Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 662
  • 373
  •   1
Отговори
# 30
Защо да те опровергаваме? Да не би мъжете да забременяват? Ако си бременен, дори възглавничка под краченцата ще ти подложа.

# 31
Опровергах те вече по-горе..Wink

# 32
  • София
Не успя Simple Smile)
Не съм чувал за мъж, който да се е превърнал в деспот и генерал, докато жена му е зависима финансово от него и бременна?

# 33
  • София
Не мога да разбера какво значи финансово зависима. Моето разбиране за семейство изключва отделните бюджети.

Ерго никой от никого не е зависим - просто двама души са семейство, изкарват пари ЗА това семейство и парите се харчат ЗА семейството.
Средствата се управляват от този, който е финансово по-грамотен, като големите покупки се обсъждат заедно.
Така живеем ние вече 12 години. Не сме имали драми.

# 34
  • София
Твоето да, но разбирането на повечето дами е, че те трябва да има отделен бюджет, с мУжовете им - общ с тях  Joy

# 35
  • Sofia
Имало е моменти, когато само аз съм работила, имало е и такива, в които само мъжът ми е работил. Кратки наистина, но ги е имало. Бюджетът ни обаче е общ откакто се познаваме и никога не е имало значение кой каква част от него изкарва. Поне за мен. За него, ако е имало не си го е признал и не е дал да се разбере. Но това е при нас. Как ще е при вас никой не може да ти каже предварително.
Мен по ме притеснява, че искаш винаги да си в стартова позиция и да имаш възможност "да си биеш камшика"... Някак си това не ми звучи като идеалната връзка...  Thinking

# 36
Не съм чувал за мъж, който да се е превърнал в деспот и генерал, докато жена му е зависима финансово от него и бременна?
И по-добре да не чуваш. Но има и такива.

# 37
Не успя Simple Smile)

Хаха..четеш това, което ти се иска..))

Казах, че забелязах тези качества у себе си.
И ги овладях съвсем навреме.
И това беше най-ползотворният и сплотяващ ни период като семейство.
А имаше доста за какво да му "начуквам" канчето..Wink

# 38
Твоето да, но разбирането на повечето дами е, че те трябва да има отделен бюджет, с мУжовете им - общ с тях  Joy

С мъжа ми допринасяме и двамата, но дъщерите си ще уча на "женски пари-змийски кости" и "неговите пари са общи, парите на жената- нейни".

Цитат
Мен по ме притеснява, че искаш винаги да си в стартова позиция и да имаш възможност "да си биеш камшика"

От тоя форум научих, че във всяка година на брака, дори след 20 г., трябва да си "независима", сиреч в нисък старт за бягство.

Проблемът е там, че с финанси или без, в един момент самият живот ти затваря опциите за бягство. Или ако бягаш, излиза смешно и е излагация.

Ох'Аман е на 30+. Закъде вече свобода и независимост? След време човек разбира, че има взаимна зависимост. И че сме по-слаби отколкото си мислим, и че е по-късно, отколкото си мислим. Конкретно за Ох'Аман: с писане на апове и умност не си хакнала тайните на битието. Законите на физиката и биологията важат и за теб. Plan accordingly.

# 39
  • София

Аз затова казвам моето разбиране. Човек трябва да съумява да не прави драми от несъществуващи проблеми.

# 40
Охаман, ти не се ли оплакваше от мъжа ти, че изкарва по-малко пари от теб? хахахахах гледай сега как ще се завърти колелото  Joy

ами по равно изкарвахме напоследък, ама сега съм трофи уайф и ще съм така за съжаление поне няколко месеца.

Терзанията ми са от това, че той наистина е стиснат за някои неща. За други пък аз съм стисната и така. Например не знам защо трябва да имаме по сто колела всеки, той не знае за какво са ми повече от два чифта дънки и два чифта обувки.

Но като ви четох мненията наистина спирам да се притеснявам. Засега сме в такава позиция, че той се налага да плаща две жилища (общото и моето) и какво ли още не. Иначе гримчета, прическите и тн аз не ги броя защото това са дребни разходи, поне при мен, аз толкова и грим нося. големите са осигуровки, жилища, коли, пътуванията и какво ли още не.

Мамасита, имам някакви пари заделени, но те са неприкосновени за много черни дни, които за съжаление предстоят (имам болен в семейството).

Иначе той засега никога не ме е мачкал, но като се дърпаме или караме, не искам да ми стъпва на шията, от това се притеснявам да не почне да ми се налага. Абе гадничко е това усещане поне за мен, но айде сега, нека бачка младежа.

# 41
А защо не споделиш с него притесненията си?
Аз си казвам винаги какво ми е и как се чувствам.

# 42
И общото и твоето жилище изплаща... егати балъка Simple Smile
Не трябва ли и двете да са общи?  Joy

# 43
Нейният е чужденец..Wink

# 44
  • София
той не знае за какво са ми повече от два чифта дънки и два чифта обувки.

Ако гледаш практично за няколко месеца не е нужно да си купуваш 10 чифта дънки и 10 чифта обувки, нали? Така че ще ги преживееш. Като започнеш пак да изкарваш, купувай отново.-

Общи условия

Активация на акаунт