Математически турнири - 39

• 131 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 570

Дано! Ще бъда приятно изненадана Simple Smile
[/quote]
Петя, защо решихте, че няма да има награждаване в София? Миналата година на 11.11 са качили резултатите за София в официалния сайт, а обявата е била пусната на 13.11. Нямам идея кой клас е детето Ви и за какво точно Ви трябва този сертификат, но за 129т. на официалното награждаване ще получи безплатна грамота и най-вероятно и медал (ако е под 7 клас). Както Биби писа, нужно е малко повече търпение.
[/quote]
Ще се радвам да е така. Благодаря за информацията. Честно казано за пръв път чувам, че изобщо има награждаване. Синът ми е в 4 клас. Явявал се и предишни години, е не имал такъв резултат, но в никакъв случай не и лош, никой не ни ни е канил на никакво награждаване. Може и вината да е в мен, че не съм разбрала.  Не намерих никаква информация в сайта на ЧХ и затова реших, че няма награждаване. Сега ще следя по-внимателно.

# 571

Ще се радвам да е така. Благодаря за информацията. Честно казано за пръв път чувам, че изобщо има награждаване. Синът ми е в 4 клас. Явявал се и предишни години, е не имал такъв резултат, но в никакъв случай не и лош, никой не ни ни е канил на никакво награждаване. Може и вината да е в мен, че не съм разбрала.  Не намерих никаква информация в сайта на ЧХ и затова реших, че няма награждаване. Сега ще следя по-внимателно.
Щом е четвърти клас, то този резултат ще му донесе поне сребърен медал. Миналата година (за трети клас) сте изпуснали награждаването, ако детето е имало над 91 т. Но си спомням, че и класната ни каза за награждаването, тъй като имало писмо до училището с имената на наградените деца.

# 572
Цитат на: gerka нlink=topic=947972.msg34040159#msg34040159 date=1478939628
Здравейте, за награждаването. Аз си поръчах сертификат от сайта на организаторите на ЧХ, тъй като не очаквам нищо. От там никой не благоволява да ми върне обратна връзка, вече седмица. Детето ми е с прекрасен резултат 129 т. и за съжаление едно браво няма да получи от никой от официалните лица. Много разочароващо. Добре, че децата са лоще малки.

Дадохте адрес,  нали? Направо ще ви го пратят.
Пратих им платежно само за сертификата. Нямам им доверие, че ще го пратят. Ще отида да си го взема. За съжаление се оказах права. Една седмица по-късно се обадих в БАН за да проверя какво се случва. Бяха получили превода от мен, но го водеха за друго дете.  Добре, че се обадих. Гледам да не си развалям настроението с неуредиците, безотговорността и проблемите на БАН. Жалко, че математици от такъв ранг са толкова демотивирани, че дори децата не са им приоритет. Не обвинявам никой, не се сърдя за нищо, но е жалко наистина.

Извинявайте,  но аз не разбрах- те имаха ли ваш телефон за връзка, или мейл?
Станала е грешка с името,  това е човешко. Не бих го обяснила с безотговорност,  демотивираност и. Т. Н.

# 573

Станала е грешка с името,  това е човешко. Не бих го обяснила с безотговорност,  демотивираност и. Т. Н.

Разбира се, че имат имейл, телефон, данни за детето, копие от платежното, така както го искат.  Е, за мен е неуважение, ако някой не ти отговори на имейла, дори с едно ок, при положение, че си и плащаш.  Аз така ги разбирам нещата.

# 574
И аз мисля, че ще си има софийско награждаване.
125-то и друг път са правили паралелно награждаване, то нищо не означава.
125 Су никога не правило паралелно награждаване за Черноризец Храбър. И досега София не е била разделена в официалния сайт.

# 575
  • София
125 Су никога не правило паралелно награждаване за Черноризец Храбър. И досега София не е била разделена в официалния сайт.

Първо, не съм твърдяла, че са го правили конкретно за ЧХ, но то и не и провеждаше там.
Второ, как да не е била разделяна София?
http://www.math.bas.bg/ch/tournament2013.php
http://www.math.bas.bg/ch/tournament2012.php
http://www.math.bas.bg/ch/tournament2011.php
и т.н...
Не само, че беше, ами и си имаше отделни награди в НПМГ и в СМГ.

# 576
Да, наистина тук не се уточнява точно за кое състезание, но в момента полемиката е за ЧХ. Така 2011-2013 други училища са се делили, е сега връщаме старото време и от официалния сайт изчезват 107 Оу и НПМГ и ги заместват  125 Су и ПЧМГ. Когато както ни е удобно.
Смятах, че тези времена са отминали, грешката е моя, извинавайте!

# 577

Разбира се, че имат имейл, телефон, данни за детето, копие от платежното, така както го искат.  Е, за мен е неуважение, ако някой не ти отговори на имейла, дори с едно ок, при положение, че си и плащаш.  Аз така ги разбирам нещата.

Много съм учудена.
Мога да си го обясня само с голяма натовареност след състезанието.
Все пак не е приятно и Ви разбирам.

# 578
Благодаря, Ирина!

Във връзка със сертификатите от ЧХ - ние също сме пратили копие от платежно и данни на детето, но за сега нямаме обратна информация. Мислех, че е рано да ги притеснявам, но след като сте се сблъскали с грешки и ние ще потърсим организаторите.

# 579
  • Sofiq
а общо, за цялата страна ще има ли?  Blush за ЧХ питам  Blush
Академия 21 век правят такова класиране, като после ще добавят ИС и ЕК и ще изчислят среден рейтинг от тези 3 състезания.
П.П. Ако искаш да го имаш по-бързо, става за секунди, копирайки всички резултати от сайта на организатора в Ексел.
Миналата година с родители бяхме решили да направим сборно файл за цялата страна, за тогавашния 2 клас от петте най-масови масови състезания за 2 клас. Резултатът беше екселска таблица с резултатите с формула за сортиране по колони. Трудът беше огромен, проблемът бе само,че не всички деца са ходили на всички състезания.
Можеше и да се види кои са медалистите от всяко състезание, чрез сортиране, или да се изкарат данните само за дадено училище. само за даден град и т.н.
Същата година пък друг родител бе правил подобно класиране само за софиянчетата от 3 клас.
Чудя се обаче, защо институциите, занимаващи се с тази дейност, на които плащаме такси, сами не вадят подобна статистика-тя би била ценна по градове, по училища на самите преподаватели.
Разбира се, ще има и засегнати родители, които не искат децата им да се виждат резултатите им, но това лесно може да се коригира със скриване на имената на нежелаещите, примерно.

# 580
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Ирина!

Във връзка със сертификатите от ЧХ - ние също сме пратили копие от платежно и данни на детето, но за сега нямаме обратна информация. Мислех, че е рано да ги притеснявам, но след като сте се сблъскали с грешки и ние ще потърсим организаторите.

Blush аз останах с впечатление, че се заплаща издаването на сертификат на английски, а на български ще се получи без тези гимнастики. греша ли?

елица1051, благодаря за информацията, ще следя форумите, ако излезе нещо подобно и тази година Hug
не ми е жизнено важно, просто очаквах общо класиране за всички участници, като за МБГ например, и много се учудих на тези класации "на парче"  Blush

# 581
  • В офиса
Цитат
Чудя се обаче, защо институциите, занимаващи се с тази дейност, на които плащаме такси, сами не вадят подобна статистика-тя би била ценна по градове, по училища на самите преподаватели.
Просто защото на никого, освен на изключително малък процент родители, му е интересна статистика за 2-ри, или 3-ти клас. Тя не показва нищо, освен да чеше родителско его.
За възрастта, от която насетне можем да говорим за систематичен собствен интерес към състезания, статистика си има. Сайтът със статистиката е ясен, май не може да се цитира  newsm78

# 582
Суета на суетите са тези рейтинги, а и не показват нищо при малките. Отворете класирането на ХП и ЧХ - 3 клас София и вижте какви големи разлики има, хем състезанията се проведоха едно след други в рамките на около месец.

# 583
  • Sofiq
Просто защото на никого, освен на изключително малък процент родители, му е интересна статистика за 2-ри, или 3-ти клас. Тя не показва нищо, освен да чеше родителско его.
Интерес има-засипаха ни с писма от цялата страна. За учителите, които се поинтересуваха (за да знаят къде стои училището им, примерно) такъв файл обаче няма стойност, тъй като не е официален. Малките нямат HBO и няма масов критерий за сравнение между училища освен състезанията по различни предмети.
Писаха ни родители, които просто искаха да знаят  как стои детето им в класацията (не за чесане на его), а за да преценят има ли детето потенциал, да влагат ли усилия в подготовката му оттук насетне. Оказа се,че има деца, които не са с медали, но сумарно като брой точки от състезания са доста добре-такива деца трябва да бъдат поощрявани също, стига родителите им да имат шанса да разберат че детето е на това ниво. За съжаление, в един малък град, едва ли биха добили яснота, гледайки само местните класации.
Lusy,да има разлики между състезанията, нормално е-форматите са различни, при някои залагат на трудност на задачите, при други на по-кратко време,т.е. на бързина...затова, да се гледат резултати от само 1-2 състезания няма смисъл, това е все едно в училище да гледаш резултатът от 1 контролно,а не оценката за годината.
Но така или иначе, аз не участвам в това вече, оставям на другите родители да преценят дали им се занимава. Просто споделих тук, понеже ми е странно,че за самите учители няма няма статистика също.

# 584
Малките нямат HBO и няма масов критерий за сравнение между училища освен състезанията по различни предмети.
Състезанията не могат да бъдат критерий за сравнение на училищата в начална степен. Голяма част от постигнатите резултати са плод на извънучилищна подготовка.
Изключение биха могли да направят състезания, които са само върху материал, изучаван в училище и със сложност на обикновено контролно. Но и тогава резултатът би бил спорен, доколкото никой не може да задължи децата да се явят на тях.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 12:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт