето дете ощетено.
Ако сте били в 410 стая, напълно го потвърждавам. Квесторката не е била наясно с регламента. За това й е направено меко казано скандал в коридора. Съжалявам, там състезанието е било провалено за всички деца. Но тя не е от училището. Това ми разказа моето дете.
Точно в същата стая бяхме. Разбрах, че част от децата са се върнали да довършват, явно след скандала, но ние не сме сред тях.
Да, част от децата са се върнали.
Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт