В момента чета...49

• 83 551
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • на североизток от Рая
 Лита, аз четох трилогията последователно, без паузи между книгите. На знам нужни ли са паузи. То е като една книга, разделена на три части.

Не съм чела "На гости в Индия", а  и за първи път я чувам.  Blush

# 46
  • на последния етаж
Благодаря още веднъж, Нели!  Hug

# 47
Здравейте!

Аз обожавам да чета книги, но за съжаление ще призная, че последните 3 години не ми остава много време за четене.

Исках да ви питам дали си водите читателски дневник или дали си записвате имената на прочетените книги и техните автори?

Имам и още един въпрос. Единствената книга, която не успях да прочета цялата, защото ми беше много скучна се казва "Римлянката", ако някой я е чел, моля да ми каже какво става накрая /в скрит текст/, защото още ме гложди отвътре.. На мен не ми пречи, когато някой ми каже края на филм или книга, защото това не може да измести емоциите от личните ми впечатления. Може по-натам да събера смелост и да я дочета  Blush

# 48

Исках да ви питам дали си водите читателски дневник или дали си записвате имената на прочетените книги и техните автори?

Повечето от тук списващите ползваме този сайт - https://www.goodreads.com/
Това е социална мрежа за четящи. Имаш си приятели и групи, подобно на фейсбук и можеш да следиш кой какво чете, каква оценка е дал на някоя книга, анотации на книгите и т.н.

Има и тема за Goodreads тук във форума  Simple Smile

# 49
  • на североизток от Рая
 Аз не можах да се сродя с ГР, затова си имам читателски дневник. Години вече си правя.  Simple Smile А ГР дори го забравих, не влизам там, а и толкова книги трябва да въведа, че не знам как може да стане това.

juli2455, чела съм и много харесвам "Римлянката". Помня само името на героинята - Адриана, но не мога да напиша нищо повече. Аз съм фен на Моравия, харесвам книгите му.

# 50

Много искам да я прочета,но не успявам да я намеря  Sad

# 51
  • Belgium
Е, в началото съм все още, но много ми харесва как пише тази жена  Heart Eyes

Heart Eyes

Аз приключих с "Роклята" - много приятно, леко четиво, върви бързо, чете се гладко и най-важното - не е прекалено захаросано. Има доста модни препратки, но не натежават. Имитира леко Джоан Харис без да може да се мери с нея. Дадох ѝ 3.5 звездички в GR и с удоволствие бих прочела и втората част. Специално искам да отбележа прекрасния велурен ефект на корицата - всяко докосване е истинско удоволствие  Laughing

Мисля по-късно да почна "Севилското причастие" на любимия Реверте. Да видим как се е справил с особения жанр църковен трилър  Mr. Green

# 52
  • Вестерос
Въвеждането на книги, особено като си ги пишеш, ще ти е много по-лесно, отколкото да се сещаш и да скрулваш популярни книги.

# 53
Днес приключих Един пръстен и е твой от Софи Кинсела. Сега се чудя между Алена кралица на Виктория Айвярд и Границата на Робърт МакКамън   Thinking

# 54
Лу, реших да се запозная с Дона след твоите отзиви в темата. Прочетох Тайната история преди около 3 месеца и не се разочаровах, много ми хареса. Очаквам същото и сега  bouquet

# 55
"Алексис Зорбас" е велика книга!
Велика наистина!
Започнах:

мислех и аз да я подхвана (имам старо издание в три тома), но посегнах към Хелър като по-актуална тематика ("Нещо се случи"), по - съвременна де, не знам дали съм била права. Но мисля следващата да ми е Ейглетиерови, понеже ми се струва, че зимата е сезонът за тази книга (не знам защо, но я асоциирам с Кронин, чиято "Замъкът на шапкаря" четох през една зима и беше много в унисон със сезона. Ти, ако имаш впечатления, може ли да споделиш? Hug

# 56
  • Пловдив
Здравейте!

Не си водя читателски дневник, записвам си на един лист кои книги съм прочела през годината. Имам си тефтер за цитати, които са ми направили впечатление по време на прочита. Във фейсбук си имам албум със кориците на прочетените книги.

Много искам да я прочета,но не успявам да я намеря  Sad

Има я преиздадена наскоро  Peace бих ти я дала за прочит, но книгата не е моя.

# 57
Мерси,ДесиВ такъв случай подновявам търсенето  Peace

# 58
  • на последния етаж
Разбира се, alen mak! Simple Smile
Аз съм в началото - първите 100-ина страници, но ми е много уютно с нея. Ще ми хареса. За жалост имам само първата част и сега ще търся да си купя и останалите. Simple Smile
И аз много харесах "Замъкът на шапкаря". Simple SmileWink

# 59
Аз приключих  "По следите на изгубеното време" 1 том.  Бавно се чете. Не е леко четиво. Но това, което е различното  е, че е много поетична проза, много слънчев оттенък има в цялата книга.

Започнах "За страхливите тъжните и неспокойните деца" Хенинг Кьолер. Намерих я в читанката. Нашето дете има някакъв страх, не спи сама в стая, когато правят контролно - първо гледа в тетрадката на съседчето си. Упражнявали сме всичко, но уви самочувствието и липсва. Затова имам спешна нужда от такива книги.

"За страхливите тъжните и неспокойните деца" Хенинг Кьолер. Много е психологическа, много термини съдържа. Засега съм в началото.

За читателски дневник - водя си дневник с цитатите, които са ме впечатлили от дадени книги. Не пиша друго.

pacolina_ Намерих "Моята борба" в читанката:
https://chitanka.info/book/1559-mojata-borba

Общи условия

Активация на акаунт