Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 662
  • 373
  •   1
Отговори
# 60
Моля ти се, бракът е сделка! А човекът трябва да е достатъчно приятен, че да се забавлявате в добавка на свършената работа.

# 61
Е нали уж брака е 100% безусловна обич бре, дейба,дебай, дейба, не се ли кълнете в брачното за същата тази безусловност?
Добре е да е. В противен случай, съвместният живот ще е гадост.

# 62
  • София
Моля ти се, бракът е сделка!  
Абсолютно съм съгласен, въпреки че преподавателят ни навремето имаше някакви съмнения.....

# 63
  • София
Е нали уж брака е 100% безусловна обич бре, дейба,дебай, дейба, не се ли кълнете в брачното за същата тази безусловност?
Добре е да е. В противен случай, съвместният живот ще е гадост.
И аз в това бях възпитан, ама ето че - на! Няма вече такова нещо.

# 64
Моля ти се, бракът е сделка! А човекът трябва да е достатъчно приятен, че да се забавлявате в добавка на свършената работа.

абе не знам, има си наистина моменти на сближаване и напасване, спояване и срастване с човека. не мога да кажа, че чак е сделка, но чак пък безусловна любов, 100% доверие ...аз такива чувства имам към майка си.

Просто аз съм много близка с моето семейство, той не е толкова с неговото. За него аз съм неговото семейство, а за мен моите кръвни роднини са моето семейство. Не знам дали разликата е мъж-жена или е въпрос на култура българи-немци.  

не знам за каква безусловна любов у мъжа можем да говорим. Любовта у мъжа и без това е функция на пениса до много голяма степен. Ето вчера го питах ще ме обича ли ако съм 200 кила, и той каза, че не бил сигурен, можел да обещае до 100 кила. За какво говорим тогава? Grinning Laughing загуби ли се сексуалното привличане ходи я дири мъжката любов.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 17:41 от OX'AMAH

# 65
Който плаща, той поръчва музиката.

Ако е глупав, няма да я поръчва.

Обаче, добре ли е да имаме глупав човек до себе си?

# 66
  • София
И аз в момента съм финансово зависима от мъжа си ( получавам много малко доходи и то не редовно), майчинство не получавам понеже нямах необходимия стаж и не работех като забременях. На моменти това много ме изнервя, дразня се,че нямам мои лични средства, с които да разполагам. Мъжът ми от известно време си прави табличка и записва всички разходи за храна толкова,за сметки - еди колко си, за бебето и т.н. Имаме понякога спорове, когато искам нещо, което според него е излишно. И ММ си пада малко стиснат. Като цяло не се оплаквам, нищо не ми липсва - парите ни стигат да си платим сметките, да си гледаме добре бебето, успяваме да отделим пари за почивки,пътувания,заведения, но все пак нямам търпение детето да тръгне на градина, да си намеря работа и да си имам собствени доходи.  Flutter

# 67
да си намеря работа и да си имам собствени доходи.  Flutter
Неговите са общи, твоите собствени.  thumbsup

# 68
  • София
да си намеря работа и да си имам собствени доходи.  Flutter
Неговите са общи, твоите собствени.  thumbsup

В момента е г.д такова положението.  След като започна да изкарвам пари ще си направим сметка кой колко взима и ще направим някакъв общ бюджет предполагам.

# 69
Недей да правиш тази грешка, харчи от неговите за общите работи, твоите си ги кътай. Че един ден като се разделите, да си имаш парици за черни дни.  Mr. Green

# 70
Че ако не харча парите на мъжа си на кого да харча? Никога е нямало у дома твое мое.  И никога не се е налагало да син"просим" пари един от друг. Всичко е общо. Даже гащите както обичаме да се шегуваме    Mr. Green

Ако от скоро сте семейство наистина можеш да го тестваш по този начин.

При нас е същото. Аз бях така изцяло на негова издръжка около година и малко. Не съм го и усетила тоя период. Той е по-добър с парите и съответно той се занимава с тях. Каквото изкарам, директно отива при него, оставила съм му и картата ми да тегли при необходимост. Не се чувствам (и не съм се чувствала никога) зависима, камо ли да ми стъпи на шията, но трябва да призная, че съм попаднала на нереално щедър мъж, който винаги гледа първо на мен да ми е добре.

# 71
  • София
Недей да правиш тази грешка, харчи от неговите за общите работи, твоите си ги кътай. Че един ден като се разделите, да си имаш парици за черни дни.  Mr. Green

Аз не виждам нищо лошо в парите за черни дни.  Laughing

# 72
Не, че нещо, ама нормално да е стиснат - тук не става въпрос за минималните разходи за живот, ама очакваш да изплаща вноски за твое лично жилище и кола. Че и от почивки не се лишаваш, обаче си къташ белите пари за черни дни. Аз също не бих се съгласила да го правя за лично жилище, придобито от партньора преди брака ни, без някакъв ангажимент за връщането на тази сума. Тук не виждам да си поела някакъв подобен ангажимент, поне от кумова срама.

# 73
...очакваш да изплаща вноски за твое лично жилище и кола.
Леле, значи много внимателно с тази златна възможност.

Не се разколебавай, не потрепвай, бъди безмилостна.

Ох-че, това май за тебе се отнася. Не се вкарвай с мисли - права ли съм или не, страхове и т.н. Излъчвай стабилност и не показвай слабост.

Харчи яко!

# 74
Аз си вадя тетрадката-речник и започвам да си записвам и да преписвам неща по 100 пъти докато ми се набият в главата. Супер наивна патка съм била .... и май все още съм.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 23:21 от Magdalena1978

Общи условия

Активация на акаунт