ЛОНДОН - 9

• 129 274
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Хасково
Който е посещавал аквариума в Лондон моля да сподели впечатления от първо лице.
Моля за идеи в коя част е добре да се настаним предпочитаме апартамент 5 възрастни и 1 дете. Може и да споделите пробвани апартаменти.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 22:07 от NadiaNGX

# 136
# 137
Мерси. Не бях обърнал внимание на фактът за политите на райън еър до Ливърпул.
  Целта на пътуването ми до Манчестър е да гледам мач на Юнайтед там и мислех да остана единствено вечерта след мачът в града, най-много 2 нощувки. Датата на мачът е 3 март.
  Идеята е да пристигна в Манчестър или предният ден преди мачът, или в същият по обяд - до 13:00, тъй като мачът започва в 14:30 местно време и да имам поне час-час и половина да стигна до стадиона. Даже ако има удобен полет бих си тръгнал и веднага след мачът, но няма такива.
  Разглеждах изи джет, които летят директно, но в момента цените са 160евро и то летене е на 2ри март с връщане 5 март, което е 3 нощувки и са ми много.
 Има и алтернативи на изи джет, които пак са към 400-500лв., но там са с прекачване, разправии и дълги полети.

Ами реално в Манчестър повече от половин ден няма какво да правиш. Като фен би ти било интересно да отидеш по- рано в района на мача. 4-5 часа по- рано се пълни с народ.

# 138
Здравейте!Записвам се да следя темата,предстои ни пътуване до Лондон в началото на март.Опитах се да по прочета старите темички,но имам един глупав въпрос newsm78 Ако пътувам с трамвай,как ще разбера къде да сляза?Дали казват спирките или вътре си има карта с тях newsm78
Благодаря ви  Embarassed

# 139
Моля за идеи в коя част е добре да се настаним предпочитаме апартамент 5 възрастни и 1 дете. Може и да споделите пробвани апартаменти.

Споделете и аз се интересувам за аквариума какви са отзивите!

# 140
  • Бургас
Здравейте!Записвам се да следя темата,предстои ни пътуване до Лондон в началото на март.Опитах се да по прочета старите темички,но имам един глупав въпрос newsm78 Ако пътувам с трамвай,как ще разбера къде да сляза?Дали казват спирките или вътре си има карта с тях newsm78
Благодаря ви  Embarassed

В Лондон може да се придвижвате с метро, влак или автобус. По гарите има безплатни карти на транспорта с главните забележителности и името на спирката, но не навсякъде.  Във всички видове транспорт казват коя спирка следва. В автобуса трябва да натиснете бутона стоп за да спре - не спират на всяка спирка. Ако искате да се качите, трябва да метнете. Ако сте за по-дълъг период си вземете травъл кард. С нея не се съобразявате къде да слезете и дали да се качите за една спирка - ползвате всички видове транспорт неограничено. З 7 дни струва 60 паунда за възрастен и 30 за дете. Трябва да имате снимка, но може да ви я заредят и в Ойстер, но и за него трябва да оставите депозит, а може да си го върнете само ако е минал периода за който е заредената карта. За деца не може да се зареди в Ойстър, а задължително е със снимка. Каква е разликата - Ойстер е пластика и се чекираш безконтактно, а хартиената я пъхаш на определено място и понякога не отчита /за метрото и влака/ и я показваш в автобуса.
Транспорта в Лондон е изключително лесен и уреден. Питай ако имаш други въпроси.

# 141
  • Пловдив

Споделете и аз се интересувам за аквариума какви са отзивите!

Здравейте! Преди 2 години посетихме Лондон с моя тийн. На мен ми хареса аквариумът (аз друг не съм посещавала, освен този в Лондон и нямам база за сравнение), синът ми не беше особено впечатлен.

# 142
Galinagd,много благодаря за изчерпателния отговор!От Лутън ще пристигнем на Baker Street и искам от там до хотела да се придвижим с трамвай и затова се чудех дали ще разбера на коя спирка трябва да сляза.Иначе като цяло примерната ми програма е за пешеходна обиколка на града и ползване на метрото,въпреки че с трамвай или автобус ще можем да разгледаме повече.Ойстер карти,мисля да купим веднага щом пристигнем на Baker Street,но се чудя с колко да ги заредим?А и някъде в темите четох,че с безконтактна дебитна карта е по-изгодно ThinkingВие как мислите?

# 143
Трамваи има само в Южен Лондон: територията от Wimbledon през Croydon до Beckenham.
От Baker Street можеш да хванеш автобус.

# 144
  • София
Ойстер карти,мисля да купим веднага щом пристигнем на Baker Street,но се чудя с колко да ги заредим?А и някъде в темите четох,че с безконтактна дебитна карта е по-изгодно ThinkingВие как мислите?
Ние за 7 дни похарчихме около 60 паунда на човек - зареждахме на 3 пъти по 20 паунда. За безконтактните карти, издадени извън Великобритания, имай предвид, че има вероятност да не може да се използва в транспорта.

Въобще не видях трамвай в Лондон, къде минава? О, monii е отговорила  Peace

# 145
Ойстер карти,мисля да купим веднага щом пристигнем на Baker Street,но се чудя с колко да ги заредим?А и някъде в темите четох,че с безконтактна дебитна карта е по-изгодно ThinkingВие как мислите?

Цените с Ойстер и безконтактни карти е една съща.Ние ползвахме български безконтактни-дебитна Мастеркард и кредитна Виза без проблем

# 146

Цените с Ойстер и безконтактни карти е една съща.Ние ползвахме български безконтактни-дебитна Мастеркард и кредитна Виза без проблем

А има ли такса, при използване на безконтактна дебитна / кредитна карта? И дали зависи от това на коя банка е картата?

# 147
Няма такса, освен евентуално таксата на банката

# 148

А има ли такса, при използване на безконтактна дебитна / кредитна карта? И дали зависи от това на коя банка е картата?
Да, зависи от банката, има вече БГ банки, които начисляват такса и за онлайн транзакции, може да се провери в тарифата на обслужващата банка, иначе друга такса няма.

# 149

Сега погледнах,че не е удържана такса-сумите са удържани в лева по банковия курс продава на GBP

Общи условия

Активация на акаунт