Деца, изучаващи руски език

• 6 801
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Проверете към Руския културен информационен център дали не предлагат някакви безплатни издания.

# 16
Проверете към Руския културен информационен център дали не предлагат някакви безплатни издания.
Там има една книжарница, където има малко книжки, но не се предлагат безплатно.

# 17
Аз започнах преди няколко месеца да се занимавам с моето дете, което е на 4 г., по този картинен речник, който си поръчах от сайта:

http://www.knigi24.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … %B8%D0%BA/1011963

Много съм доволна, вече знае доста думички, препоръчвам го! Под всяка картинка думата е написана на руски, на български, и как точно се произнася с ударението. Много любима книжка.
От там поръчах и други книжки на руски, например "Узнаю звуки и буквы", "Развивающие упражнения 4+", всичките са хубави.

# 18
Там има една книжарница, където има малко книжки, но не се предлагат безплатно.

В книжарницата нормално да не са безплатни, тя сигурно си е отделна, макар и да се намира там. Но в самия център, няма ли някакви безплатни образователни материали? 

# 19
  • Sofia
Моето дете е пети клас и от тази година започнати изучаването на руски голямо желание. В къщи гледаме руски анимационни филми като Крокодили Гена. Чичо Фьодър и много песнички

# 20
      Сещате ли се за някакви новогодишни и коледни песни на руски?Не е задължително да са детски. Чрез песните децата най-добре усвояват език.Аз имам набор от песни на англ. език, но днес като се замислих, не се сещам за такива на руски.

# 21
Светкавица, на прима виста се сещам за "В лесу родила елочка" и песничката от новогодишната серия на "Ну, погоди!"
Ще се поразровя и за други и ще пиша.

http://best-muzon.me/detskie.html - в категорията "Детские" има 44 новогодишни детски песнички - приятно слушане!

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 06:09 от Mama Ru

# 22
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е коледно  Blush
ние гледаме тези  Blush

Добрыня Никитич и Змей Горыныч

Илья Муромец и Соловей Разбойник

Алеша Попович и Тугарин Змей

Три Богатыря и Шамаханская Царица

за трите богатири има още доста, ще продължаваме с гледането
и този много ни хареса  Blush

Бабка Ежка и другие

# 23
      Благодаря за предложенията!

Бих се радвала да споделите и някакви съвременни песни, не само детски за Коледа и Нова година!

# 24
# 25
Здравейте, моята дъщеря изучава руски език в училище от 2 клас. Сега е в 6 клас. Учи го като основен език. Сега в 6 клас имат по 4 часа седмично руски език. Догодина ако има матура по чужд език тя ще по руски език. Учи по учебниците - Карусель

# 26
  • София
Здравейте
Моето дете (9г)учи руски  вече трета година и за мен бе приятна изненада да открия темичката.  Намирам я за много е полезна, благодаря на всички за споделената информация!  Hug

# 27
Започнах да пускам филмчета на руски на дъщеря ми, когато беше на 4-5 години. В началото с по-малко говор, после с все повече, след като усвои достатъчно основни думи, докато накрая тя сама си търси и гледа 99% филмчета, дублирани на руски. От любимите ѝ има всички сезони и всичко ново се качва светкавично, за разлика от на български или английски.
После започна да слуша руска музика, а накрая и да чете.

Говори много гладко и не бърка никакви окончания, без изобщо да знае какво е падеж. Много помага и това, че след като дълго е гледала на руски, появява желание така да разговаряме и аз откликвам. Т.е има и реално използване на езика, не само пасивно слушане.

Мисля, че чуждите езици в детска възраст се преподават по много погрешен начин. Като наблюдавам деца, които учат по учебници с граматика, си мисля колко години теория ще им е нужна, за да проговорят уверено.
Децата имат склонност да учат лесно езици и са слаби в усвояването чрез граматика. Точно обратното на каквото се прави.

# 28

Мисля, че чуждите езици в детска възраст се преподават по много погрешен начин. Като наблюдавам деца, които учат по учебници с граматика, си мисля колко години теория ще им е нужна, за да проговорят уверено.
Децата имат склонност да учат лесно езици и са слаби в усвояването чрез граматика. Точно обратното на каквото се прави.

Аз съм на същото мнение.Нягога руски език се започваше от 4 клас, но без оценка, без контролни, само четене, говорене,бе притеснение кое дете колко знае.
Моето дете по -лесно усвоява думите в контекст, особено когато са от песни.Това се отнася както за руски, така и за английски.

Юна, моля, дай линк към някои от новите филмчета!За каква възраст са подходящи?

# 29
Потвърждавам от опит и с двете ми деца. Граматиката и теорията не бива съвсем да се изключват, но точно практическото, несъзнателно усвояване на езика чрез слушане и говорене е най-полезно, а именно то е най-слабо застъпено в училище. Не само по руски, а изобщо при изучаването на чужди езици.

Общи условия

Активация на акаунт