Лидл - 92

• 99 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Тя не е ли за пепел, от камина?

# 676
  • Пловдив
sweet_maniche, ще обясниш ли защо според теб не става за инхалации с Вентолин?

Относно инхалатора: лидълският (по спомен, че кутията е качена на ма*на си Райна), раздробява около 95% от частиците под 0.5 микрона, което е максималната големина, която може да отиде в бронхите. Останалото остава в кръвта, което за инхалации с ФР не е проблем, но е, при използване на лекарствен разтвор.
Пиша с уговорката, че е малко на изуст, защото проучването за това какъв инхалатор да вземем, го правих преди 3-4 години, когато баткото все още правеше пристъпи.
Така или иначе при проблем ходим на доктор, когато се наложеше инхалации с лекарство, го водих в кабинета. Честно да си призная, страх ме е вкъщи да боравя с точни милилитри и прочие.
Този го ползваме за профилактика и лечение на кашлица при децата, алергични пристъпи и облекчение на синузит при мен Peace

# 677
  • Стара Загора
Добре са 200 W за слоукукър. Моят крок пот го дават в бг сайт 210-230w. Бавно стават нещата, но то това е идеята. За час само греяно вино и фъдж бонбони могат да се приготвят. Аз предимно за печене на месо го   ползвам.

# 678
  • София
щото ако е номер - от техния джоб ги вадят предполагам,

Това ме подсети за една друга ситуация. Когато има нещо сбъркано в касовата бележка, понякога стриктно "връщат" сбърканата стока, после я маркират с правилната цена и ми дават разликата в парите. Но има случаи, в които просто бъркат в касата и без никаква отчетност ми дават сгрешените стотинки. Интересно дали имат някакъв толеранс при отчитането на касата или си ги вадят от джоба? Наскоро момчето на касата беше видимо уморено или му беше лошо. Моята сметка беше сбъркана с около 60 ст., на жената след мен с 80 ст. И на двете ни ги върна без никакъв документ. В правото съм да си ги поискам, но ми стана съвестно за него, ако ще му ги удържат от заплатата. Sad

# 679
  • София
благодаря ви, момичета, не сме стигали до Вентолин за сега, но ако се наложи ще проверя.
Само с натриев хлорид правя инхалации и много добре му повлияват.

П.С. Сега видях в книжката, размерът на частиците е 3.6 миктона. До алвеолите достигат частици до 5 микрона, така че би трябвало да върши работа.
Сравних характеристиките с популярните модели на Омрон:
Скрит текст:
Основни технически характеристики - Омрон COMP AIR NE-C28-P (NE-C28P-E):

Вместимост на резервоара на разпрашителя: 2 ÷ 7ml
Размер на частиците: ≤ 3µm
Степен на разпръскване: 0,5ml/min
Ниво на шум(на разстояние 1m):  60dB

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 00:28 от vitaminka

# 680
И аз имам инхалатора. Рядко го ползвам при кашлици и настинки само с физиологичен разтвор, мисля че си върши чудесно работата и цената му е чудесна.

# 681
щото ако е номер - от техния джоб ги вадят предполагам,

Вадят ги и още как! Всеки месец и удържат от заолатата % кражби. Моя позната работи там и сме коментирали.

# 682
Отново ще коментирам... всеки път от няколко години влизам така и никой никога не ми е направил забележка. Казах и на касиерката че не знам за това и тя започна да ми държи тон. Това не одобрявам, не съм направила нищо нередно за да ми се държи тон, да заповяда да провери камери или каквото и да е. Повечето магазини си имат отделна каса или информации за връщане на стоки. Като не са го измислили като хората ще стават обърквания...

А ти сигурно много любезно се извини.

# 683
  • София
С това високомерие най-много да си плати някой път двойно нещата Whistling

# 684
Чета за инхалатора и много се запалих да го купя. Имам тежък синузит (почти постоянно имам проблеми дори лятото), зимата имам пристъпи на задух при кашлица от дете съм така. Вкъщи всички сме кекави (изнежени и зиморничави) малко . Накратко искам да го купя, но представа нямам какво слагате да го ползвате и се притеснявам с тези разтвори, откъде ги взимате(вероятно от аптека, ама колко и как дозирате не знам) , дали ще се справя , да не навредя на дете или възрастен. Майка ми е с някакви пристъпи също , уж не е астматик (не са я изследвали, но не може на моменти въздух да си поеме и става страшно, за нея също искам да взема). Може ли някой да сподели какво се слага и има ли опасност нещо да объркам. Разбирам , че помага при настинки и синузит и за мен това е много важно.
Какъв разтвор и откъде го купувате. Лесно ли се ползва. По колко се слага в апаратчето. Много съм зле значи , глупаво пиша, ама не знам как се ползва ((

# 685
Чета за инхалатора и много се запалих да го купя. Имам тежък синузит (почти постоянно имам проблеми дори лятото), зимата имам пристъпи на задух при кашлица от дете съм така. Вкъщи всички сме кекави (изнежени и зиморничави) малко . Накратко искам да го купя, но представа нямам какво слагате да го ползвате и се притеснявам с тези разтвори, откъде ги взимате(вероятно от аптека, ама колко и как дозирате не знам) , дали ще се справя , да не навредя на дете или възрастен. Майка ми е с някакви пристъпи също , уж не е астматик (не са я изследвали, но не може на моменти въздух да си поеме и става страшно, за нея също искам да взема). Може ли някой да сподели какво се слага и има ли опасност нещо да объркам. Разбирам , че помага при настинки и синузит и за мен това е много важно.
Какъв разтвор и откъде го купувате. Лесно ли се ползва. По колко се слага в апаратчето. Много съм зле значи , глупаво пиша, ама не знам как се ползва ((

Слага се физиологичен разтвор. Това е тъй наречената солена вода. Аз слагам по цяла спринцовка в носа на децата за промивки, когато имат хрема, а с инхалатора, когато кашлят. Купувам ето такъв.

# 686
Има теми във форума , в които има мнения на маг. фармацевт, какви и защо инхалатори и как се използват. Попрочетете и ще разберете основните неща. Много добре е описано и защо когато се ползва медикамент е важно каква е чашката  Peace

# 687
когато връщам, отивам директно на касата през изхода - чакам някой да мине, за да ми отвори вратата и после отивам при първия по-свободен касиер
да мина през магазина със стоката е абсурд - идеята за да платя втори път, да ми я вземат, защото имам стока в ръка и касова бележка за уж същата стока или да чакам да ме провярват на камерите, е абсурд
разбира се, има муцуни когато влизам така и отивам директно при касиер, но не е моя вината, че нямат по-адекватен механизъм за влизане и смяна

следващата седмица в брошурата има възглавници - някой да е купувал от техните и да сподели отзив? извинявам се, ако е писано, уж внимателно четох темата

# 688
 alina_si и mama irina , благодаря ви!
Ще потърся темата , не знаех да има такава.
Вижда ми се малко опасно за хора с един бъбрек , майка ми е такъв случай, а за натриевия хлорид не знам ще се оправя ли. Нещо сложно ми се вижда, а смятам че е полезно и ще помогне. Ще ходя да търся темата да видя дали да купя. Благодаря, момичета! bouquet

# 689
Изобщо не е сложно, и  аз така си мислех. Но питай лекар за точната доза. А дори и без лекарство, пак помага.

Общи условия

Активация на акаунт