ЛОНДОН - 9

• 129 272
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Хасково
Ойстер карти,мисля да купим веднага щом пристигнем на Baker Street,но се чудя с колко да ги заредим?А и някъде в темите четох,че с безконтактна дебитна карта е по-изгодно ThinkingВие как мислите?

Цените с Ойстер и безконтактни карти е една съща.Ние ползвахме български безконтактни-дебитна Мастеркард и кредитна Виза без проблем

Четох, но нещо се обърках Ойстер не е ли вид карта за градски транспорт. Моля разяснение с безконтактени карти транспорта ли плащате.

# 151
Да, за градския транспорт е, но може да се ползва и безконтактна банкова карта по съвсем същия начин както ойстър.

# 152
  • Хасково
Да, за градския транспорт е, но може да се ползва и безконтактна банкова карта по съвсем същия начин както ойстър.
цената същата ли е като с Ойстер
Разяснете подробности!

# 153
Същата е цената. Има писано по въпроса, както казах ползваш картата точно както ойстър, но ти взимат парите директно от картата, няма нужда да зареждаш и евентуално да връщаш. Няма начин да се сложат намаления за деца, в този случай трябва ойстър.

# 154
  • София
Няма начин да се сложат намаления за деца...
Аз пък се чудех... В Англия децата пътуват безплатно до 18-годишна възраст, ни обясниха нашите домакини. Не им се вадят карти и други документи - просто си се возят, когато им е необходимо. Та при проверка, ако контролите не разберат, че си чужденец, защо трябва да се плаща за дете?

Момичета, нещо много важно има за пътуването с карти (Ойстер или банкови), не знам дали сте го обсъждали. На излизане от метрото също трябва да се чекнете на машинките, дори и вратите да са отворени.

# 155
  • Варна

Аз пък се чудех... В Англия децата пътуват безплатно до 18-годишна възраст, ни обясниха нашите домакини. Не им се вадят карти и други документи - просто си се возят, когато им е необходимо. Та при проверка, ако контролите не разберат, че си чужденец, защо трябва да се плаща за дете?

Не е точно така  Peace Има разделение по възраст - до 10 г. , безплатно, без никакъв документ за пътуване, само трябва да са придружени от възрастен, имаше някакво ограничение за брой деца на един възрастен . Следващата възраст е 11-15, които пътуват със седмична карта, на почти половин цена от тази на възрастен. Картата е хартиена със снимка на детето.
След това е 16+ , където седмичната карта е по-скъпа от тази за 11-15 , но пък доста по-евтина от тази за възрастен.

Ето един много полезен сайт за целта, най-вероятно го има и на първа страница на темата, описани са всички тарифи за възрастни и деца , трябва да се отвори съответния файл, маркиран в синьо:

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/fares/tube-dlr-lo-fares?in … 16#on-this-page-4

Пише и за безконтактните карти, ползват се на системата "Pay as you go"  .

"Adult
Pay as you go

With contactless and benefit from daily and weekly (Monday to Sunday) capping
"

Допълвам: Обичайно не правят проверки на децата на колко години са , друг е въпроса ,ако има някое особено едро дете, но незнам, как се доказва възрастта му , акт за раждане ли носиш / ако е англичанче, за нашите е ясно ,че имат паспорти за пътуване / .

# 156
Няма такса, освен евентуално таксата на банката
Hug

# 157

Допълвам: Обичайно не правят проверки на децата на колко години са , друг е въпроса ,ако има някое особено едро дете, но незнам, как се доказва възрастта му , акт за раждане ли носиш / ако е англичанче, за нашите е ясно ,че имат паспорти за пътуване / .

Ситуацията с моя син е такава. На 9 ,а много висок. Имах същите съмнения преди две месеца в Лондон. При покупка на Ойстери за семейството попитах служител в метрото дали трябва да показвам документ за възрастта на сина ми.
Служител: На колко е?
Аз: На 9
Служител: Щом казвате, че е на 9, значи е на 9. Нищо не трябва да показвате. Пътува безплатно.

# 158
  • Бургас
Бихте ли препоръчали някое място за нощувки- добра локация и изгодна цена?

# 159
  • Хасково
Това с пътуваните на децата вече ме обърка. Дъщеря ми е на 13 години. Имай Ойстър катри за деца които струват по данни от сайта 15 паунда за издаването и после пътува безплатно но не навсякъде до колкото разбрах.
От понати разбрах че детето може да се прикачи към Ойстер карта на възрастен и да пътува на 50 %.
Ако някой може да обясни как става това с прикачането.

# 160
Това с пътуваните на децата вече ме обърка. Дъщеря ми е на 13 години. Имай Ойстър катри за деца които струват по данни от сайта 15 паунда за издаването и после пътува безплатно но не навсякъде до колкото разбрах.
От понати разбрах че детето може да се прикачи към Ойстер карта на възрастен и да пътува на 50 %.
Ако някой може да обясни как става това с прикачането.

Не може да се прикачи, за всеки пътник трябва карта. Може да му добавите young visitor discount към картата и така пътува с 50%. На гише се прави.
Всичко си е написано на сайта на лондонския градски транспорт
https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/travel-for-under-18s
Пътува безплатно в автобусите, в метрото 50% намаление
https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/travel-for-under-18s/trave … 55#on-this-page-1

# 161
Бихте ли препоръчали някое място за нощувки- добра локация и изгодна цена?

http://www.booking.com/hotel/gb/bayswaterinn.html?aid=376363;lab … s_src=sr_iw_title
виж тук и съседния до него в тази арея е близо до всичко и е "сейф"
така че рзцъкай по картата на букинга и си харесай
има 2 метра
на около 20 мин.пеша е до Марбъл Арч/Оксфорд стрийт

# 162
  • Бургас
Благодаря, Пинко!

# 163
  • София
Здравейте!
Първо да благодаря за темата и информацията, беше ми от голяма полза Hug
И веднага на въпроса - оказа се, че утре сутрин летя за Лондон с моя приятелка, имаме билети, хотел, и трансфер, които обаче са резервирани и платени от трета страна, само ни дадоха ваучерите.
Та искам да попитам - от Лутън имаме билети за ThamesLink до St Pancras - те важат ли за офертите 2-за-1?
И вторият въпрос - на ваучера е написано, че имаме смяна на St Pancras, където се качваме на метрото до Picadilly Circus. Тоест със същият билет пътуваме и с метрото, така ли? Къде го показваме/маркираме, и остава ли за нас след края на пътуването, за да можем евентуално да се възползваме от 2-за-1?

# 164
Момичета имам отново питане, купих билети за Easy bus за 8 май от Станстед до гара Виктория за 14.15 часа, но виждам, че всекидневно полетите на  Райан закъсняват минимум с 30-40 минути, ако изтървем този автобус няма до края на деня до гара Виктория, само до гара Кингс Крос, въпросът ми е ще ни качат ли на следващ автобус независимо, че билетите ни са до гара Виктория?

Общи условия

Активация на акаунт