Математически турнири - 39

• 130 175
  • 747
  •   2
Отговори
# 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
принципно представянето зависи от точките, но за мен не са само точките, а вниманието и старанието, което показва, а точно сега не е показал никакви  Blush

Скрит текст:
ами да излезеш 20 минути по-рано, защото ти бръмчи муха на прозореца и да забравиш, че си оставил 2 задачи за после няма как да мине за добро представяне  Blush

# 676
  • Sofia
Момичета, малко ме е срам, но какво имате предвид под "не добро представяне"?
Малката днес беше на състезанието, има няколко грешки, но аз й обясних, че много добре се е представила. Но не знам дали не съм снижила критериите. Та искам да си сравня часовника, така да се каже.

Хихихи, да кажем, че очаквах всичко да е решил Mr. Green
Мога да кажа и подробно. Синът ми е първи клас, това му е 9-то състезание, бил е на много в ПГ и на две за първи клас миналата година. Тоест, не е новак и не става дума за притеснение или блокиране. На пета задача не е решил първата част, седма задача изобщо не е разбрал, осма е сгрешил, на девета не е преброил триъгълниците правилно, десета - не  е разбрал, но има един верен отговор на втората част от задачата.
Сега откривам и за, че "Иван Салабашев" ще има и за първи клас. Иска ми се да го включа, особено след като наскоро разбрах, че мой роднина е основател на състезанието.

# 677
Момичета, малко ме е срам, но какво имате предвид под "не добро представяне"?
Малката днес беше на състезанието, има няколко грешки, но аз й обясних, че много добре се е представила. Но не знам дали не съм снижила критериите. Та искам да си сравня часовника, така да се каже.
Колко е малка малката? Ако е първи клас, добре си направила Simple Smile

Втори клас е. Миналата година ходи веднъж на състезание - на Европейско кенгуру. Тази година за първи път е на състезание. Като гледам отговорите й, ще има около 50 т. Излезе половин час по-рано, и твърдеше, че всичко си е направила, а е видно, че на някои от задачите е била разсеяна, като е чела въпросите.

# 678
  • Пловдив
Под не добро представяне разбирам - сгрешена задача поради недочитане на условието, сгрешена задача заради елементарна грешка в пресмятането поради бързане в комбинация с 40 мин. по-ранно излизане. Но все пак зависи и колко е голямо детето. Моята е втори клас и всеки резултат го поощрявам, но тя сама си вдигна летвата. А днес, след Малешков в Пловдив, е много разочарована. Имаше ред сълзи, ред сополи. Каза, че повече на никакво състезание няма да ходи и този Иван незнам си кой ( Салабашев Simple Smile ) въобще не я интересува. Е, мина й вече, но си беше драма.

# 679
Хихихи, да кажем, че очаквах всичко да е решил Mr. Green
Мога да кажа и подробно. Синът ми е първи клас, това му е 9-то състезание, бил е на много в ПГ и на две за първи клас миналата година. Тоест, не е новак и не става дума за притеснение или блокиране. На пета задача не е решил първата част, седма задача изобщо не е разбрал, осма е сгрешил, на девета не е преброил триъгълниците правилно, десета - не  е разбрал, но има един верен отговор на втората част от задачата.
При толкова богат опит със състезания още от ПГ и предполагам поне минимална предварителна подготовка за всяко, не допускам това да е реалния резултат на детето т.е. толкова да си знае, защото това е ниво "явяване за пръв път на състезание без подготовка". Според мен многото състезания са го направили несериозен към тях - все едно не е нещо важно, което изисква съсредоточаване и усилие, ами е тръгнал на поредната разходка до училището. Може би ако ограничите леко броя, ще си възвърне сериозното отношение.

# 680
Къде успяхте да намерите осем състезания за пукчета Simple Smile
Аз не знам какво ще изкара моята. Зависи какво е пренесла на бланката.
Казах да стои до края. И настина стоя до последно, но излезе с една голяма рисунка на черновата. Решила да изпълни заръката  Crazy

Дженика, според мен добре си обяснила. Все пак това ви е второ съст.и първо за тази година.

# 681
Дъждец говориш за ПЧМГ ли?

За ПУК има в ДАНИС. Миналата година бяха май 3 броя.

И моето диване е овапцало елементарни, а решила по-тежките. Което ми говори, че е блеела и е подценила ситуацията. Но аз набивам тактика в главата. Дано поеме.  Joy рано е за максимуми.

# 682
  • София
Според мен многото състезания са го направили несериозен към тях - все едно не е нещо важно, което изисква съсредоточаване и усилие, ами е тръгнал на поредната разходка до училището. Може би ако ограничите леко броя, ще си възвърне сериозното отношение.
И аз така мисля.

Иначе моята малка фръцла се е представила добре като за първо състезание, за което се готвим от около месец вкъщи. Сутринта стоя 15 минути пред огледалото, сложихме най-красивите обеци, след това гердан и накрая се парфюмира  hahaha Математик от нея едва ли ще стане, твърде е артистична, сгрешила е задачата с пъзела, и въобще не е разбрала 10 задача. И видях зор да й я обясня. Уж ме разбра накрая, но утре мисля да си поиграя и да изрежа от хартия, за да й светне за какво иде реч. Иначе аз напоително я похвалих, купихме две книжки да си чете и е доволна.

# 683
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Joy сладкиш Hug

# 684
Математиката не изключва добър външен вид.  Joy hahaha

# 685
Бис, за СС говоря за миналата година. Ама пък тази година не знам дали ще се провежда и там. Още няма известие.

Ели, все едно моето дете описваш. Миналата година слагаше червило и герданче за състезание. Тази година само с рокля минахме.

# 686
Здравейте! Аз да ви попитам за една от задачките на СМТ за 2 клас. Как смятате, колко е отговора на 6-та задача, защото колкото и да е странно според мен верния отговор не присъства в дадените отговори. Говоря за задачата с отсечките.

# 687
  • Sofia
Да, в ДАНИС ходихме на 6 състезания и две за първи клас. В ДАНИС получи три пъти медал, един път нямаше, въпреки че резултатът му беше чудесен и два пъти се провали с нисък резултат. За първи клас състезанията не направи нещо особено, но той и трудно четеше и не знам колко беше прочел условията.

# 688
Здравейте! Аз да ви попитам за една от задачките на СМТ за 2 клас. Как смятате, колко е отговора на 6-та задача, защото колкото и да е странно според мен верния отговор не присъства в дадените отговори. Говоря за задачата с отсечките.
Мисля, че е 14( 3+5+6 )

# 689
  • София
А дали са публикувани някъде задачите вече?

Общи условия

Активация на акаунт